IVF/ICSI in het buitenland

19 antwoorden en 40099147x bekeken

Sophia 11-05 om 20:38

Dames, ik verzamel informatie over ervaringen van de dames, die IVF/ICSI in het buitenland hebben gehad.

We hebben 1 IVF in Nederland achter de rug. De reden waarom we in de MMM zitten is dat mijn man een traag zaad heeft. Ik heb mooi aantal eitjes bij de stimulatie, aantal bevruchtingen, maar er zijn maar een paar die door blijven delen. 

We  willen graag volgende poging in het buitenland doen, omdat ze betere technieken hebben. Ik heb informatie over Gent en Dusseldorf gelezen. 
Zijn er op het forum dames, die er iets over kunnen vertellen?  Alvast bedankt.

Liefs,
Sophia

reageer

* 11-05 om 21:21

Ik heb je een Pb gestuurd sophia

naujyrac (Gast) 11-05 om 22:08

Ik volg nu een ICSI behandeling in Utrecht. 

Ik ben heel benieuwd op jullie antwoorden. 

Gr

Sarah 12-05 om 00:07

Hoi Sophia, in de mmm topic heb ik ook al x laten weten naar Dusseldorf over te willen stappen. Maar voor ons is nog de vraag bij welke poging. Tweede icsi doen we sowieso nog in Nijmegen. Er is ook 1 verzekering die bij het hoogste pakket een 4de en 5de poging vergoeden. Wij willen mocht het eind van dit jaar niet gelukt zijn overstappen naar die verzekering en dan sowieso ook naar DD gaan als we dat dan nog niet hebben gedaan.

Weet niet precies wat je wilt weten? Ben zelf lid van een besloten Facebook groep van ivf/icsi Nijmegen. Veel meiden daar zijn overgestapt naar Dusseldorf en Gent. En al een aantal hebben goede successen gehad. Grote verschil is dat ze in beide ziekenhuizen verder in technieken zijn.  Gericht naar persoon kijken en ook meer onderzoeken doen. Zoals uitgebreide bloed onderzoek bij man en vrouw. Dan niet alleen hormonen maar ook op vitamines tekorten, schildklier en immuunziekten. De technieken die ze mogelijk extra kunnen toepassen is assistend hatching, pipelle en in DD gelezen dat ze picsi en imsi toepassen,(techniek om nog betere zaadcellen te vinden) Wat ze ook in beide ziekenhuizen doen zijn de embryo's doorlaten groeien tot dag 5 voor een terug plaatsing. Deze embryo's schijnen een betere kans te hebben om in te nestelen. Aangezien op de natuurlijke manier de embryo ook pas op dag 5 aankomt in de baarmoeder. En de punctie wordt onder narcose gedaan, wat voor veel vrouwen een hele opluchting is.
Kwa verzekering technisch is het nog wel een geregel. Beide ziekenhuizen betaal je vaak al vooraf in het ziekenhuis en niet alles krijg je vergoed. Zoals de extra technieken moet je zelf betalen, bepaalde onderzoeken, de narcose voor de punctie.. Maar de arts weet vaak wel hoe je met omweg toch iets vergoed kan krijgen. Ook medicatie is bij verzekering nog een gedoe. Sinds kort vergoeden enkele verzekeringen het wel weer  maar niet bij alle want er is een regel dat je de medicatie van het ziekenhuis apotheek waaronder je in behandeling bent moet krijgen en niet bij een andere apotheek. DD is heeft geen apotheek in het ziekenhuis en daarom heel gedoe, wel iets om dan uit te zoeken. Sowieso moet je rekening houden dat je financieel wel alsnog veel bij moet leggen. 

Behoorlijk uitgebreid bericht geworden. Misschien wist je het meeste al maar hoop dat je toch wat aan hebt gehad.

liefs Sarah

Sophia 12-05 om 06:56

Jess, bedankt voor je uitgebreide reactie. Je hebt inderdaad eerder gezegd dat je naar Dusseldorf wilde. Waarom is je keuze naar Gent veranderd?

