Bang voor een kindje met schisis

18 antwoorden en 31585986x bekeken

Abbigailkroon 17-09 om 12:52

Hoi ladies,

Zelf ben ik geboren met een schisis (hazelip) en mijn man en ik zijn vanaf april 2017 aan het proberen voor ons 1e kindje te gaan maar ik ben er steeds meer mee bezig dat een schisis erfelijk kan zijn. En Ik ben dan ook erg bang dat ik in de toekomst zwanger zal raken misschien van een kindje met een schisis... dat is echt mijn grootste angst. 

Zijn er nog meer vrouwen die iets hebben en ook bang zijn dat het erfelijk is en je het misschien overdraagt aan je toekomstige kinderen? 

Liefs Abbigail 

reageer

Mari (Gast) 17-09 om 18:36

Hoe groot is de kans dat je baby het ook heeft? 
En als je kindje verder gezond is dan zie ik het probleem niet. Ondervindt jij problemen met je schisis?
Mijn dochter is ook geboren met een schisis terwijl mijn partner en ik het niet hebben. Ze ondervind er geen problemen mee. 
Ik zou dit echt loslaten want er zijn ergere dingen waarmee kinderen geboren worden die niet te genezen zijn. 

Abbigailkroon 17-09 om 19:21

Het kan erfelijk zijn maar hoe groot de kans is dat mijn kindje het zou kunnen krijgen weet ik niet. 

Ik heb zeker tot op de dag van vandaag nog steeds last van het feit dat ik een schisis heb  vroeger ben ik heel veel gepest en elke dag word ik nog aan gestaard en aangezien overal waar ik ben! 


Fijn dat jou dochter er geen hinder van heeft maar ik heb ervaren dat het ook anders kan. 

Tuurlijk zijn er ergere dingen dat is met alles maar dat wil niet zeggen dat dit niet erg is hoor. Als ik een kindje zou krijgen met een schisis zal ik het natuurlijk met liefde omringen en opvoeden maar ik zal het wel heel erg vinden want ik gun het niemand om zo te moeten leven door elke dag aangekeken te worden en dat er word gesmoest.

Ik vind jou reactie wel erg kort door de bocht. 

An1990 (Gast) 17-09 om 19:32

Dat kun je toch opereren dacht ik? Mijn vroegere leerkracht had dit op volwassen leeftijd laten opereren en je zag uiteraard wel een litteken maar zeker niet overdreven. 

Los daarvan zou ik daar tocg geen schrik voor hebben. Als dat het enige is dat je kindje heeft, is dat toch helemaal niet erg? Natuurlijk wil je dat je kindje 'perfect' is, maar er worden ook kindjes geboren met mentale of grote fysieke problemen dus dan lijkt dit echt maar een klein ding. 
Groetjes 

Abbigailkroon 17-09 om 19:40

Ja klopt je word er ook aan geopereerd. Ik ben er zelf ook aan geopereerd toen ik 3 maanden oud was en ik heb indd een litteken. En toch ben ik vroeger heel veel gepest en na geroepen (hazelip) en word il nog veel nagekeken want mensen zien iets anders aan je gezicht.

Ik ben daar wel bang voor. En ik wil zeker geen perfect kindje als het maar gezond is! Maar een schisis is wel erg want je moet er je hele leven mee leren leven met een litteken in je gezicht. Nogmaals er zijn zeker ergere dingen maar dat wil  niet zeggen dat dit niks is.

Abbigailkroon 17-09 om 22:30

In mijn familie komt dat niet voor aangeboren afwijkingen  (gelukkig) en niemand heeft een syndroom, en toch heb ik een schisis. Dus de kans is denk ik wel groot dat mijn kindje het wel krijgt. 

Abbigailkroon 17-09 om 23:09

Ja precies

Abbigailkroon 18-09 om 08:14

Hoi NL93 , 

Ik heb volgende week een afspraak met mijn huisarts hier over.

anoniem22 18-09 om 09:45

Ik snap je angst heel goed... vind dat sommige hier doen alsof het niks voorstelt maar indd pesten aanstaren kan allemaal levenslang gebeuren gun je niemand vooral niet je eigen kindje...

