onregelmatige en lange cyclus

2 antwoorden en 21853259x bekeken

ElizaWinter 22-10 om 11:15

Hallo allemaal,
Ik ben Eliza, 26 jaar.
Mijn vriend en ik zijn 8 jaar samen, willen al lang kinderen, maar pas een aantal maanden geleden vonden we dat we financieel goed zaten, we hebben een leuk plekje om te wonen, en nu ja, ik wilde ook gewoon niet langer wachten ...
4 Maanden geleden gestopt met de pil. Tot mijn opluchting duurde mijn eerste 'normale' cyclus 28 dagen. Ik had toen een beetje schrik dat het langdurige pilgebruik mijn hormonen misschien wat in de war had gebracht. Tweede cyclus was 29 dagen.

Derde cyclus was 33 dagen. Natuurlijk dacht ik bij 30 dagen al dat ik zwanger was, en negatief getest natuurlijk.

Momenteel in mijn 4de cyclys. Ik zit nu op de 39 ste dag, vanmorgen negatief getest, en mijn maandstonden voel ik nog niet aankomen.

Ik weet dat op 4 maanden proberen zwanger zijn heel snel is, en daar gaat het bijmij ook niet zozeer over. Ik ben bezorgd dat mijn cyclus langer en langer lijkt te worden... heeft dit invloed op de vruchtbaarheid?
Zou ik hier beter naar een dokter mee gaan? En zo ja, huisarts of gynaecoloog?
Of zou ik beter nog een paar maanden wachten?

Met een onregelmatige cyclus is het ook moeilijk in te schatten wanneer je eisprong is. Ik heb ook al gelezen dat bij cyclussen langer dan 40 dagen er meestal gewoon geen eisprong is, en dus ook geen kans op zwangerschap. Deze informatie maakt me wel bang.

Iemand hier ervaring mee?

reageer

Soof 23-10 om 08:43

Ik was ruim een jaar gestopt na 9 jaar pilgebruik voordat we besloten echt voor een kindje te gaan, zo kon mijn lichaam vast weer op orde komen. De eerste 4 maanden leek mijn cyclus ook prima, daarna werd die ook steeds langer en langer, tot uiteindelijk bijna 7 weken. Ik hield het bij met een app: Flo, die gaf me inzicht. Toen we afgelopen juli besloten er echt voor te gaan, had ik ook verwacht dat het wel eens lang kon gaan duren voordat ik zwanger was, maar ik was direct zwanger. Ik had me ingesteld op weer een cyclus van ongeveer 6-7 weken, maar die blijkt korter geweest te zijn.
Kortom, niets is onmogelijk, maar elk lichaam is anders. Als jij denkt dat er iets niet klopt en graag zekerheid wil, kan je natuurlijk altijd een afspraak maken om erover te praten/ te laten checken. Ik weet alleen niet of ze nu al actie ondernemen of eerst willen afwachten, omdat het nog wat snel is? Volg je gevoel.

Loes (Gast) 30-10 om 09:46

Wat spannend dat jullie gekozen hebben om te stoppen met de pil!
Mijn ervaring is positief. Heb zelf 8 jaar de pil geslikt en 3de maand zwanger. Ook werd elke maand de cycles beetje langer. Dus blijf positief. Is altijd maar geluk hebben. 
Mocht je twijfelen of het wel goed zit kun je altijd checken bij de ha.
Wel ongesteld geworden deze maand? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'onregelmatige en lange cyclus' in het Zwanger worden forum