Miskraam bij 8 weken

16 antwoorden en 33757517x bekeken

Melss 13-03 om 09:13

hallo allemaal,
Gister verloor ik een stolsel.. het ergste wat kon gebeurden gebeurden.. een miskraam.. 
'Smiddags werd doormiddel van een inwendige echo vastgesteld dat ik het kindje was verloren en dat er nog wat stolsels achter waren gebleven. 
De gynaecoloog die heel onpersoonlijk was maakte rare opmerkingen en stelde vragen waar ik nu echt mee in mijn maag zit. Zoals ; waar voel je je nu zo rot over? Wees blij dat je zwanger was ondanks dat het nu fout is. En ; volgende keer beter.
Over het inwendige echo apparaat zei ze ; o dat past makkelijk aangezien je ook zwanger bent geraakt. 
Ik voelde me erg opgelaten hierover want hallo, ik was tenslotte zwanger en nog geen 2 uur geleden het kindje verloren.
Het intenste verdriet brak me op en voel me zo schuldig terwijl ik alles eraan heb gedaan om een goede zwangerschap te hebben. Foliumzuur, gestopt met roken, gezond eten etc.. 
Zijn er dames die me gerust kunnen stellen wat betreft het verwerken van dit alles?

Liefs Mells

reageer

sandra1984 13-03 om 09:33

Hoi mells.. wat een arts zeg.. is al zwaar genoeg.. ik heb paar week geleden miskraam gehad.. kan je alleen niet echt gerust stellen.. het is iets ja hoe zeg ik dat een proces die iedereen op eigen manier verwerkt.. ik heb er veel over gepraat en afleiding gezocht..
heel veel sterkte met dit verlies

Melss 13-03 om 09:41

Ja was erg heftig die arts Sandra, 
Erover praten is inderdaad erg belangrijk anders blijf je ermee lopen.. 
En net als wat jij zegt ieder verwerkt het op zijn eigen manier dat is ook weer zo.. 
Hopelijk hebben wij beide binnenkort beter nieuws en wel een kloppend hartje...
Liefs 

sandra1984 13-03 om 15:26

Niet normaal mee die arts. . Ik zou een klacht ingediend hebben. . Ik heb er aan gehad om er over te praten.. met paar belangrijkste mensen.. verder proberen mijn eigen dingen weer op te pakken.. eerste dagen geen energie omdat ik geen zin had en mij zelf maar de schuld geven. . Heb me zelf schop onder men kont gegeven. . En nu is het wachten op dw maandelijkse probleempjes en dan hopelijk snel weer zwanger te zijn.. en dat hoop ik ook voor jou

haasje 13-03 om 20:20

Melss, echt heel veel sterkte!!! 
Wat een rotopmerkingen van die dokter. Heeft die echt geen beetje verstand?
Bij een miskraam zoek je allerlei redenen over het waarom. En waarschijnlijk was er gewoon genetisch iets mis met het vruchtje en heb jij hier echt geen schuld aan. Maar toch zoek je naar redenen bij jezelf. Ik doe dit tot nu toe ook nog steeds over vorige miskramen. 
Knap dat je erover kan praten. Ik kon over beide miskramen geen woord kwijt en het maakte me echt kapot. Pas door nu 3de keer zwanger te zijn, moest ik het kwijt. Dit forum heeft me echt geholpen.
Ik hoop dat alles volledig is afgekomen en dat jouw lichaam snel terug kan herstellen. 
Neem de tijd om dit te verwerken. Veel sterkte!

Anoniem (Gast) 13-03 om 20:52

Ik herken t schuldgevoel. Ik heb in nov een miskraam gehad met 9 wk, nadat ik eigenlijk onbedoeld zwanger raakte. Ik had zoveel "slechte"dingen gedaan toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, dat ik ook mezelf de schuld gaf van de miskraam maar meerdere specialisten zeiden dat meestal een fout in de aanleg, chromosomen soms, de oorzaak is. Ik heb een vrouw en meerdere keren een man als gyneacoloog gehad maar die vrouw vond ik ook erg vervelend, hardhandig, onaardig...terwijl die mannen meer gevoel toonden naar mijn idee. Ook hadden ze meer tijd en geduld voor mij vond ik. Hoe pril t ook is, in je hoofd is het al een baby die je kwijtraakt, dat is niet niks hoor! Sterkte!

Melss 13-03 om 22:30

Super lief van jullie, het doet me echt goed om hier lekker van me af te schrijven en jullie ervaringen te horen erover ookal is het liever niet iets dat je wil horen....
Sandra : inderdaad hopelijk voor ons beide binnenkort een mooie zwangerschap en veel geluk!
Haasje : vandaag weer een paar stolsels verloren en bloed. Voel me slap, moe en misselijk bah.... het is een hele mooie droom die eindigd in een nachtmerrie. Ik voel me er nu al ietsje beter onder omdat ik denk ; "wat als het door had gezet en het kindje levenslang in een rolstoeltje had moeten leven" en dat gun ik een kindje absoluut niet! Ik hoop op spoedig herstel. 
Anoniem : inderdaad ik had ook een vrouw en zoals je leest totaal ONmenselijk bah! Ik kon der wel een trap verkopen met haar stomme opmerkingen... en net als wat jij zegt over verkeerde dingen in het begin stadium.... ik rookte ook voor ik wist dat ik zwanger was en dacht ook even dat het daar aan zou hebben gelegen maar ik denk inderdaad dat het een genetische afwijking is geweest.

Al met al, ik hoop dat jullie allemaal nog mooie zwangerschappen hebben/gaan krijgen en we binnenkort ipv over een miskraam, over een zwangerschap kunnen kletsen.