Sarah 12-05 om 09:36

Sophia, Volgens mij bedoel jij mij inplaats Jess?
Maar dat ik kies voor DD is ook vooral de afstand... DD is voor ons 1.5uur rijden en Gent bijna 3uur. Ook sprak DD mij meer aan, waarom weet ik niet. Meer een gevoel. Wat me erg aanspreekt is de picsi en imsi.  Als ik overstap wil ik vragen of ze één van die technieken toepassen. 

Succes met je keus maken meid. Ik hoop dat één van de ziekenhuizen de stap is voor jullie wondertje.

Als je trouwens graag ervaringen wilt lezen zijn er op zwangerschapspagina.nl verschillende groepen over behandeling in DD en Gent. Misschien heb je daar ook wat aan.

* 12-05 om 09:55

Wat is pisci en imsi.

Sarah 12-05 om 10:37

PICSI is een nieuwe methode voor de selectie van geschikte zaadcellen in een ICSI behandeling. De kop van de rijpe zaadcellen hebben aan de buitenkant een receptor voor Hyaluronzuur (Hyaluronan). Onrijpe zaadcellen hebben deze receptor niet. De combinatie van deze eigenschap van de rijpe zaadcellen en het feit dat Hyaluron een belangrijk bestandsdeel is van de schil die de eicel omgeeft, maakt het mogelijk dat deze zaadcellen aan de eicelschil kunnen hechten, binnendringen en eventueel de eicel bevruchten. Bij de zaadcel selectie bij de standaard ICSI methode wordt geen onderscheid gemaakt tussen rijpe en onrijpe zaadcellen. Bij de PICSI methode daarentegen wordt juist van de eigenschap van rijpe zaadcellen gebruik gemaakt. Hiertoe is een deel van een cultuveringsschaaltje met Hyaluronan bedekt zodat de rijpe zaadcellen zich hieraan zullen hechten. Na de hechting van de zaadcellen zijn deze te gebruiken door met de ICSI naald deze voorzichtig weer van het oppervlak los te maken. Hierna worden de zaadcellen gebruikt voor injectie. Er vindt met deze methode geen schade aan de zaadcellen plaats. De PICSI methode wordt aanbevolen bij patiënten met weinig eicellen, bij patiënten met slechte bevruchtingspercentages in IVF en/of ICSI behandelingen, en bij mannen met een sub-optimale zaad kwaliteit.

IMSI staat voor Intracytoplasmic Morphologically Selected sperm Injection. Deze nieuwe technologie is een verfijning van de ICSI techniek. Bij een ICSI-procedure worden de zaadcellen door de embryoloog geselecteerd op basis van een aantal zichtbare kenmerken. Hierbij kunnen de spermacellen 200x vergroot worden. Bij IMSI echter wordt een vergroting van 6500x gebruikt, waardoor bepaalde kenmerken met betrekking tot de vorm van de zaadcel veel beter zichtbaar worden.Hierdoor wordt de kans op zwangerschap groter, omdat de embryoloog een meer nauwkeurigere keuze kan maken in de selectie van zaadcellen. Ook verlaagd de toepassing van IMSI de kans op aangeboren afwijkingen en miskramen, in vergelijking met de standaard ICSI procedure.Voornamelijk stellen waarbij de man een zeer slechte sperma productie heeft, komen in aanmerking voor deze nieuwe technologie. Daarnaast kan het ook een meerwaarde bieden bij stellen waarbij de man TESE moet ondergaan.

* 12-05 om 10:45

Wouw wat een ontwikkelingen allemaal geweldig dat t allemaal kan.....bedankt voor je uitleg

Esra♡♥ 12-05 om 11:45

Hoi sophia. Dit is de website van genderkliniek Utrecht die samenwerkt met cypress. De hele behandeling duurt drie weken en kost rond de 5000 euro inclusief hotelkosten. Hier kun je aangeven welk geslacht gewenst is en alles is tip top geregeld qua vervoer en communicatie met kliniek. Kijk er maar eena op.. vraag bij je zorgverzekering na wat je hiervan vergoed kunt krijgen. 

http://www.genderkliniek.nl/

hopelijk krijg je een geslaagde icsi behandeling  xxxx

Sophia 12-05 om 12:55

Bedankt voor de info dames!

