Onzekerheid

1 antwoord en 43139453x bekeken

Vickyw 03-04 om 18:30

Hoi allemaal,
Ik ben nieuw hier, ik zal even alles uitleggen.
Van mijn ex-partner heb ik een prachtige dochter van ondertussen 6 jaar.
Met mijn huidige partner proberen we al bijna 3 jaar zwanger te geraken.
1,5 jaar zo geprobeerd, niet gelukt tot onze spijt. Alles laten onderzoeken en bleek dat mijn vriend voor de helft minder vruchtbaar is maar alles van goede kwaliteit is.
Toen zijn we begonnen met IUI. 6 pogingen hebben we achter de rug, en allemaal negatief uitgedraaid.
In december vorig jaar zijn we begonnen met IVF, dus spuiten zetten enzo. De eerste TP van een embryo (8 cellig) was in januari.
12 dagen later bloed laten nemen, maar had al door dat ik ongesteld moest worden. Dus wat bleek bloed was negatief.
Dan hop gestart met de 2e poging. Hadden van de vorige PU nog 1 ingevroren cryo (8 cellig). Die hebben we laten terugplaatsen op 16 maart. Afgelopen vrijdag 28 maart, bloed laten nemen. 's Avonds gebeld en was positief maar mijn HCG waarde was maar 38.
Voor alle zekerheid de maandag er op (31 maart) nog eens bloed laten trekken. 's Avonds nogmaals gebeld en was nog steeds positief. Waarden waren wel gestegen maar niet extreem. Dus moet ik vroeger dan anders volgende week donderdag (10 april) op controle komen voor een echo.
Nu zijn we hier beiden al nerveus. En al vanalles liggen opzoeken. Sommigen zeggen dat een lage HCG geen reden tot paniek is. Zou van een late innesteling kunnen zijn, zou ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap (BBZ) kunnen zijn, zou kunnen wijzen op een vroege miskraam.
We waren zo blij toen we het eerst hoorden, en nu leven we in onzekerheid tot we op controle zijn geweest. Heb het moeilijk om nog positief te denken.
Voel me op en top zwanger. Af en toe wat zeurende pijn in buik, voel me ook misselijk en het neemt toe hoe later op de avond. En voel me ook enorm moe, maar kan slecht slapen 's nachts. En sinds een 2-tal dagen zijn mijn borsten ook gevoelig geworden. Zelfs een BH dragen is lastig.
Zijn er hier nog mensen die dit hebben meegemaakt?

reageer

chantieeeee 04-04 om 15:54

Zelf niet meegemaakt nooit me hcg laten meten. Maar naar mijn idee is hcg waarde bij de ene vrouw sowieso hoger dan bij de andere vrouw. een lage hcg hoeft dus niet altijd te betekenen dat er iets mis is. Makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer te genieten van het feit dat jullie eindelijk zwanger zijn. Al die moeite van de medisch malle molen zijn jullie doorlopen voor het mooie wondertje wat nu in je buik groeit. dat is zowel fysiek als mentaal al een hele opgave geweest voor jullie. Je zegt zelf dat je je op en top zwanger voelt  Probeer dat gevoel de overhand te geven. ook al thuis getest? Misschien een digitale clearblue? Die geeft ook duidelijk het aantal weken aan.
Ik wens jullie enorm veel sterkte en een mooie echo de 10de! En wilde toch nog even zeggen gefeliciteerd met de zwangerschap!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzekerheid' in het Zwanger worden forum