Positieve zelftest, negatieve bloedtest en de onzekerheden in het traject

0 antwoorden en 9048296x bekeken

mariee2308 03-07 om 19:17

Hoi,

Eigenlijk wou ik gewoon even mijn verhaal kwijt.  

Sinds mei ben ik begonnen met het traject om BAM te worden.
Ik heb zojuist mijn tweede ronde iui gehad. Hoewel het altijd wel een rollercoaster is van gevoelens, voel ik mij vandaag alles behalve top.

De twee weken op het wachtbankje voelde ik niets, dus ik ging ervan uit dat het niet gelukt was. Dag 13 had ik al eens getest en was het negatief. Dag 14 moest ik bloed laten nemen, dus ik dacht smorgens nog eens te testen. Bleek deze test positief te zijn. Ik was wat in shock, en natuurlijk super blij! Tot ik s’avonds dan hoorde dat mijn bloedtest negatief was en ik twee uur later ongesteld werd. Hoe een stomme valse positieve test zoveel extra emoties losbrengt! 

Nu wilt de dokter al na twee iui sessies verdere onderzoeken doen, omdat het nog niet gelukt is. Maar twee iui sessies zijn toch nog niet zoveel? Ik heb wat bang dat hij al over wilt gaan naar ivf, wat nog duurder is en ik meer en meer bang ben dat ik mijn kinderwens achterwege moet laten. Sinds ik deze week mijn eerste factuur kreeg die 454,57euro was (zonder tussenkomst en andere kosten, zoals labo, de ovitrelle spuit,…) blijkbaar komt de prijs zo hoog door de spermadonor. 

De moed is mij hierdoor een beetje in de schoenen gezakt en ik weet niet goed wat ik nu het beste doe, toch nog een ronde iui, of deze maand laten voor de onderzoeken. 

Ook was ik benieuwd of hier nog mensen met hetzelfde traject bezig waren en hoeveel zij betalen per keer. Ik ga hiervoor na Middelheim.

reageer