Eindelijk ongesteld!

2 antwoorden en 36532373x bekeken

Aapje 27-05 om 21:31

Hallo iedereen,

Mijn man en ik hebben een kinderwens en hebben besloten eind dit jaar te beginnen met 'klussen'. Ikzelf ben nu ongeveer 5 maanden geleden alvast gestopt met de pil, omdat ik van te voren wist dat het lang zou duren voordat ik weer een eisprong zou hebben (eerder een halfjaar gestopt geweest om andere redenen en toen werd ik maar niet ongesteld). Ik ben hiervoor naar de gynaecoloog geweest en die wees me erop dat ik misschien PCOS zou hebben. Eindelijk ben ik sinds een paar dagen geleden voor het eerst ongesteld geworden na het stoppen van de pil, dus nu hopen dat ik geen PCOS heb en eind dit jaar een beetje een regelmatige cyclus heb.

Helaas zijn er ook genoeg andere dingen waar je nog meer tegen aan kan lopen wanneer je graag zwanger wilt worden, daarom wil ik zover het mogelijk is alles er aan doen om de kans op een regelmatige cyclus, vruchtbaarheid en dus zwanger te worden te vergroten. Hebben jullie tips en/of ervaringen? Ben erg benieuwd!

Tot zover weet ik dat je op je voeding moet letten, lekker in je vel moet zitten, niet moet overdrijven met sporten en dat je man geen bekneld ondergoed moet dragen of te warme baden moet nemen hihii.

Liefs

reageer

Anoniem (Gast) 29-05 om 11:14

Niet om je te ontmoedigen maar hou voor jezelf bij in welk jaar jullie zijn gaan proberen zodat je optijd hulp kan krijgen indien nodig. Soms duurt ontpillen heel lang. Toen ik stopte met de pil duurde het 6 maanden voor ik weer ongesteld werdt en omdat ik er verder geen haast mee had waren we ineens 4 jaar verder en was ik nog niet zwanger of regelmatig. Ik had overigens geen PCOS. Bij mij was geen oorzaak te vinden. Maar mijn cyclus was nog steeds in de war in mijn ogen door de pil. Met IUI (de medische molen) na een paar pogingen wel zwanger geworden en na mijn bevalling was ik ineens weer keurig regelmatig. Mijn lijf was gereset, inmiddels ben ik spontaan zwanger geworden zonder hulp.
Je zou ovulatie testen kunnen proberen als je een paar keer ongesteld ben geweest, als je nog niet regelmatig bent neem je gewoon het gemiddelde. Dan kun je in iedergeval zien of je een eisprong hebt, verder kun je eigenlijk alleen maar gewoon afwachten wat je lijf doet, bij de een gaat het sneller als bij de ander. In iedergeval succes en hoop voor je dat het snel lukt

Merel 24-11 om 23:53

Ik was heel blij dat ik ongesteld werd nadat ik begin September met de pil was gestopt, toen ik jaren geleden stopte werd ik dat niet, ik dacht dat ik zwanger was maar kreeg door mijn extreem hoge prolactine geen eisprong en menstruatie,  ik ben toen met behulp van hormonen zwanger geworden, ik was dus uiterst verbaasd dat het nu wel gebeurde ook gezien mijn leeftijd (40+) heb inmiddels 3 keer een menstruatie gehad tussen de 21 en 25 dagen en heb het vermoeden dat ik zwanger ben, of mijn lijf houdt me weer gigantisch voor de gek.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eindelijk ongesteld!' in het Zwanger worden forum