Eierstok niet te vinden tijdens ivf

7 antwoorden en 13782051x bekeken

Watermeloen (Gast) 09-06 om 17:35

Hoi allemaal. Wij zijn bezig met een ivf traject en vandaag was de eerste follikelscan. Maar nu was mijn linker eierstok niet te vinden. Ik ga gewoon door met medicatie want vrijdag zou ik hoe dan ook een nieuwe scan hebben. Maar hoe groot is de kans dat er wel follikels groeien aan die kant? De arts zei al dat de follikels waarschijnlijk nog klein zijn. Heeft iemand dit ook wel eens gehad en zaten er toen toch follikels? 

reageer

Louisag 09-06 om 22:24

Hoi watermeloen, 
Wat vervelend dat je in een IVF traject zit. 
Ik ben via icsi zwanger geraakt en bij de follikel metingen waren de follikels wel zichtbaar. Het ware. Wel heel weinig follikels bij de 1e 2 metingen. 3 follikels waardoor ze het er toe zelfs over hadden om de poging te stoppen en geen punctie uit te voeren. Hormonen zijn toen opgehoogd en uiteindelijk zijn er 7 follikels bij de punctie aangeprikt met 6 eicellen als resultaat. Na bevruchting zijn er 3 over gebleven waarvan 1 teruggeplaatst is en dit was onze dochter. Nu nog 2 cryo's in de vriezer. 
Kortom maak je nog niet druk. Wacht de 2e meting af en misschien zelfs de 3e zoals bij mij. 

Watermeloen (Gast) 10-06 om 20:44

Dankjewel Louisag. We gaan het morgen zien. 

Louisag 10-06 om 20:48

Succes morgen!
Laat je iets weten?

Nancy 11-06 om 12:20

Hai Watermeloen,

Jouw verhaal herken ik meteen. Mijn linker eierstok is ook te vaak niet zichtbaar geweest (zijn nu aan het einde van ons ivf traject).
Deze zit altijd verstopt achter mijn baarmoeder.

Maar geen paniek hoor. Je eitjes groeien gewoon goed aan die kant en je zal zien, dat als ze groter zijn dat je eierstok zich wel gaat laten zien. 
Bij mij was dat wel zo. Zodra ze groter groeiden, kwam alles mooi in zicht.

Veel succes met het traject. Ik duim op een mooie afloop. 

Watermeloen (Gast) 11-06 om 12:59

Daar ben ik weer. Gelukkig was mijn linker eierstok vandaag wel te vinden! En het allerbelangrijkste: er is activiteit! Ik maak niet zoveel eitjes dus het was een hele geruststelling om wel activiteit te zien. Degene die er zijn, die groeien goed en maandag is de punctie al gepland. 

Nancy 12-06 om 07:42

Wat spannend!! Heel veel succes 

Watermeloen (Gast) 13-06 om 13:19

Dankjewel, lief. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eierstok niet te vinden tijdens ivf ' in het Zwanger worden forum