Consultatiebureau

7 antwoorden en 24434649x bekeken

Anoniem (Gast) 06-03 om 07:44

Hoi zoonlief is afgelopen zaterdag met z'n beide handjes tegen het glas van de kachel geweest (zit altijd wat voor maar die 5 min niet...) gelukkig was ie niet superheet meer wel op 6 vingers een blaar. Hij had er maar 12 uur echt pijn aan en was met paracetamol en knuffels goed te troosten. Nu trekken de blaren al flink weg maar zeker nog zichtbaar.
Nu heb ik schrik gekregen door verhalen die ik las dat ouders soms onterecht worden beschuldigd van kindermishandeling. En hoewel het onoplettend was van me was het gelukkig zeker geen opzet!!
Morgen moet ik naar het consultatiebureau, hoe groot is de kans dat ze mijn verhaal niet geloven en me verder opvolgen? 

reageer

Anoniem (Gast) 06-03 om 08:15

Ik geloof niet dat de kans groot is het kan gebeuren maar jeetje wat stom 

Beagle 06-03 om 08:37

Als ze er over beginnen kan je het uitleggen, maar aan je reactie  zullen ze zeker wel uithalen dat het een ongeluk was en dat je je er erg rot onder voelt. Aan die signalen zien zij ook dat het geen kindermishandeling is.
Helaas gebeuren die dingen, en bij iedereen gebeurt weleens iets.

Als je echt bang bent voor hun reactie (ligt natuurlijk aan consultatiebureau hoe ze zijn, bij ons zijn ze erg open) kan je altijd de afspraak verzetten.

Anoniem (Gast) 06-03 om 08:57

Zijn jullie naar de dokter geweest? 12 uur pijn is best lang.

Ik snap je zorgen. Waarschijnlijk zullen ze jou verhaal gewoon geloven, mochten ze het al zien. Ik weet niet of je in NL woont. Wat er dan gebeurt is dat er een melding gedaan wordt bij veilig thuis. Die zetten het vaak door naar de jeugdgids van de gemeente. Dan komt er een gesprekje. Je wordt echt niet gelijk vals beschuldigd. Er worden eerst zorgen uitgesproken en onderzocht. 

Mocht het ten sprake komen, wees open en eerlijk. Beken schuld en spijt. 

Wij hebben in onze vakantie met onze nog geen 1 jarige bij de huisartsenpost gezeten met brandwonden op der handjes. Ze zat ineens aan de skottelbraai.

Anoniem (Gast) 06-03 om 10:55

Met 12 u bedoel ik dat ie het daarna helemaal niet meer voelde. Kruipt verder zoals altijd. Hij is snachts 3 x wakker geworden maar sliep daarna gewoon weer verder. Dus eigenlijk écht pijn maar 2uur.
Idd hoop ik dat ze gewoon zien dat hier een moeder staat die dr best doet en dr kindjes heel wil houde.! 

Anoniem (Gast) 06-03 om 11:02

Dat valt dan mee. Hoe oud is je kindje? Niet naar een arts geweest? 

Niet al te druk om maken. Gebeurt zoveel. Ga er van uit dat jij je kind niks aan doet, geen blauwe plek waar ze niet horen exct. Snap je angst maar is echt niet nodig. Waarom ben je zo onzeker?

Vera 06-03 om 11:05

Ik zou het persoonlijk meteen zelf vertellen aan ze. Ben open, eerlijk, en zeg er meteen bij dat je bang bent dat ze aan kindermishandeling denken. 
Als juf waardeer ik het als ouders open in de communicatie zijn. Dan kan ik ze pas echt helpen!
Echt...je wordt niet meteen beschuldigd hier in NL. En een ongelukje zit in een klein hoekje. Je bent echt niet de enige die zoiets gebeurt. 
Veel succes....!!

Anoniem (Gast) 13-03 om 09:08

Hoe is het afgelopen?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Consultatiebureau ' in het Zwanger worden forum