Kinderwensspreekuur of niet?

5 antwoorden en 39331672x bekeken

Lesabel 27-07 om 00:06

hoi!

Mijn man en ik hebben na drie jaar getrouwd te zijn eindelijk besloten om voor een kindje te gaan en daar stort ik me graag naar hartelust in hahaha. Ik heb gelijk een vraagje: zijn jullie naar een kinderwensspreekuur geweest bij de verloskundige? Het lijkt me op zich nuttig (en vooral leuk????) maar het wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, en dan is 120 euro ergens anders ook wel weer goed besteed.

Ben benieuwd of jullie het de moeite waard vonden, of dat je ook gewoon kunt wachten tot je eeste consult na een positieve test.

Lieve groet!

reageer

hartje 28-07 om 20:40

Heb er nog nooit van gehoord en ben er dus ook nog nooit geweest..

Anoniem (Gast) 30-07 om 21:05

hier ook nog nooit eerder vam gehoord eigenlijk...

Lesabel 30-07 om 22:21

Oh wat grappig, hier in de buurt bieden de verloskundigepraktijken het allemaal aan namelijk. Nou dan gaan wij gewoon maar eens aa de slag en zien wel waar het schip gaat stranden

Muus86 02-08 om 16:08

Het kan bij de meeste verloskundige praktijken inderdaad. Leuk, maar je moet je afvragen of het nodig is.  Alle info die je nodig hebt vind je op internet en eventueel ook bij je huisarts als je er behoefte aan hebt. Het is vooral belangrijk om foliumzuur en eventueel vis olie en vitamine d te gaan slikken. Ik slikte al voor ik zwanger was mama compleet &omega 3 visolie van de davitamon. Is wel prijzig maar zit alles is.  En verder gewoon genieten van deze fase. Wellicht is t na je eisprong verstandig om niet teveel meer te drinken. En mocht je roken daar natuurlijk zsm mee te stoppen. Let op dat je t niet 'te groot' maakt in te begin. Want dan kan t frustrerend worden als t een paar maandjes duurt (tot een jaar is heel normaal). Heel veel succes en geniet van deze tijd!

Lesabel 02-08 om 18:42

Ja dat was dus precies hetgene wat ik me afvroeg. Of het inderdaad wat toevoegt of dat er niet zo'n haast mee is. Ik studeer zelf verloskunde en heb de meeste info die nu relevant is wel paraat. Roken deed ik al niet en drinken zelden (en nu dus niks). Ik ga het maar gewoon is een tijdje aankijken

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwensspreekuur of niet?' in het Zwanger worden forum