Is dit een ongesteldheid?

8 antwoorden en 27180323x bekeken

Dierends 22-08 om 11:32

Hallo allemaal,
Sinds juni ben ik gestopt met de pil. Ongeveer 4 weken na het stoppen met de pil, had ik een mooie menstruatie. Minder klachten en minder bloed dan tijdens een onttrekkingsbloeding zoals ik die kende tijdens de pil, maar ongetwijfeld ongesteld. Voorafgaand had ik een paar dagen last van pijnlijke tepels.
Deze maand is anders. Sinds afgelopen zaterdag heb ik regelmatig dat ik oud (bruin) bloed afveeg na het plassen. Heel af en toe zit er ook een vlekje op het maandverband (gisteren een iets grotere vlek). Maar soms is er ook niets na het afvegen.
Zouden jullie dit berekenen als een menstruatie? De pijnlijke tepels heb ik namelijk voorafgaand wel weer gehad, dus qua timing zou het wel een menstruatie kunnen zijn.
Het is sowieso geen zwangerschap. Gisteren heb ik getest en deze was negatief (helaas!). HELP!

reageer

Falca 22-08 om 11:55

Kan ook wat oud bloed zijn wat van je vorige periode was achtergebleven. je best nog wel even onregelmatig blijven na het stoppen van de pil

Dierends 22-08 om 13:21

@Falca
Ik weet dat het lichaam in het begin nogal ontregelt kan zijn. Daar hebben we ook rekening mee gehouden en die tijd wil ik mijn lichaam ook zeker geven na meer dan 10 jaar hormomen via de pil. Wat ik alleen vreemd vind, is dat ik vorige maand een mooie menstruatie had en nu – ongeveer 4 weken later – dit… Ik heb ergens gelezen dat mensen dit toch rekenen als een menstruatie, maar ik weet het zelf niet zo goed.
Bedankt voor de reactie in ieder geval.

Limo 22-08 om 13:25

Ik had dat ook nadat ik gestopt was met de pil. Bij mij kwam er toen na een dag of 4 toch echt gewoon bloed. Misschien dat dat bij jou ook nog komt? Hopelijk ben je snel weer regelmatig in ieder geval!

Moedertjuh 22-08 om 16:27

Ik had dat ook na het stoppen met de pil. De eerste ms na de ontrekkingsbloeding komt vaak mooi op tijd, daarna gaat je lichaam het pas echt op zichzelf regelen. Ik had ook een paar dagen voor mn ms doorkwam wat bloedverlies. Gewoon je hormoonhuishouding wat in de war is. Maar je kan evengoed zwanger raken natuurlijk. 

Hato 23-08 om 12:28

Hey dierends, ik heb deze maand precies hetzelfde meegemaakt en werd er ook een beetje gek van. Ik ben ook juni gestopt met de pil en heb erna een keurige menstruatie gekregen. Tweede ronde begon het met op cyclusdag 26/27 ongeveer met rozig/bruin afscheiding bij het afvegen en heel klein beetje op inlegkruisje. Dat ging zo 3 dagen door wat uiteindelijk overging op helder rood bloedverlies. Inderdaad wat clautjuh hierboven vernoemd. Lichaam moet nu alles zelf regelen en proberen zijn weg hierin te vinden 

Dierends 23-08 om 23:51

Inmiddels vandaag wel ECHT ongesteld geworden. Bedankt voor alle reacties iedereen. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben bij wie dit gebeurt. En ook heeft fijn dat mijn lichaam gewoon goed werkt! Nu even de komende dagen doorkomen en daarna gaan we naar ronde 2

Limo 24-08 om 08:47

Duidelijkheid is fijn op zo'n moment he? En een forum ook haha. Succes!

Dierends 24-08 om 09:40

Haha, absoluut Limo! Heel fijn. Dank je wel

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Is dit een ongesteldheid?' in het Zwanger worden forum