Vitamines en Foliumzuur

8 antwoorden en 27018827x bekeken

MM23288 21-08 om 14:55

Goedendag,
Ik heb een klein vraagje. Sinds dat ik zwanger wil worden slik ik al foliumzuur, 0.5 mg, dagelijks.Nou ben ik een erg slechte eter ( ben er al lang mee bezig) waardoor ik het gevoel heb dat ik niet genoeg extra vitamines binnen krijg. Ik wil dus graag nog extra zwangerschap vitamines slikken. Ik heb nu een potje van de Kruidvat, waar ook foliumzuur in zit, namelijk 400  µg.  moet ik beiden blijven slikken of is het beter om met 1 te stoppen?

Alvast bedankt, groetjes Mandy

reageer

Eline 21-08 om 14:58

Als je die multi zwanger van de kruidvat slikt hoef je niet nog extra foliumzuur erbij te slikken!

MM23288 21-08 om 15:44

super! dankjewel! 

Snowflake 21-08 om 15:46

Oh wist niet dat Kruidvat dat heeft. Hier ook een slechte eter dus misschien moet ik die ook eens gaan halen 

MM23288 21-08 om 15:49

ja heel handig! zit vanalles in.. gewoon eigen merk multi zwanger, voor kinderwens tot borstvoeding. 
o.a: vitamine B1,2,3,5,6,12 vitamine c,d,e, foliumzuur, ijzer, jodium, koper, magnesium, mangaan, zink en omega 3- vetzuur. 

zijn 60 pillen en je neemt er 1 per dag. 

Snowflake 21-08 om 15:54

Super! Ga ik mij direct halen  extra vitamines kunnen nooit kwaad 

Tooby 21-08 om 16:45

Let er inderdaad wel op dat het echt multi vitamines zijn voor de zwangerschap, niet de normale. De normale bevat geen vitamine D, te weinig ijzer en teveel vitamine A (wat schadelijk is).
Ik neem zelf davitamon mama compleet, erg tevreden over (ben zelf een hele slechte eter ook, maar had bij de dokter verschillende vitamines laten controleren en zag er goed uit, afgezien vitamine D maar die neem ik nu extra erbij). Vitamine gebrek heb je niet heel snel zonder klachten, maar het blijft natuurlijk wel belangrijk om jezelf toch te pushen om meer groentes te eten, ook als je daarna een zak chips naar binnen werkt bijvoorbeeld hehe.

proud_mommy 21-08 om 19:30

Je kunt het potje foliumzuur die je nog hebt opmaken. Dat zei mijn gynaecoloog toen. Foliumzuur slik je nooit te veel in zei hij. 

Soni 05-11 om 15:10

Hallo, Ik ben Sonia en ik ben bioloog. Een tekort aan bepaalde vitaminen kan vaak de oorzaak zijn van complicaties om zwanger te worden en/of misval. Foliumzuur (vitamine B9) is heel belangrijk voor en tijdens de zwangerschap, maar in de vorm zoals het in normale voedingssupplementen voorkomt is syntethisch en kan niet meteen worden gebruikt door het lichaam. Methylfolaat 5-MTHF is de biologische actieve vorm van de vitamine en is veel efficienter om problemen ivm zwangerschap te voorkomen. Dit is recent klinisch bewezen. 
De firma VERELST Pharma produceert een voedingssuplement dat de actieve vorm van de B vitaminen bevat in de juiste concentratie. Het product heet "VERELST PHARMA DNA DECODED" en is medische kwaliteit. Het kost 45 euro voor 2 maand en kan online besteld worden.  Het kan voor vele koppels de oplossing zijn en kostelijke medische behandelingen vermijden. Meer informatie op volgende link

https://verelstpharma.com/verelst-pharma-blog/f/what-everyone-should-know-about-methylation-and-pregnancy?fbclid=IwAR3zywdXdHHaJGnffmnjDIF1Wp9-XJwi5lmPuOgA-BTnK9arabbHDE3eHYE

Veel geluk!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vitamines en Foliumzuur' in het Zwanger worden forum