Wat laten jullie om zwanger te worden

6 antwoorden en 33322044x bekeken

Caroline 19-04 om 13:05

Hallo dames,

Gister mijn regels gekregen. Daarna altijd weer dezelfde vraag, wat doen we fout?

Gisteren voor de derde keer maar weer gestopt met roken, hoe zwaar het ook is in deze tijden, alle beetjes helpen.

Nou vraag ik me af welke dingen verder  nog kunnen verhinderen dat je zwanger wordt? Bijvoorbeeld te veel bukken met huishouden, of te veel auto rijden (hobbels), te lang lopen (zwaartekracht)? 

Hebben jullie hier ook last van?

Groetjes Caroline

reageer

Maria 19-04 om 13:28

Bukken, auto rijden, lopen etc heeft echt geen invloed. Denk je dat onze (groot)moeders dat vroeger lieten? Mijn beide oma's hebben twee handen vol kinderen gekregen en waren dag en nacht in touw. Ok, autorijden was er voor de meeste toen nog niet bij, maar het huishouden was zwaar in die tijd.

Gezond leven (niet roken, weinig/geen alcohol, veel groente &fruit, en regelmatig sporten/lichaamsbeweging) en waar mogelijk niet te veel stress. Dat lijken mij belangrijke richtlijnen.

En het hoeft niet zo te zijn dat je iets fout doet, er zijn zoveel dingen die moeten kloppen wil je zwanger worden en uiteindelijk een kindje krijgen. 

Caroline 24-04 om 16:35

Snap wat je bedoelt. Maar kun je mij ook een beetje begrijpen. We zijn al ruim 2 jaar bezig om zwanger te worden, waarvan een miskraam met 12 maanden. De artsen zeggen dat de kans op een 'spontane' zwangerschap groot is. Dan kom ik steeds bij de vraag of we iets verkeerd doen. Ik rook niet (meer), drink geen druppel alcohol, beweeg genoeg enzovoort. Op een gegeven moment ga je je het toch afvragen.

Caroline 24-04 om 16:37

zag trouwens dat je al zwanger bent. Mag ik vragen hoe lang het duurde voordat je zwanger was?

Maria 25-04 om 12:26

Ik snap (denk ik) je frustratie, bij ons duurde het ruim 1 jaar, en ook wij zaten met vragen wat er nu toch niet goed was of waar het aan lag. Een antwoord hierop kan ik je niet geven, wij hadden geen succes formule, en uiteindelijk is het 'gewoon' gelukt. 
Wat, achteraf, wel opvallend is is dat ik vlak voordat ik uiteindelijk zwanger raakte een tijdje van huis was voor mijn werk. Hierdoor kon (en moest) ik het hele zwanger worden gebeuren los laten, mijn partner was er toch niet, en ik was gewoon de Maria die ik altijd was geweest voor dat we besloten dat we kinderen wilden. Geen gedoe met ovulatie sticks, temperaturen, verplichte sex etc. En toen ik weer thuis was hadden we elkaar gemist, en had ik een jetlag, wat zorgde voor spontane vrij partijen op tijdstippen waarop ik anders al lang lag te slapen. Ik zeg niet dat dit er voorzorgde dat ik zwanger raakte, maar wie weet hielp het mee.

Maar ja, dat hele loslaten is zo ongeveer onmogelijk als je er midden in zit. Ik hoop voor jullie dat het snel raak ik en dat jullie een vruchtbare toekomst tegemoed gaan!   

Caroline 26-04 om 17:32

Ja loslaten is idd moeilijk. Wel fijn dat het jullie is gelukt

Caroline 03-05 om 12:03

Hoi Maria
Ff vraagje... zondag of maandag eisprong gehad. Nu vanochtend stress moment van 2 uur gehad, kan dit invloed hebben op de bevruchting denk je? Nu nl stress om de stress 
Hoe is het verder? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat laten jullie om zwanger te worden' in het Zwanger worden forum