Eerste keer gyn

3 antwoorden en 33839650x bekeken

Elisa (Gast) 08-03 om 09:36

Hallo iedereen,
Ik zit ergens mee en vraag me af hoe jullie het ervaren hebben. 
Ik ben 24 jaar en ben net ongesteld geworden in ronde 10. Ik ben al aan het denken geweest om een belletje te doen naar mijn huisarts gewoon om te vragen  wat nu.. maar dit is dus een heel spannend iets voor mij, ik ben erg preuts aangelegd. Ik zou van mijn leven niet in me blootje durven te liggen bij de HA. Klinkt natuurlujk heel erg dom maar het is een ware nachtmerry voor mij dat er iemand met een grote lamp tussen mijn benen kijkt. (Ja bij een bevalling zal het ook moeten maar dat is in mijn hoofd net wat anders) vraag me dan ook af hoe het dan allemaal in zn werking gaat als je dus voor het eerst naar de gyn. Moet gaan? Ik hoop dat er vrouwen zijn die mij kunnen uitleggen wat er nou werkelijk gebeurt.
Heel veel liefs en hoop op antwoorden

reageer

Elisa (Gast) 08-03 om 17:37

 jammer dat niemand wat meer info heeft 

Anoniem (Gast) 08-03 om 17:44

Beetje geduld tot mensen die ervaring hebben ook gaan reageren. De huisarts deed bij mij niet veel. Ik ging samen met mijn man wij deden ons verhaal en kregen een verwijzing naar de fertiliteitskliniek. Daar heb je eerst een gesprek met de gynaecoloog. Ze doen bloedonderzoek, je partner moet waarschijnlijk een potje inleveren met zaad om te kijken naar de kwaliteit. En wellicht dat ze bij jouw via een inwendige echo gaan kijken hoe het met de eitjes gesteld is. En ja daar zul je hellaas voor in de stoel met de benen wijd moeten gaan liggen. En de eerste keer is dat eng en gek. Maar als je bedenkt dat degene die het onderzoek doet zodra jij je broek weer aan hebt geen idee heeft hoe het er bij jouw ook alweer vanonder uitzag zul je zien dat het wel meevalt. Gewoon niet bij nadenken. Daarna wordt het afhankelijk van de onderzoeken 

Mandy7 08-03 om 17:47

Ligt er een beetje aan.
Eerst praten ze gewoon hoe het nu met je gaat enzo. Dan maken ze een echo. Onder de 12 weken is dat vaak een inwendige echo. Bij mijn gynaecoloog is dat in zo'n stoel met beugels, bij de verloskundige hebben ze gewoon een bedje staan. Dus dan doe je je broek en onderbroek uit en dan maken ze de echo. Echt vervelend is het niet. Op het begin duurt het ook niet zo lang. Naarmate je verder in de zwangerschap bent zou ik het niet kunnen zeggen want ben zelf ook pas 9+5 weken.
Als je vragen hebt mag je ze altijd stellen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste keer gyn' in het Zwanger worden forum