Kan dit?

10 antwoorden en 27052474x bekeken

jan-kaas 29-08 om 23:19

Hallo allemaal,
Ik ben een 36 jarige man en heb echt behoorlijk heftig nieuws gekregen.
Ik heb een dame ontmoet die 2 jaar geleden baarmoederhalskanker heeft gehad. Ze heeft van meerdere artsen te horen gekregen dat ze sws niet op de natuurlijke manier zwanger kon worden. Ik ken haar nu een jaar en we hebben regelmatig seks gehad. Ik heb gezien dat ze wel de pil slikte,..ik denk om toch extra zekerheid te hebben om niet zwanger te worden. Het afgelopen jaar was het ziekenhuis in en uit en soms had ik t idee dat ze wat overdreef. Ik weet niet wat voor medicatie ze allemaal heeft geslikt het afgelopen jaar,...maar ik weet dat het zware medicatie was. Twee maanden terug kreeg ze na een test te horen dat er weer kwaadaardige cellen waren gevonden en dat er zelfs werd gesproken over eventuele verwijdering van de baarmoeder. Ik leef met haar mee maar ik moet zeggen dat ik niet exact weet wat ze daadwerkelijk allemaal heeft,...maar het is niet best. De cellen in haar baarmoeder zijn weggebrand. Ze moest stoppen met de pil maar kreeg een prikpil samen met medicatie (welke weet ik niet) die er speciaal voor is om een zwangerschap onmogelijk te maken. Na de ingreep is Ecolie gevonden dus er gingen weer zware antibiotica naar binnen. Jullie raden t al,...ze is zwanger en volgende week doen ze nog een echo omdat ze sterk de indruk hebben dat het een tweeling is. 
Heeft iemand wel eens zoiets als dit gehoord want het kan toch niet dat je zwanger word terwijl je een prikpil gebruikt in combinatie met medicatie die zwangerschap onmogelijk moet maken, en dát terwijl artsen zeggen dat je uberhaupt niet zwanger kunt worden?


reageer

MM23288 30-08 om 08:34

Het enige waarmee ik je kan helpen is dat ik weet dat de prikpil altijd even in moet werken bij de eerste keer en dat je hem om de 12 weken overnieuw moet nemen als je daarmee te laat bent bestaat de kans op zwangerschap

Van de rest heb ik geen verstand maar erg veel sterkte met je vrouw en veel geluk met de zwangerschap! 

proud_mommy 30-08 om 10:21

Hey,

Ik weet niet of het met de prikpil ook zo is, maar met de normale pil als je antibiotica slikt dan is de werking van de pil minder betrouwbaar. 

Veel succes

*Lotus* 30-08 om 10:44

ik ben 2 keer door de pil heen zwanger geraakt dus de pil is echt niet altijd veilig.

Anoniem (Gast) 30-08 om 13:40

misschien heeft de prikpil niet goed gezeten, dan werkt die ook niet goed. Maar wat een heftig verhaal, sterkte toegewenst.

Moedertjuh 31-08 om 07:01

De meeste antibiotica maakt de pil niet onveilig. Dat zijn er maar een paar die weinig gegeven worden. Het enige waardoor antibiotica de pil onveilig maakt is dat je er maag- darmklachten van kunt krijgen en dus bijv diarree. Wat de werking minder maakt. Dat is met de prikpil niet. 
Heftige situatie voor jullie beide. Hoe het heeft kunnen gebeuren...tja...blijkbaar kan het ! De vraag is eerder wat jullie willen en zal zij deze zwangerschap mogen voltooien zonder dat haar eigen gezondheid in gevaar komt? 
Ik zou even afwachten wat de artsen zeggen en ga mee naar die afspraken. Kan je gelijk je vragen stellen. Veel succes ! 

proud_mommy 31-08 om 11:37

Ah clautjuh haha dan weet ik dat nu ook. 

Floor (Gast) 07-08 om 23:36

Starz dit is een heel oud bericht  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kan dit?' in het Zwanger worden forum