Wanneer en hoevaak vrijen

18 antwoorden en 23592368x bekeken

Lindaa1989 04-05 om 20:20

Ik ben Linda, 29 jaar, ben nu in ronde 2 voor mijn eerste kindje.
Wanneer hebben jullie seks om zwanger te worden?

Ik ben nu 3 maanden geleden gestopt met de pil.
Mijn cyclussen waren 31 en 36 dagen.

Ik heb deze maand ovulatietesten gekocht van clearblue.

Ik probeer deze maand om de dag te vrijen en als de ovulatietest positief is een paar dagen achtet elkaar.

Is dit de beste manier of hebben jullie nog tips?

reageer

lm 04-05 om 21:36

Klinkt goed! Vooral doen waar je zin in hebt en proberen niet te stressen als je een keer niet wilt. Houd er rekening mee dat het even kan duren en het dan niet meer leuk is op dag en tijd te vrijen. Als het ‘niet lukt’ kun je altijd nog gericht te werk gaan 

madewithlove 04-05 om 21:54

Ik denk dat het prima is. Je kunt ook je temperatuur bijhouden sochtends steeds op het zelfde tijdstip. Je vruchtbare slijm in de gaten houden. Dit zodat je je lichaam beter leert kennen.
Het is niet nodig om gedurende je hele cyclus zovaak seks te hebben. Mag natuurlijk wel, maar hou het leuk. Gemiddeld ben je maar 5 dagen vruchtbaar per maand 
Mijn tip: probeer er niet te veel mee bezig te zijn, stress is niet goed. Lekker sporten, gezond eten/leven. Je zit pas in de tweede ronde. Ga er van uit dat het een jaar duurt. Dan valt het meestal mee!

Lindaa1989 04-05 om 22:15

Oke bedankt voor de reacties 
Ja ik ga er ook vanuit dat het gemiddeld een jaar duurt, maar is moeilijker dan ik dacht..

madewithlove 05-05 om 13:17

Praten is makkelijker hoor. Het is ook lastig! Heel veel geluk! 

Jo (Gast) 05-05 om 21:53

Ik heb gewoon gevreeën wanneer ik zin had en ik gebruikte geen ovulatietesten. Ik geloof dat je dan teveel bezig bent met zwanger worden. Maar dat is mijn visie uiteraard. 

Anne 05-05 om 22:41

Eerste keer dat ik zwanger werd nog aan de pil (vergat hem wel af en toe) en deden het dus gewoon op plezier
Bij de tweede zwangerschap direct na het stoppen met de pil zwanger geraakt. Was er helemaal niet mee bezig, helaas werd dit na 11,5 week een klein sterretje
Daarna hormonaal van slag maar wel erg ermee bezig, na 4 maanden zwanger. Dit is mijn huidige zwangerschap, en hadden we dus wel gericht sex rondom eisprong
Maar moet zeggen, mijn man en ik doen het eerder vaak dan weinig dus dat scheelt. Rondom eisprong soms wel twee keer op een dag haha, de andere keren geen idee wat we deden zou als het lukt proberen rondom eisprong iedere dag of om de dag het te doen. Als je regelmatig bent (cyclus van 28 dagen) dan van dag 10-18 iets actiever? Maar hou het vooral leuk en niet verplicht! Ik vertelde mijn man bijvoorbeeld niet van te voren als ik mijn eisprong had, anders voelt het zo verplicht. Het kan snel gaan, het kan nog even duren. Het is net geluk hebben, ik kan me voorstellen dat het voor je gevoel lang duurt. Voelde voor mij die 4 maanden ook, achteraf denk ik valt best mee. Hopelijk is het jullie snel gegund  

Anne 05-05 om 22:43

Wat denk ik ook wel goed is, multivitamines slikken! Had zelf die capsules van Etos zwanger worden, veel positiefs over gelezen. Is voor je lichaam denk ik goed om eventuele tekorten hiermee aan te vullen voor een gezonde zwangerschap