Betty (Gast) 18-09 om 10:48

Stel dat het wel zo zou zijn.. want dat heb je niet in de hand. Wat zou je kunnen doen om er aan kunnen doen zodat de evt. schade mentaal mee valt? 
Je zou een plastisch chirurg kunnen zoeken met heeel veel ervaring op dat gebied.
Je kunt er voor zorgen dat je kind mentaal weerbaarder is. En de evt pesterijen niet op zichzelf betrekt maar op de pester (aandacht vragers en mee lopers, hoe sneu kun je zijn). 
Het is vervelend, maar vrij normaal dat mensen je aankijken als je er anders dan anders uitziet, misschien kun je een positieve draai er aan geven als mensen vervelend lang kijken. Bijvoorbeeld; wat kunnen ze dat tegenwoordig netjes herstellen he? 
En in elk geval ervoor proberen te zorgen dat je kind lekker assertief is (desnoods met oefening) en een hand vol opmerkingen heeft om terug te plaatsen, zodat het pesten waar jij nog last van hebt in de kiem gesmoord wordt. 
Ik weet wat het is om gepest te worden, maar ik kruip niet meer in de slachtoffer rol, de pesters zijn niks beter dan mij. Kijk maar eens op facebook naar de pesters, of ze hebben hun leven gebeterd of ze zijn nu nog zielig alleen  
Uiteindelijk is het belangerijker wat je kunt betekenen voor anderen en niet hoe je er uit ziet. 

anoniem22 18-09 om 11:33

Dat is ook wel waar mooi gezegt Betty 

Abbigailkroon 18-09 om 12:58

Bedankt Betty voor je advies. Mooi gezegd. En als het zo zal zijn dan zal ik er alles aan doen zodat het minder gepest zal worden en zodat hij of zij voor zichzelf op zou kunnen komen eventueel met een sport. Het is zeker waar dat de pesters hun eigen leven er niet beter op is geworden meestal. Ik heb nooit in de slachtoffer rol gezeten ik kon goed voor mij zelf op komen en dat zal ik mijn kinderen ook altijd leren. Maar toch beangstigt het mij toch om een kindje met een schisis te krijgen gewoon het feit dat je het niemand gunt omdat ik weet hoe het voelt om een schisis te hebben.

Anoniem (Gast) 27-01 om 08:26

Beste abbigail,
Ik snap jouw angst heel goed, zelf deel ik jouw angst. Schisis is heftiger dan menig mens denkt. 'je kunt het toch gewoon opereren' klopt, maar hoe gewoon is het om een baby van een paar maanden te laten operen? Hoe gewoon is het dat een kind jaarlijks naar het ziekenhuis moet naar het schissisteam? Hoe gewoon is het dat het kind niet naar een gewone ortodonortho kan maar naar het ziekenhuis moet? Hoe gewoon is het dat een puber dergelijke operaties moet ondergaan omdat door de Schisis er diverse dingen zijn die niet goed mee groeien (kaak bijvoor).. Ik vind het niet gewoon en 'het is toch te opereren' een opmerking die enorm kort door de bocht is en waarschijnlijk geschreven door iemand zonder eigen ervaring. Je wilt dat je kindje opgroeit zonder al deze dingen (en dan zijn dit diverse voorbeelden van mij zelfs ik had alleen een lipspleet, hoeveel meer heb je dan als je een kaak en/of gehemelte spleet hebt. Kortom ik snap jouw angst!
Op internet lees ik dat je foliumzfol moet slikken ruim een maand voor je zwangerschap mee beginnen en zeker drie maanden mee doorslikken wanneer je zwanger bent.
Wat had de huisarts uiteindelijk gezegd? 

Abbigailkroon 27-01 om 10:27

Heel fijn dat er eindelijk iemand is die mij begrijpt. Als drie maanden baby geopereerd worden en die jaren lange operaties en  behandelingen zoals bij mij zelf ik had een lipspleet, kaakspleet en mijn gehemelte was open. Ik ben nu 25 en zelfs nog met mijn gebit bezig in het umc bij een speciaal schisisteam. 

Mijn huisarts zei dat het KAN erfelijk zijn maar het hoeft niet.. toen ik in april gestopt was met de pil vanaf die tijd heb ik meteen foliumzuur geslikt en in oktober kwam ik er achtet dat ik zwanger ben en heb ik meteen zwangerschaps vitaminen genomen met extra foliumzuur. Volgende week domderdag heb ik een uitgebreide guo 20 weken echo in het ziekenhuis en dan kunnen ze zien of mijn kindje een schisis of iets anders heeft, dus dat word een hele spannende echo waar ik erg zenuwachtig voor ben..

Trees87 28-01 om 09:45

Ik begrijp ook je onrust en angst ... maar zolang je je kleine uk niet in je armen hebt, blijft het gissen. 
Net zoals zovele fysische afwijkingen. De "wat als ..." vraag speelt in je hoofd en zal pas antwoord krijgen na de bevalling. 
Straal vooral jouw angst niet af op je babytje.... wat jou overkomen is gaat niet automatisch gebeuren bij jouw kindje. 
Ken ook iemand in deze situatie... aan geopereerd en noooit last ondervonden. 
Sta samen sterk en geef veel lliiefde dat is belangrijkst.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bang voor een kindje met schisis ' in het Zwanger worden forum