Wanneer gingen jullie naar de huisarts?

16 antwoorden en 26764603x bekeken

Snbtje 24-09 om 00:16

Hoi allemaal, mijn vriend en ik zijn vanaf april 2017 begonnen met het proberen te krijgen van een kindje. Helaas  is  dit  tot op heden niet  gelukt. Ik ben  toen we een jaar  aan het  proberen  waren, een keer  begonnen  over  eventueel  naar  huisarts gaan . Hier  wou mijn vriend niks van weten  nog. Nu paar  dagen  geleden weer  een keer  over begonnen,  maar hij weet  nog steeds niet  of en wanneer   hij dit  wilt. Ik vind het heel lastig. Wanneer gingen jullie  de  stap naar  de huisarts zetten? En zijn jullie mannen hier ook  wat moeilijker  in? Ik word  steeds onzekerder over  onze vruchtbaarheid

reageer

Orchidea 26-09 om 09:04

Ik zou na een jaar naar de huisarts gaan!

stff48 26-09 om 09:11

Ik ben na een jaar naar de gyneacoloog gestapt ..& ondertussen zijn ook weer een jaar verder .. 
mijn man wou er op het begin ook niet veel van weten maar soms moeten ze hun ego toch opzij zetten 

proud_mommy 26-09 om 09:17

Ik ging ook na een jaar, afspraak gemaakt en mijn man ging gewoon mee. Halfjaar later was ik zwanger. Gewoon een afspraak maken, hij zal wel meegaan als die afspraak staat. 

LittleMiracle 26-09 om 14:05

Ik ben eigenlijk vrij snel naar de gynaecoloog gestapt, maar dit was omdat na het stoppen met de pil mijn regels niet goed op gang kwamen. Na 4 maanden waren we zwanger. Hangt dus een beetje van de situatie af.

Snbtje 26-09 om 16:14

Bedankt voor jullie  reacties.
Ik ga er vanavond  denk ik nog maar een keer  over  beginnen. Hij heeft nu weer een weekje erover kunnen nadenken. Hoop maar  dat ie  er ook werkelijk over nagedacht heeft

stff48 26-09 om 21:13

Naar een arts stappen is al een drempel voor vele mannen , maar die sperma stalen achteraf zijn nog een grotere drempel voor velen .. 

Louisag 19-10 om 10:09

Ik moest naar de huisarts voor een uitstrijkje. Toen de huisarts de vragenlijst door mam en de vraag van anticonceptie besproken werd en mijn antwoord dus was dat ik dit niet gebruikte ging de huisarts zelf doorvragen. 
Heb haar toen verteld dat ik zo bang was dat het aan mij ligt. Ze heeft voor mij toen een verwijzing naar de gynaecoloog gemaakt om alvast een inwendige echo uit te laten voeren om zo alvast eea uit te sluiten. Zo is bij ons het balletje gaan rollen. 

lm 21-10 om 10:14

Na zo lang proberen zonder resultaat zou ik zeker naar de gyn stappen! Als mijn man er niks van wil weten dan zou ik alleen gaan. Ik wil toch weten of mijn lichaam goed is en het is alsnog mijn lichaam dus bepaal ik dat zelf. Als het voor jou niet goed voelt nog te wachten zou ik gewoon gaan. Het belangrijkste is dat je naar jezelf luisterd in dit geval. Mochten er daarna behandelingen aan te pas komen waarbij een zaaddonatie nodig is dan kun je dat ook gewoon bespreken met je vriend. Misschien is er iets simpels mis en dan gooi je maanden weg voor niks. 
Wij zijn nu na de doodgeboorte in april aan ronde 5 begonnen en als het in januari nog niet gelukt is stap ik weer naar de gyn. Normaal zou ik ook wel een jaar wachten maar mijn LF is aan de korte kant en ik zou mezelf voor Mn kop slaan als dat problemen veroorzaakt die snel opgelost kunnen zijn. Dan ben ik al die maanden aan het proberen terwijl het al raak had kunnen zijn. Echt niet.. 

lm 21-10 om 18:21

Spannend snbtje! Ik zeg ook zeker niet dat je het moet doen zonder dat hij ervan af weet maar misschien kun je met hem bespreken dat je in ieder geval jezelf wilt laten onderzoeken zodat je die zorgen kwijt bent of er iets aan kan doen. Het enige wat hij dan hoeft te doen is bepalen of hij met je mee wilt naar de afspraken of niet. Maar dit moet je zelf ook willen natuurlijk! Ik hoop in ieder geval dat jullie er samen uitkomen en snel een wondertje verwachten ! 

Louisag 21-10 om 18:58

Snbtje de stap naar de huisarts is ontzettend moeilijk.
Als ik het goed begrijp zijn jullie inmiddels 1,5jr onderweg. Hebben jullie wel ooit een positieve zwangerschapstest in handen gehad?
Inmiddels zijn wij al 2 jaar en 2 maanden verder en hebben we net onze 1e icsi behandeling achter de rug (ik zit nu op in de 2 wachtweken).
Het enige wat ik je mee kan geven is: wij vonden het ook moeilijk toen alles in gang gezet werd. Maar als ik er nu op terug kijk ben ik blij dat we vanaf december (dus toen we al 1jaar en 4maanden onderweg waren) alles in gang gezet hebben. Nu een jaar later met veel ups en downs kunnen we eindelijk vooruit kijken en hopen op een kindje in de toekomst. Het medische traject is ontzettend moeilijk maar zonder hulp hadden wij nooit een kindje kunnen hebben van onszelf. Maar dat wisten we toen natuurlijk nog niet.

Snbtje 21-10 om 23:09

Louisag klopt we zijn nu zo'n anderhalf jaar bezig, ook nog geen positieve test in handen gehad helaas. Ja vooral mn vriend heeft zoiets van ja het komt wanneer  het komt. Ik heb zelf meer de neiging om de  stap te gaan maken. 

meid22 24-10 om 13:13

@Snbtje herken jou situatie, wij zijn na ruim een jaar naar de huisarts gegaan, mijn man wilde in eerste instantie ook niet omdat hij het graag nog wat langer zeg wilde proberen, ik heb gezegd dat ik ook graag zelf wilde proberen maar dat ik wel moet weten of er iets is waar ik op kon hopen (dus of een natuurlijke zwangerschap mogelijk was).     Helaas is hier dus uitgekomen dat wij nooit natuurlijk zwanger kunnen worden, nu inmiddels al weer ruim jaar na het huisarts bezoek nog steeds geen positieve test gehad maar wel in het ICSI traject  
Hoop in elk geval spoedig op een mooi wondertje voor jullie

Snbtje 24-10 om 17:36

Helaas  zijn de duivels  weer gekomen vandaag. Gelukkig zijn we  het van de  week wel over eens geworden om toch maar  naar de  dokter  te  stappen, vanmiddag gebeld, maandag hebben we onze  afspraak. Het geeft me nu al meer  rust. @meid22 Jeetje  wat een verschrikkelijk nieuws moet  dat zijn geweest!  Ik hoop dat jullie geduld  snel  word beloond met  een wonderje!

Orchidea 24-10 om 19:00

Balen.. wel goed dat jullie een afspraak hebben bij de HA. Duim voor je voor goed nieuws en hopelijk hebben jullie snel een positieve test!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer gingen jullie naar de huisarts?' in het Zwanger worden forum