Clomid/Pregnyl - bruin slijm

6 antwoorden en 23569629x bekeken

Evita13 (Gast) 21-05 om 14:00

Hey hey,

Ik zit in mijn eerste ronde met Clomid 50gr en Pregnyl 5000. Ik heb vorige week maandagochtend de Pregnyl gekregen, dus denk dinsdag mijn eisprong te hebben gehad. We hebben natuurlijk mooi geklust zoals de gyn het ons aanraadde.
Ondertussen zijn we 8 dagen na de Pregnyl, en ik denk dus 7 dagen na mijn eisprong.

Wanneer ik naar het toilet ga, heb ik bij het afkuisen een beetje bruinerig slijm aan mijn papiertje hangen. Vanmorgen was het zelfs heel licht rozig (wat verser precies). Ik heb ook het gevoel in m’n onderbuik alsof ik mijn maandstonden moet gaan krijgen. 

Omdat ik nog maar 8 dagen na de Pregnyl zit, lijkt me dat eigenlijk te vroeg voor mijn maandstonden.
Ik weet dat Pregnyl je lichaam voor de gek kan houden en je wel zwangerschapssymptomen kan ervaren. Zou dit bruinig slijm ook een vals symptoom zijn? Of zou het toch effectief een innesteling kunnen zijn?


I know, er zit weinig anders op dan nog enkele dagen afwachten, maar vond het toch raar.
Wanneer mijn maandstonden beginnen heb ik de dag – of zelfs 2 dagen – voordien ook soms van dag bruinig slijm. Maar nu lijkt het me zo vroeg. Het is natuurlijk mijn eerste ronde met Pregnyl. Dus ik weet niet hoe m’n lichaam hierop reageert.

Iemand die zich in dit verhaal herkent?

reageer

Evita13 (Gast) 28-05 om 15:11

Ik kreeg zelf geen antwoord via deze weg, maar wil toch even aanvullen. Wie weet zoekt er later nog iemand naar info in verband met mijn vraag.

Blijkbaar is bruinverlies een veel voorkomend symptoom bij gebruik van Clomid. Clomid kan ervoor zorgen dat je progesteronwaarde daalt. Als je een progesterontekort hebt zal je baarmoederslijmvlies sneller afnemen. Dat resulteert dan in wat bruinverlies. Minder dik baarmoederslijmvlies is niet zo ideaal voor een eventuele innesteling ook natuurlijk.

Zeker even bespreken met je fertiliteitsarts. Er bestaan gelukkig oplossingen voor

Ik heb trouwens ondertussen mijn maandstonden.

Anoniem (Gast) 29-05 om 15:27

Oké, ben echt precies tegen mezelf aan het praten, maar again: misschien zijn er later nog vrouwen die hier ook vragen over hebben.
Gisteren zei ik dat ik mijn maandstonden had omdat ik 's morgens rood bloed aan mijn papiertje had bij het afvegen. Daarna bruin bloed aan mijn tampon, maar niet zoveel. Aan tampon nr. 2 van de dag ook wat bruin bloed maar nog minder. Dan maar inlegkruisje ingedaan en daar is niets meer in gelekt. Ook niets meer aan papiertje.
Deze voormiddag: terug wat bruinig bloedverlies, maar weer niet veel.
Omdat ik op dag 3 weer met Clomid moet beginnen, maar niet goed weet of ik dit bruinverlies moet meetellen wilde ik naar de fertiliteit bellen waar ik in behandeling ben. Maar omdat ze daar toch zouden vragen of ik al een zwangerschapstest gedaan had, ben ik er deze middag eentje gaan kopen en heb hem stiekem op toilet van mijn werk gedaan... Wat geeft die aan? Positief! Een duidelijke dikke streep.
Vanavond naar de huisarts voor bloedtest. Wie weet, dus toch nog prijs, he. Ik hoop het echt, hoor. Stel je voor: van de eerste ronde clomid + pregnyl. Fingers crossed!

Ollie 29-05 om 15:39

Hoi Evita, ik heb je berichten nu pas gelezen, maar ontzettend goed nieuws voor jou zeg! Gefeliciteerd! Ik had dus willen reageren met dat ik de buikpijn niet herkende vam pregnylgebruik, alleen van menstruatie of zwangerschap. Maar dit heb je nu niet meer nodig! Kom je bij de uitgerekend januari groep??

Evita13 (Gast) 29-05 om 16:15

Tnx Ollie!
Ik heb deze avond afspraak bij de huisarts. Morgen is het hier feestdag, maar hoop dat ze me toch zullen bellen met resultaat. Anders pas vrijdag. 
Anyway, als ik een definitieve "zwanger" krijg van de huisarts kom ik zeker in die groep!

Bloempje 29-05 om 17:04

Ik duim voor je Evita! Zou heel mooi zijn Hopelijk met de feestdag inderdaad niet te lang wachten op je resultaat!

Evita13 (Gast) 31-05 om 10:40

Tnx Bloempje!
Ik heb gisteren een goed nieuws-telefoontje gekregen. HGC was flink boven de 200. Ik ben zwanger!
Maandag moet ik nog eens bloed laten prikken om te zien of de HGC mooi stijgt zoals het hoort

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Clomid/Pregnyl - bruin slijm' in het Zwanger worden forum