Huisarts of gynaecoloog?

2 antwoorden en 20449644x bekeken

Selby 12-02 om 17:10

Hoi hoi. Klein vraagje van mij. 

Mijn vriend en ik proberen al een jaar een 2e kindje te krijgen. Nu was ik de laatste cyclus eindelijk 2 dagen overtijd, zwangerschapstest gedaan maar er was alleen een streepje te zien als je de test heel schuin tegen het licht hield. Toen toch ineens gaan bloeden, dagenlang en tampons vol (sorry), maar geen krampen. Normaal heb ik daar altijd wel flink last van. Dus voor de zekerheid nog een zwangerschapstest gedaan paar dagen erna. Weer hetzelfde verhaal, alleen een streepje schuin tegen het licht. Dus nu weet ik niet of het een verlate menstruatie was of een prille miskraam! En dat is toch wel erg belangrijk voor de vraag of we nog wel of niet vruchtbaar zijn, want dat schijnt niet vanzelfsprekend te zijn ookal heb je al een kindje gekregen samen, inmiddels alweer ruim 4 jaar geleden. 

Ondertussen wel gevoelige borsten en meer afscheiding dan normaal. Wat moet ik nou doen? Ik heb overigens een filmpje van die zwangerschapstest gemaakt en naar Kruidvat gestuurd, ze zouden het doorsturen naar het hoofdbureau ofzo, niks meer van gehoord. Het lijkt me sterk dat ik toch zwanger ben. Maar ja het lichaam kan soms mysterieus werken.

Ik wil sowieso inmiddels wel es naar de dokter, want we zijn een jaar verder en we worden er alle 3 niet jonger op. Je wilt er niet na nog een heel jaar achterkomen dat er al die tijd een reden was dat het niet lukte. Maar vriendlief wilt al niet mee naar de dokter, vind het onzin want hij heeft toch kinderen gekregen, ik moest gewoon geduld hebben, dus wil ik zelf wel gaan, maar ja. Ben ik te ongeduldig? En als de huisarts me toch door gaat sturen naar een gynaecoloog kan ik dan niet beter meteen bij een gynaecoloog aankloppen?

Groetjes Selby 

reageer

Betty 12-02 om 18:49

Ik zou even met de huisarts bellen om te overleggen. Sowieso moet je (in NL) meestal toch een verwijzing hebben van de huisarts om naar het ziekenhuis te kunnen. Ivm de verzekering. 

Vervelend dat het jullie ook nog niet lukt. Wij zijn ook al 3 jaar verder. Onverklaarbaar waarom het zo lang duurt. Inmiddels al in de medische molen, maar helaas nog niks verder. Iui heeft ons niks opgeleverd.
Hou er rekening mee dat de medische molen ook maar heel langzaam gaat. We zijn na de 1e testen weer een jaar naar huis gestuurd om verder te proberen. 

Joy 12-02 om 19:03

Als je van België bent, direct naar de gyn gaan ha stuurt je toch gewoon door. Voor een spermatest kan je er wel terecht maar aangezien je man daar niet voor openstaat zou ik direct gyn doen 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Huisarts of gynaecoloog?' in het Zwanger worden forum