Tiny 05-05 om 23:11

Hallo
Ik was in januari gestopt met de pil.
Wij zijn dan nog even voorzichtig geweest tot half februari omdat we nog niet echt klaar waren om er 'voor te gaan'
Mijn eerste cyclus was 26 dagen, de tweede 35 dagen.
Mijn laatste maandstonden waren op 8 maart en we hebben vanaf toen om de dag of om de twee dagen (soms om de drie dagen want als je geen zin hebt kan je het ook niet forceren) seks gehad. Ik ben nu ongeveer 8 weken zwanger dus ik heb geluk dat het zo snel raak was. Ik wist ook niet wanneer mijn eisprong was omdat ik nog niet regelmatig was.
Zelf heb ik geen ovulatie test gedaan omdat ik het nog een beetje snel vond, ik wilde vrijen omdat we er zin in hadden en niet omdat het dan moest zogezegd.
Ik had ergens gelezen dat het helpt als de vrouw klaarkomt, omdat door het samentrekken het sperma dieper in de baarmoeder getrokken wordt.
Veel succes en vooral veel plezier 

Lindaa1989 06-05 om 19:06

Dankje 

Ja dat om de dag seks hebben daar ben ik nu al vanaf haha.
Als we geen zin hebben gaan we het niet verplichten natuurlijk, wel regelmatig natuurlijk.
En ik slik al 2 maanden multivitaminen van davitamon voor zwangere vrouwen.
We wachten maar gewoon "geduldig" af. Ik moet niet zo zeuren, zijn pas net bezig..

lm 06-05 om 19:37

Haha Linda als je eenmaal de keus hebt gemaakt wil je het meteen! Dat had ik ook ik was wel blij met de ovu testen. Zo wist ik welke dagen ik wat minder Mn best moest doen en welke wel. En gelukkig maar want mijn eisprong kwam pas rond dag 20 en rond dag 30 werd ik ongesteld. Met de 14 dagen luteale fase had ik dus lekker mis gezeten. Had er maar 9 en de 10e dag na ovu mijn ms.  Maar het risico is dan wel dat je er te veel mee bezig gaat zijn. Elke keer zon test moeten doen en alles in de gaten houden op een app is niet bepaald minder mee bezig zijn. Het is maar net waar je je rust in vind. Bij ons was het wat meer beladen omdat we net ons zoontje hadden verloren. Dan pak je het toch nét wat anders aan denk ik. 

lm 06-05 om 19:40

Ik was overigens 7 maanden na de bevalling van ons zoontje weer zwanger. (Na 3 maanden weer écht begonnen met proberen) Van mijn zoontje was ik in de 2e ronde al zwanger na 10 jaar pilgebruik. Ik mag dus helemaal niet klagen qua zwanger raken! Maar die 5 maanden leken eeuwen. 

Lindaa1989 06-05 om 21:38

Im,
Wat erg dat jullie je zoontje zijn verloren.. 
Dat zal echt zwaar zijn geweest, kan ik me natuurlijk niets bij voorstellen.

Maar die ovulatietesten vind ik vooral makkelijk omdat ik dan ongeveer kan uitrekenen wanneee mijn nod is. Anders heb ik echt helemaal geen idee wanneer ik overtijd zou zijn. (Ben nog maar 3 maanden gestopt met de pil en ik weet nog niet of mijn cyclus regelmatig is/blijft.

Lindaa1989 01-06 om 10:27

Ik ben zwanger!! 
Dus bedankt voor jullie tips!

Anne 01-06 om 11:11

Gefeliciteerd! Op naar hopelijk een fijne zwangerschap en lekker genieten

madewithlove 01-06 om 12:06

Gefeliciteerd!

Lindaa1989 01-06 om 14:10

Dankje!!

lm 01-06 om 14:16

Gefeliciteerd!! 

Tiny 02-06 om 00:30

Ooh wat fijn! Gefeliciteerd! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer en hoevaak vrijen' in het Zwanger worden forum