Ik vind het wel heel fijn dat jullie erop reageren

Liefs 

sandra1984 14-03 om 07:54

Melss fijn dat dit je al goed doet.. balen dat bij jou zolang doorblijft gaan.. 
ik moet de huisarts bellen voor afspraak. . Ze konden paar week zien dat ik gewoon weer op men normale cyclus mijn menstruatie zou krijgen. . Inmiddels aantal dagen verder en nog niks.. mijn dagen zijn al voorbij.. dus hier nog spannend of er nog wat zit etc..

Melss 14-03 om 08:33

Nou dat is zeker spannend Sandra... hopelijk komt alles snel goed bij je pff.. 

Hoelang duurt een bloeding na een miskraam eigenlijk enzovoort?

haasje 14-03 om 12:27

Ik heb nooit spontane miskraam gehad dus weet duur bloeding hiervan niet. Bij mij werd het opgewekt met pillen heb heb bijna 2 maand gebloed omdat blijkbaar nog stuk was achtergebleven en vervolgens nog curettage gehad. Tweede miskraam direct curettage en weekje gebloed ofzo. Daarna telkens maand aan de pil en daarna een gewone cyclus afgewacht.
Ik heb ook betere ervaringen met mannelijke gynae. Had er eerst heel erg schrik voor, tot ik eens onverwachts bij man moest. Hij was veel zachter en liever. Sindsdien ga ik enkel nog bij hem. 

MamaN 14-03 om 12:34

Wat ontzettend naar dat je een miskraam hebt gehad! Het blijft een verlies ondanks de duur van de zwangerschap. Ik heb zelf in augustus vorig jaar een miskraam gehad bij 9 weken  dat heel lang door bleef gaan. Het heeft bij elkaar zeker een maand geduuurd voordat het bloeden met stolsels stopte.. en wat bleek er was een stukje vruchtzak achtergebleven vandaar de stolsels en het bloeden omdat mijn baarmoeder het zelf probeerde weg te spoelen. Ik ook iedere week naar het ziekenhuis en de ene gynaecoloog na de andere die gewoon zeiden "ah is normaal" totdat de laatste voor mij met de eendenbek het laatste stukje vruchtzak weghaalde en het "probleem" direct was opgelost.  Sommige zijn hartstikke lomp omdat het bij 1 op de 10 zwangerschappen zo eindigd is het volgens mij gewoon routine werk voor ze ofzo.. 

Ik ben daarna 1 keer ongesteld geworden en nu toen weer terug zwanger! Ik kon het ook wel een plekje geven omdat we het helaas niet zelf in ons handen hebben en ik al een prachtig zoontje van bijna 2 heb rondlopen. Je hebt zo goed mogelijk je best gedaan om goed voor jezelf en je kindje te zorgen, en er zijn vrouwen die alles doen wat verkeerd is en alsnog een gezond kindje krijgen. Het is helaas de natuur geweest. Neem er wel gewoon je tijd voor om het te verwerken want het is en blijft een verlies. En hopelijk snel een goede zwangerschap met een prachtig wondertje! 

haasje 14-03 om 12:43

Vorige zwangerschappen heb ik echt niets fout gedaan. 

En nu voor ik het wist alcohol gedronken met de feestdagen en alle receptiesven familiefeesten erna. Dan aan 5 weken de griep gehad en hoge koorts. Dan aan 8 weken van de trap gevallen, heel hard van boven naar beneden. En ben nog nooit zo ver geraakt in zwangerschap zoals nu. 

Miskraam aan 6 weken heb ik kunnen accepteren, ook al was de klap gigantisch en hadden we een jaar geprobeerd zwanger te worden. Vooral de lange aansleep van het miskraam was erg moeilijk. Miskraam aan 11 weken heb ik het nog steeds moeilijk mee en betrap mezelf dat ik hier nog steeds redenen voor zoek. Had mezelf net toegelaten blij te zijn met de zwangerschap en toen was het plots mis. Dus nu durf ik nog steeds niet blij te zijn. 

Groetjes

MamaN 14-03 om 13:44

Ja ik betrap mezelf daar ook soms op haasje.. of van oh het zal wel weer mis zijn. Je kan helaas niet meer onbezorgd zwanger zijn. 

Melss 14-03 om 14:47

Ja inderdaad mensen die alles doen wat god verboden heeft zoals Drugs gebruiken (in de eerste weken rookt of drinkt bijna iedereen ik zelf ook sigaretten gerookt) maar gewoon de volledige zwangerschap door dat het bij hun wel goed gaat vind ik zo frustrerend...
Maarja

Adem in en adem uit.. volgende zwangerschap gaat het hopelijk beter..

Gast (Gast) 14-03 om 15:39

Hoi lieverd sterkte met je verlies wat een pijn moet jij hebben zeg en even over die arts wat respectloos zeg hee ik zou een klacht indienen want dit kan toch gewoon niet je hebt net iets prachtigs verloren en dan word je behandeld alsof je een hond bent nee ben eigenlijk sprakeloos hoe jij behandeld bent pffff nogmaals sterkte en dien een klacht in 

Melss 14-03 om 16:05

Hey Gast,

Ja ik ga ook een klacht indienen. Echt belachelijk zo iemand en die helpt dan mensen.... ze deed ook net of ik achterlijk was en geen verstand had van zorg (werk zelf ook in de zorg) 

Ben nog steeds woedend op haar!

Liefs

haasje 18-03 om 10:21

Hey Melss, 
Hoe gaat het ondertussen met jou?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam bij 8 weken' in het Zwanger worden forum