Ontpillen

10 antwoorden en 39756250x bekeken

Cynthia (Gast) 23-06 om 08:42

he Kelly 

Ik ben in 2013 eind juli gestopt met me pil. Heb toen me pil bloeding gehad. Daarna hebben wij het niet meer veilig gedaan maar ook geen ovutesten gedaan, gewoon op de vrije loop gelaten dus. Wel slikte ik Etos zwanger worden pillen, daar zit iets in om de cyclus weer op gang te krijgen. Ik ben na t me pilbloeding niet meer ongesteld geweest en had 10 sept een positieve test. Me dochter is nu bijna 14 maanden. Wij gaan nu voor een 2e.

reageer

Hyacint 27-06 om 08:21

Ontpillen kan tot een jaar duren, gaf mijn huisarts aan. Er zijn tal vsymptomen... Google maar eens! Het helpt ook om je cyclus bij te houden - dan zie je duidelijk of deze nog erg onregelmatig is of al stabiliseert. Het kan tevens enkele maanden duren tot je eerste 'echte' menstruatie, oftewel de eerste eisprong. 
Ip kun je direct beginnen met proberen zwanger, maar veel vrouwen kiezen er toch voor om eerst hun cyclus goed in kaart te hebben en hormonaal weer een beetje stabiel te zijn. 

Succes!

Suuske 30-06 om 21:52

Heej Kelly,

Kan je nog niet zoveel vertellen over het "ontpillen", ben zelf afgelopen vrijdag gestopt met de pil na 10/11 jaar gebruik... Kan je wel vertellen wat ons "plan" is... Ik wil zelf graag eerst weer een x echt ongesteld worden voordat we er echt voor gaan, omdat het begin dan wat duidelijker is en tot die tijd doen wij het dus veilig  Ben wel afgelopen vrijdag direct begonnen met foliumzuur en vivitamine D slikken.
Ovulatietesten e.d. wilde ik voorlopig nog niet aan beginnen,  we zien eerst wel
Vind het nuook  al spannend!
Succes Iin ieder geval!

Miepje 31-08 om 20:52

Hier breekt ook spannende periode aan, al wil je er niet teveel mee bezig zijn, toch ben ik dat wel.
Heb vanaf juni gestopt met de pil, ben daarna gewoon ongi geworden, 4dagen.
De keren daarna duurden 28 en 31 dagen, ik had toen 2dagen bloedverlies.
Hadden meer daar last van??

deborahwesley 04-09 om 17:09

ik ben 8 augustus gestopt met de pil. van 9 tot 13 augustus ongi en op 15 t/m 18 augustus ontrekkingsbloeding wat alleen op toiletpapier te zien was.. (ook maar 2 maand aan de pil gezeten) 

iemand ervaring met ontpillen na zulk kort gebruik? 
heb momenteel vele klachten en lijkt enorm op zwangerschap maar kan natuurlijk ook het ontpillen zijn. (NOD 6 sept.) toch maar testje doen voor de zekerheid op de NOD?

DeeDee012 04-09 om 17:42

@deborahwesley

Ik zou zeggen wachten tot je NOD, maar ik heb zelf ook vaak niet kunnen wachten en eerder getest. Ik weet als geen ander dat wachten en geduld hebben verschrikkelijk is! Ik zou zeggen doe wat goed voelt.

Over ontpillen weet ik niet veel, alleen dat elk lichaam anders is. Zo heb ik bij mijn zusje meegemaakt dat ze 2x direct in ronde 1 zwanger was. Niks ontpillen of rare cyclussen, gewoon direct zwanger. Maar heb ook andere ervaringen meegemaakt. Je kan niet anders dan je lichaam de tijd geven. Je kan niet anders doen dan geduld hebben, hoe erg dat ook is!

deborahwesley 04-09 om 18:10

als ik zou testen is het 1 dag voor mijn NOD. testen zal ik toch in de ochtend doen. maar misschien als ik het red een paar daagjes wachten. (testjes zijn gelukkig niet duur bij de action) mocht ik positief testen dan maar cb test halen. maar verwacht gewoon te menstrueren eigenlijk (valt de negatieve test ook niet te veel tegen)

DeeDee012 04-09 om 18:27

Ja, lijkt me ook verstandig de test in de ochtend te doen. En dat heb ik me ook vaak voorgehouden, zal vast negatief zijn

Toch vond ik het steeds weer een teleurstelling. Succes ermee! En ik hoop dat je snel zwanger bent.

deborahwesley 04-09 om 19:51

dank je wel, komt vast goed. hoop voor me vriend dat het niet te veel tegen valt als het negatief is. die zoekt al heel veel dingen wat op een symptoom lijkt of rare eet gewoontes. maar we zullen zien. zal altijd wel even teleurstelling zijn maar heb de hoop er niet op gevestigd

miszmars 09-09 om 21:18

Hoi!
Ik ben afgelopen feb gestopt met de pil na 11 jaar gebruikt te hebben. Wat ik qua ontpillen merkte: onregelmatige cyclus, soms zwangerschapsklachten (zoals pijnlijke borsten, misselijk) wat helaas ook bij ontpillen hoort. Tot noch toe helaas nog niet zwanger geworden maar we blijven hopen
Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ontpillen' in het Zwanger worden forum