Zorgen

3 antwoorden en 32325020x bekeken

FH1991 12-07 om 19:09

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw op dit forum, dus ik zal eerst in het kort de geschiedenis vertellen.
Een van mijn zussen heeft het PCOS syndroom (in een erge vorm) en dit bleek door een reden te komen, welke de andere (4) zusjes ook zouden kunnen hebben. Wij zijn allen getest, 3 zusjes hadden niets, en ik had een zachte vorm er van. Één van mijn eierstokken was schoon en de andere minimaal.
Nadat ik dit hoorde (1,5 jaar geleden) ben ik direct gestopt met de pil en ik ben dus al compleet ontpilt. Vanaf het begin heb ik een regelmatige cyclus gehad van 28 dagen. Sinds afgelopen januari proberen mijn man en ik zwanger te raken, maar tot op heden is dit nog niet gelukt. Als ik alles relativeer dan weet ik dat dit heel normaal is, maar ik maak me natuurlijk zorgen gezien de medische geschiedenis van mijn zus (na 2,5 jaar zwanger zes maanden).
Elke maand voel ik ook licht mijn eisprong, meestal ongeveer 24 uur. Nu heb ik na deze eisprong al vier dagen last van dit zeurende gevoel aan de linkerkant (ik heb de eisprong altijd aan de linkerkant, waarschijnlijk zit daar de 'schone' eierstok). We hebben in de vruchtbare dagen ongeveer 3 á 4 keer seks gehad. Kan het zijn er iets mee aan de hand is met de 'gezonde' eierstok?
Verder heb ik geen gekke symptomen ergens van en daarnaast heb ik een hele regelmatige cyclus.
Hopelijk kunnen jullie me gerust stellen.

reageer

Anoniem (Gast) 12-07 om 21:33

Ik zou zeker in het geval van de diagnose die je hebt niet te lang wachten met hulp vragen bij de huisarts als het zelf niet lukt. Ze kunnen met echo's je eisprong beter voorspellen zodat je weet wanneer je vruchtbaar bent en dan weet je ook of het aan de goede kant is. Ook kunnen ze indien nodig je andere ondersteuning geven. 

FH1991 (Gast) 12-07 om 21:50

Ik heb het niet heel goed verwoord, maar de diagnose heb ik niet gekregen omdat het zo minimaal was. Zonder de voorgeschiedenis zouden ze het niet eens PCOS genoemd hebben. 1 eierstok was helemaal schoon en ik wordt netjes elke 28 dagen ongesteld.

FH1991 22-07 om 11:18

Hoe kan ik dit topic nu weer verwijderen?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zorgen' in het Zwanger worden forum