Inseminatie of niet

2 antwoorden en 24213567x bekeken

Karo (Gast) 26-03 om 14:32

Hallo allemaal
Korte situatie: wij proberen een jaar om zwanger te worden. Lukte tot op heden niet. 
Fertiliteitsonderzoeken bij mezelf: echo, hormonen: alles in orde. Ik maak zelf een goede eisprong aan.
Onderzoek bij man: zaad is ok, enkel mindere score op de vorm maar dit was geen probleem volgens gyn aangezien beweeglijkheid, hoeveelheid dik oke was.
2 mogelijkheden: verder doen zoals we bezig zijn en de natuur nog wat tijd geven of kunstmatige inseminatie. 
Zijn er koppels in dezelfde situatie? Wat was jullie keuze en waarom?  

reageer

skybles 14-04 om 12:09

Hier dezelfde situatie gezeten.
Ze hebben wel eerst nog een kijkoperatie gedaan met hsg om er zeker van te zijn dat mijn eileiders en baarmoeder er goed uitzagen (ze kunnen namelijk niet alles zien op een echo).

Ook dat zat dik in orde. We zijn toen begonnen met iui met hormonen. Om zo onze kansen te vergroten. Na de derde poging is het gelukt en hebben nu een heerlijke zoon van 9 maanden.

Wij gingen wel voor de iui omdat ik het tellen van de dagen, het wachten tot ongesteld worden, het verplichte klussen helemaal meer dan zat was. Ik ben een heel nuchter iemand, maar dit kroop toch echt onder mijn huid.

Ik hoop dat jullie eruit komen!

Fien 14-04 om 12:19

Oh, heeel herkenbaar! Na een jaar ook de eerste fertiliteitsonderzoeken en ook bij ons zou het op de natuurlijke manier moeten lukken. De kansberekening wees ook uit dat onze natuurlijke kansen even groot waren als de kans bij IUI. Wij hebben toen besloten om het zelf nog een aantal maanden te proberen, ook wij waren het tellen en het verplichte gedoe eigenlijk zat, maar als je het IUI start zul je aan de hormonen moeten, en ook op verplichte dagen naar het ziekenhuis moeten. Het vrijblijvende is er gewoon een beetje vanaf. Wij kozen ervoor om tot april te proberen en dan te starten met IUI. In maart was ik zwanger, en zó blij dat me het ziekenhuis bespaard is gebleven. 

Mijn advies; praat er samen veel over, en beslis per maand wat je wil. Las eventueel bepaalde ijkpunten in om te bepalen hoever je wil gaan. Wij hebben op een gegeven moment ook onze familie en vrienden ingelicht, ook dat luchtte enorm op af en toe en gaf ons weer nieuwe moed en hoop voor de volgende ronde. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Inseminatie of niet' in het Zwanger worden forum