Lange cyclus

9 antwoorden en 23728190x bekeken

Macky 06-05 om 11:23

Hallo,
Ik Ben 31 en moeder van een 15 maanden oude dochter. 
Sinds november zijn wij aan het proberen om zwanger te worden van de 2e. Bij de 1e was ik binnen 3 maanden zwanger. Helaas duurt het nu wat Langer.
Sinds ik na mijn zwangerschap weer ongesteld ben is mijn cyclus erg onregelmatig en vaak ook lang. Ik ben 2 maanden geleden naar de HA geweest en heb toen een bloedtest gehad voor FSH maar dat was allemaal prima. 
Ik gebruik ovulatie testen en meestal vind ik mijn piek wel. Afgelopen maand helaas niet maar ik was ook super consequent met het testen op hetzelfde tijdstip. Ik zit nu op dag 38 en test negatief voor een zwangerschap.
Wat zouden jullie doen? En hoe begin ik nu weer met meten wanneer mijn ovulatie is? Wachten tot ik ongesteld word?
Alvast heel erg bedankt!
MM

reageer

Anneke 06-05 om 12:00

Misschien dat je ovulatie later was waardoor je menstruatie ook later is ? Ik denk dat je best wacht op je menstruatie of als je binnen een week nog niet ongesteld bent, misschien nog eens een zwangerschapstest doen ? En anders zou ik naar de huisarts gaan.

Macky 07-05 om 11:19

Bedankt. 
Ik wacht het af. De huisarts had wel aangegeven pas door te verwijzen na een jaar. 
Ben benieuwd want dit maakt me wel erg onzeker.

Anoniem (Gast) 10-05 om 21:26

Ik ben ook 15 maanden na mn bevalling nu. In november voor 1e keer menstruatie en nu in mei de 2e keer. 160 dagen dus. Ben benieuwd of het volgende maand wel komt, want ik wil ook graag voor een 2e. Ook nog nooit een positieve ovulatietest test gehad overigens, en zwangerschapstest ook niet.  Ik zou gewoon wachten tot de volgende komt, misschien was je eisprong toch later

veer 11-05 om 09:01

Ik ben 1,5 jaar van de pil geweest, had cyclussen die schommelden van 26 tot 45 dagen. Gynaecoloog vertelde mij dat als je een cyclus had langer dan 40 dagen je geen eisprong hebt. Ik was er continu veel te veel mee bezig. De maand dat ik een cyclus had van 45 dagen heb ik 5 testen gedaan en een bloedtest bij de huisarts. Pas toen die negatief terug kwam werdt ik ongesteld haha! Je kan het door er te veel aan te denken zolang uitstellen das echt ongelooflijk.. Dus niks om je zorgen over te maken hoor! Je moet het gewoon proberen los te laten. Ik heb zelfs een keer gehad zou ik de dinsdag ongesteld moeten worden en die vrijdag zouden we naar centerparcs gaan. Ik echt de hele maand hopen dat ik gewoon die dinsdag ongesteld zou worden zodat ik niet met tampons in hoefde te zwemmen. Bleef maar uit, tot dat we die vrijdag heen gingen. Toen zei ik tegen mezelf en mijn man dat het nu niks meer uit maakte was nu toch ongesteld op centerparcs en ja hoor 2 uur later enorme krampen en een zee aan bloed hahah.. Je hebt er zelf echt enorm veel invloed op... Heb je wel eens geprobeerd om te temperaturen? 

Macky 21-05 om 15:10

Bedankt voor je reactie! Doet mij erg goed. Ik ben op de 40ste dag ongesteld geworden. Ik ga deze maand temperaturen, ik zou nu net voor mijn eisprong zitten. Ben benieuwd.

veer 21-05 om 16:51

Het belangrijkste is er proberen niet te veel mee bezig te zijn. Ik heb 2 maand mn temperatuur bij gehouden op aanraden vn mn huisarts. Kon duidelijk voor mn eisprong een daling zien en erna dat ie hoog was en hoog bleef tot aan mn menstruatie. Ondanks het temperaturen geen positieve test. Aangezien je te laat bent met het vrijen zodra je een piek ziet. Dan is namelijk je eisprong al geweest. Wel mooi om dan in ieder geval te zien dat je een eisprong hebt! 

Macky 22-05 om 14:03

Ik weet niet helemaal zeker of ik een eisprong heb. Vorige maand helaas met testen niet kunnen vinden maanden ervoor wel. 

Hopelijk brengt het temperaturen duidelijkheid. Ik zag wel een daling in mijn temperatuur vanmorgen in vergelijking met de dagen ervoor... Ben benieuwd. 

Macky 27-05 om 17:15

Hallo,
Zaterdag en zondag een knal test gehad. Zie de foto. Zaterdag ochtend geklust en zondag avond. Ik had zaterdag slaapdienst dus het kon niet anders.
Ik ben nu wel benieuwd of mijn temperatuur morgen ochtend hoger is dan de afgelopen dagen.
Nu weer afwachten....
Groetjes,

veer 27-05 om 17:33

Oeeh spannend! Je zit dan in ieder geval goed! Zou niks uit moeten maken of je het s’ochtens of s’avonds hebt gedaan. Als je zaterdag ochtend een knal test had en zondag ook dan springt je ei meestal 24-36 uur daarna dus dan heb je rond de juiste dagen geklust. Fingers crossed dat de zaadjes snel aankomen haha! Spannend!’

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lange cyclus' in het Zwanger worden forum