Wachten of curettage?

15 antwoorden en 20211080x bekeken

Ab91 24-03 om 11:47

Dag dames,
Ik heb even een 'lastige' vraag. Als jullie zouden moeten kiezen (of in het verleden die keuze al hebben moeten maken), zouden jullie dan kiezen om te wachten tot een miskraam vanzelf op gang komt of kiezen voor een curettage? En leg misschien ook even uit waarom.
Alvast bedankt!

reageer

Anoniem (Gast) 24-03 om 12:59

Hoi,
Ik heb 2x die keuze gehad. 
De eerste keer was het een leeg vruchtzakje. Ik geloofde er niet meer in dat het vanzelf zou komen. Pillen waren voor mij geen optie, zag ik echt niet zitten. Gekozen voor curretage.

Tweede keer weer gekozen voor een curretage. Had veel last van de hormonen met spugen en al.

In deze tijd van carona is het denk ik wat lastiger. Ik zou dan overwegen heb ik teveel last van de hormonen? Zou ik kunnen en willen wachten op een spontane miskraam? En zo ja hoe lang dan? Aan de andere kant is de zorg nu nog redelijk. Over 2/3 weken kan het maar zo zijn dat de zorg compleet plat ligt. 

Vanwaar je vraag? 

Ab91 24-03 om 14:28

Hey,

Dankje voor je antwoord.
Had vorige week mijn eerste echo op 10 weken, maar daar zagen we enkel een vruchtje van 6 weken zonder hartslag. Nu morgen controle om te zien of er toch nog groei zou zijn, maar die kans is zo goed als onbestaand. Gynaecoloog sprak al over eventuele curettage, maar weet niet goed wat de beste optie is.
Pillen zie ik zelf ook niet echt zitten. Dus wou even polsen wat de andere meningen hierover zijn.

Anoniem (Gast) 24-03 om 15:28

Ik adviseer curretage. Als het vruchtje met 6 weken is gestopt ben je al 4 weken verder zonder miskraam. Had ik ook de eerste keer. Zou 9 weken moeten zijn, kwam niet verder dan 5,4 weken en leeg, uiteindelijk met 11 weken geholpen. 

Anoniem (Gast) 24-03 om 15:29

Heel veel sterkte en een dikke knuffel

Anne 24-03 om 16:25

Doen wat voor jou goed voelt, wil wel even een tegenhanger geven.  September 2018 miskraam, 11,5 week zwanger maar de kleine maar 9 a 9,5 week. Besloten om voor pillen te kiezen, na ongeveer 3,5 uur was het al gebeurt. Kon thuis blijven, geen infuus, geen echt medisch ingrijpen en wat ik toen begrepen had (wat de gyn zei) is dat het beter is als je erna (gelijk) weer zwanger wilt worden. Curretage schijnt ingrijpender te zijn voor je baarmoeder zelf. Vond het zelf ook fijn alles bewust mee te maken, maar doe vooral wat voor jou fijn is en als dat curretage is dan is dat ook goed. