Groot leeftijdsverschil

10 antwoorden en 22746469x bekeken

Anna (Gast) 04-08 om 19:03

Ihoi allemaal,
Mijn vriend en ik zouden graag onze eigen familie starten. Ik wil dit zo graag maar ik heb mijn zorgen.. hij is 39 en ik 26. Zijn er meerdere stellen met een groot leeftijdsverschil waar de man op deze leeftijd nog prima heeft verwekt?
Bedankt dames. 

reageer

Floor (Gast) 04-08 om 19:38

Ha Anna, mijn vader en moeder waren 39 en 26 toen ze mij kregen..  Ik ben toch aardig goed gelukt zou ik zeggen. Haha. Daarna kregen ze nog 2 zoons, mijn broers, bij de laatste was mijn vader 45. Dus dat kan gerust hoor! Sowieso kunnen mannen tot in den treure verwekken, terwijl wij vrouwen een “houdbaarheidsdatum” hebben om het zo maar te zeggen. 

Joy 04-08 om 20:58

Ik denk dat de leeftijd van de moeder het belangrijkste is. Oudere vaders is net vaak rustiger. Dat geeft hen een voordeel. Ik was de laatste van 6 kinderen. Mijn vader was 38. En altijd heeft dat goed gewerkt. 

trotse moeder (Gast) 04-08 om 21:00

hallo anna.
ik ben 29 en mijn man is 42 wij hebben 2 kinderen 1tje van  6 en 1tje van net 1 jaar dus het kan prima een man kan langer en een vrouw man mijn moest van mij wel tot ik zwanger was elke dag 1 vitamine C bruistablet drinken en zelf was ik aan de foliumzuur met extra dingen erin! maar maak je geen zorgen het kan prima! dus ik zeg hop hop aan de slag????

trotse moeder (Gast) 04-08 om 21:02

mijn man heeft ook nog een dochter van 10 en we willen graag nog 1 kindje over 2 jaar mannenleeftijd telt niet die van een vrouw wel.

Anna (Gast) 04-08 om 21:08

bedankt voor jullie reacties, stelt mij gerust. We zijn deze maand begonnen dus erg spannend. De 12e is mijn NOD dag dus ik ben erg benieuwd, heel spannend. 

Anoniem (Gast) 05-08 om 19:50

Mijn man en ik schelen nog iets meer dan jij en je man.
Wij hebben nu 2 kindjes, 2 en 3 jaar. Mijn man is nu 50... dus kan prima hoor. Je man is zeker niet te oud... 

Anoniem (Gast) 07-11 om 09:09

Ik reageer even anoniem.
Mijn man is veeel ouder dan ik en 50j voorbij. Na vijf maanden waren we zwanger.
De gynaecologe zei dat het veel slechter zou zijn als mijn eicellen tien jaar ouder zouden zijn, dan zijn zaadcellen die ouder zijn.

Anoniem (Gast) 07-11 om 09:34

Dat over de man klopt niet helemaal. Als de man boven de 45 jaar komt neemt het sperma in kwaliteit af. Dan is de kan op afwijkingen groter. 

Hoewel het bij de mannen om veel kleiner percentage gaat dan bij de vrouw. 

Ik vind dat je vooral naar jezelf moet kijken. En naar je toekomstige kinderen. Mijn man is 42 en hebben nog 2 jongere kinderen van 4 en 3.

Anoniem (Gast) 07-01 om 22:18

Mijn man is 50, ik ben 33, en we hebben een zoontje van 3 en zijn bezig voor de 2e. Soms vraagt iemand mij weleens of ik niet bang ben dat mensen mijn man straks als de opa zien ipv de vader. Dan word ik boos. Mijn man is superleuk met ons zoontje en we hebben een goede relatie en een gelukkig leven. Dat is al heel wat, toch? Ik ken zo veel vrouwen met kinderen waarbij de vader nieteens in de picture is, of te druk is met zichzelf en amper naar de kinderen omkijkt, of mensen die überhaupt een gezin starten terwijl ze er financieel of relationeel er heel beroerd bij zitten. Als ik met 1 van mijn exen (van mijn eigen leeftijd) een kind had gekregen hadden we er een stuk slechter bij gezeten, want mijn vorige relaties waren stuk voor stuk een ramp. Mijn man zegt juist blij te zijn op oudere leeftijd pas kinderen te krijgen, hij zegt dat hij nu veel meer rust en geduld heeft. Als je 50 bent ben je nog niet dood hoor, toch? Hij is overigens helemaal niet oudbollig, altijd behulpzaam voor iedereen, altijd bezig, alles lekker op de rit. Nee ik ben geen golddigger maar ik ben wel blij met een stabiele relatie en een vaste basis, voor onze kinderen. Ik vind dat ons zoontje boft met zo'n leuke papa. Het is niet kwantiteit maar kwaliteit, toch, of zoiets haha  

Anoniem (Gast) 08-01 om 21:50

Mensen die ik ken was de man 46 en vrouw 31, "gewoon" twee kids gekregen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Groot leeftijdsverschil' in het Zwanger worden forum