Buitenbaarmoederlijke zwangerschap behandeling

5 antwoorden en 15798464x bekeken

Mamsie92 05-02 om 14:54

Hallo 
Ik zelf heb op dit moment een bbz. Zijn er meiden die ervaring hebben met de behandeling methotrexaat. De gynaecoloog heeft dit voorgesteld en ik twijfel enorm. Mijn HCG is nog laag maar stijgt en dat is de reden dat ze liever behandelen 

reageer

Nala 05-02 om 20:31

Hi Mamsie92,
Ontzettend verdrietig dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is en je dit moet meemaken. Ik heb het afgelopen jaar 3 buitenbaarmoederlijke zwangerschappen gehad, helaas weet ik dus waar ik over praat.

Wat zou je willen weten over de behandeling? Mijn eerste BBZ is behandeld dmv van een operatie. Mijn tweede door middel van 1 MTX injectie en de derde eerst een kijkoperatie, daarna 1 MTX injectie en daarna alsnog een operatie waarbij het vruchtje is verwijderd.
De MTX injectie op zichzelf heb ik niet als naar ervaren. De spuit word in een spier gezet. Het prikje deed mij niet veel zeer. Wel was ik er een paar dagen wat misselijk van en ook wat vermoeid. 
Wat is jouw HCG nu en welke klachten ervaar je?

Mamsie92 06-02 om 10:32

Vooral wat doet mtx met je 

Nala 06-02 om 11:12

MTX zorgt ervoor dat het vruchtje afgebroken wordt. Zelf merk je daar weinig van. Er zijn wel wat bijwerkingen die je kunt krijgen van de injectie en dat zijn voornamelijk maag- darmklachten zoals diarree en misselijkheid. Ook vermoeidheid kan opspelen en je kunt baarmoederkrampen krijgen. De gynaecoloog zal je bloedwaardes in de gaten houden om te kijken of het zwangerschapshormoon goed genoeg daalt en of er eventueel een tweede injectie gegeven moet worden.

Nancy 08-02 om 11:42

Mamsie92, wat verdrietig dat je een bbz hebt. Veel sterkte hiermee.
Helaas heb ik hier ook ervaringen mee, 3x  bbz gehad waarvan 1 behandeld met mtx methotrexaat. Ik had 2 x een spuit nodig hiervan, de 1e sloeg niet aan.
Mijn ervaring is dat je inderdaad wat misselijk kan worden en erg moe. 
Neem goed de tijd voor jezelf, voor zowel het lichamelijke als het geestelijke. Het is een verdrietige klap die je te verwerken hebt. 
Heel veel sterkte. En mocht je verder nog vragen hebben, stel ze gerust. 

Liesbeth de krosse (Gast) 15-07 om 08:10

Hoi na 6 jaar fertilliteit eindelijk zwanger hellaas bleek dit niet goed.daarom recentelijk 2x mtx gehad omdat de vrucht niet te vinden was erg veel bijwerkingen gehad waarvan ik nu moet herstellen.2dagen erg veel bloed verloren uit baarmoeder te grote van een vuist elk half uur  wat in een ziekenhuis opname uitliep mocht na een dag na huis ondanks hb 6.3 is bloeddruk en hartslag wel goed verder voel ik mij heel erg slap duizelig vlekjes zien kan niks  verlies nog steeds bloedklonters maar gelukkig wel kleine voor mij voelt dit als een hel ben erg verdrietig enz 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Buitenbaarmoederlijke zwangerschap behandeling' in het Zwanger worden forum