Miskraam

2 antwoorden en 35867578x bekeken

MamaNaoufie (Gast) 24-08 om 10:16

Hi dames,

Ik hoop dat iemand mij wat steun kan bieden of advies kan geven.

Ik ben een mama van een prachtig 15 maanden oud zoontje. Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste miskraam gehad bij mijn tweede zwangerschap. Ik had vorige week donderdag mijn eerst echo. Volgens de berekening hoorde ik toen 9 weken zwanger te zijn maar het vruchtje had de grote van 5,5 weken zwangerschap. De verloskundige gaf aan dat dit ook gewoon een vroege zwangerschap kon zijn waarbij ik gewoon later bevrucht was. Maar voor mij was het eerlijk gezegd al duidelijk. Zaterdagochtend begon ik een beetje bloed te zien bij het afvegen waarop dit de bevestiging voor mij was dat ik helaas een miskraam zou gaan krijgen. Rond 5 uur in de middag verloor ik dan ook het vruchtje.

Ik ben zelf gelovig en kan wel accepteren dat God geeft en neemt. Hierdoor kan ik het rationeel wel een plekje geven maar dat neemt natuurlijk de verdrietige gevoelens die je af en toe krijgt niet weg. Ik wil graag een tweede kindje maar weet nu wel dat het geen kwestie is van willen maar van krijgen. Ik twijfel hierdoor ook of ik meteen zal gaan voor weer zwanger proberen te raken of moet ik dit eerst een plekje geven, en hoe doe ik dat dan? En hoe weet ik dan of ik het een plekje heb gegeven? Heeft iemand hier ervaring mee?

Ook weet ik natuurlijk niet of ik na deze bloeding überhaupt een ovulatie krijg. Ik zou graag weer een zwangerschap meemaken maar de angst voor een miskraam zit er nu ook wel goed in.

Voor de dames die ook een miskraam hebben meegemaakt of bezig zijn voor een kindje ik hoop dat dit snel voor jullie gebeurd!

Groetjes MamaNaoufie. xxx

reageer

Anoniem (Gast) 24-08 om 15:29

Het enige advies wat ik je kan geven is doe wat goed voelt. ik ben zelf later in de zwangerschap mijn eerste kindje verloren en ben onverwacht een half jaar erna weer zwanger geworden. ik was er niet mee bezig om zwanger te worden. Bij mij zit het verdriet van mijn eerste en mijn vreugde voor mijn tweede gewoon naast elkaar. Een plekje geven kun je het in mijn ogen nooit, voor mij voelt het meer als mee leren leven dat het gebeurt is. Hou in je achterhoofd de gedachte dat een zwangerschap meestal goed gaat anders waren we allang uitgestorven.

MamaNaoufie (Gast) 24-08 om 15:52

Dankjewel voor je berichtje.

Hoe lang hield bij jou het bloeden aan? Ik ben op me werk en heb zojuist weer zo een hevige vloed gehad, net als toen ik het vruchtje verloor, waardoor ik helemaal ben doorgelekt en op de wc nog meer bloed en nog een prop ben verloren. En hoeveel bloed verliezen is teveel?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam' in het Zwanger worden forum