Controle bij de gynaecoloog/internist

2 antwoorden en 21056643x bekeken

Laura1992 02-01 om 11:35

Hallo dames, 

Ik ben momenteel 13 weken zwanger. Ik heb vorige week mijn bloed laten testen. Daaruit blijkt dat ik een trage schildklier heb (waarde; 2,4). Ik moet daarom naar de gynaecoloog/internist. Ik maak mij zorgen. Ik lees allemaal horrorverhalen. 

Hebben dames hier ervaring mee? Wat zijn de risico's voor de kleine? 
En wat doet een gynaecoloog? Maakt hij/zij een echo? Wat wordt er precies besproken.

Groetjes van een bezorgde mommy to be!

reageer

boompje (Gast) 03-01 om 09:29

ik ben ook onder controle van de gynea gewerst ipv verloskundige ivm bloeddruk dus niet de schildklier. het fijne van alle controles is dat ik steeds een echo kreeg

starz 04-01 om 09:56

Beste Laura,
Hier zwanger en ook met een traag werkende schildklier. In het begin van mijn zwangerschap stond in nog niet goed ingesteld. waardes voor de zwangerschap  een ramp TSH 86 en T4 1.5 . Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was heeft de huisarts mijn medicatie direct verhoogd dit was noodzakelijk voor de baby. Verder onder controlle bij internist regelmatig bloed geprikt. Om zo mijn waardes goed te krijgen door middel van juiste hoeveelheid medicatie. Zelf voelde ik snel aan als er iets niet goed ging zoals net iets te hoge dosis medicatie ( hart kloppingen,opgejaagd gevoel) het is belangrijk optijd aan de bel te trekken. Zodat er opnieuw bloed geprikt kan worden. Ik zit nu op 112 mg levotheroxine. En mijn waardes zijn nu al de laatste 3 keer goed. Na de bevalling zal ons kleine meisje extra in de gate gehouden worden en zullen we zeker een nachtje in het zh blijven. Ook zal mijn medicatie na de bevalling weer aangepast worden. 
Zoals ik begreep is het belangrijkste die waardes zo snel mogelijk goed te krijgen. Je kan al je zorgen met de internist /gynaecoloog bespreken. Dit heeft mij enorm gerust gesteld.
Ik wens je een fijne zwangerschap en hoop dat je waardes snel goed zijn.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Controle bij de gynaecoloog/internist' in het Zwanger worden forum