Sarah, inderdaad bedoelde ik jou. Sorry. Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik zie het wel wat toekomst voor ons misschien met IMSI...
Ik heb al email naar mijn verzekeraar gestuurd om te informeren over de vergoeding van zo'n behandeling. 

Sarah, behalve afstand voor de rest geen verschil dus België of Duitsland? Ik heb geen fb, maar zal wel even op de andere fora kijken.

Esra en MamavanMi, ik wens dat jullie spontaan zwanger raken en dat icsi niet meer nodig zal zijn! En voor jou Sarah heel veel succes met de volgende behandeling!!!

Liefs,
Sophia

* 12-05 om 13:08

@sophia,

Ik hoop dat jij en je man gauw jullie weg zullen vinden in de mmm en dat het wordt bekroond met een goede zwangerschap en uiteindelijk na ongeveer 9 maanden een wolk van een baby dikke www knuffel...

Sophia 12-05 om 22:01

Ik heb bij mijn verzekeraar geïnformeerd over de vergoeding van de behandeling in het buitenland. 

Ja, heb best snel reactie ontvangen. Maar die informatie is een beetje algemeen. Ik moet bellen om te vragen of mijn verzekeraar met dat ziekenhuis afspreken heeft (of die op het lijst staat). Anders wordt het maar 65% vergoed. Het wordt nooit meer dan nederlands tarief vergoed.
Daarna moet ik verwijsbrief van mijn huisarts hebben ...ten minste heb ik het zo begrepen. De verzekeraar moet toestemming voor de behandeling geven. Er is dus veel papier en regel werk vooraf. Maar goed. 
Ik ga maar verder uitzoeken hoe en wat

123aap123 13-05 om 12:38

. http://www.zwangerschapspagina.nl/vruchtbaarheidsbehandelingen/

Misschien kun je hier eens tussen lezen.

* 15-05 om 07:13

@naujyrac,

Allereerst vreselijk je verlies....en ik hoop dat het vruchtje gauw los laat.
Maar wat ik je kan vertellen is dat als je je druk maakt gewoon terug gaan en aanvraag doen voor 
Curettage, hoe lang ben je nu aan het wachten?
Zelf heb ik iets van 3 weken gewacht het was vorig jaar vanaf 22-04-2014 tm 04-05-2014  dus dat duurde wel even uiteindelijk ben ik gecuretteerd omdat t niet allemaal los wilde komen...op 05-05-2014.
t enige wat ik je kan adviseren is dat het lange wachten dat kwam overigens door alle feestdagen destijds....kon ik niet eerder terecht...dus mijn advies is gelijk afspraak maken voor curettage het onnodige wachten is zo stresserend...
Tenminste voor mij.. Sterkte meis en ik hoop dat als je wat tot rust bent gekomen dat jullie de draad weer kunnen oppakken...

Liefs ju of wel mavanmi 

Sophia 15-05 om 07:38

Naujyurac, ik heb helaas zelfde meegemaakt als jij. Afwijkende zwangerschap bij de eerste ivf. Ik ben met 12 weken gecuretteerd. Volgens mij kunnen ze met medicijnen alleen in de vroege stadium zwangerschap afbreken. Je bent nu al verder ik zou dus om curettage vragen.
Veel sterkte! Het is heel zwaar om je kindje te verliezen.

naujyrac (Gast) 15-05 om 23:20

Hartelijk dank voor jullie antwoord dames!!!


Er is wel  pijnlijk  alles . Ik ga contact met de dokters nemen zo snel mogelijk.


Veel succes aan jullie met jullie zwangerschap!!!!

iene 19-05 om 21:14

Wij lopen in België (Genk) voor de behandelingen. Stuur me maar even een pb als je meer wilt weten.

bezoeker (Gast) 13-12 om 12:38

dag allen,
ik heb in NL 3 x icsi laten doen helaas zonder resultaat. Nu wil ik in België proberen maar ik vroeg me af welk zorgverzekering hierbij goed zal passen. Hebben jullie advies?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'IVF/ICSI in het buitenland' in het Zwanger worden forum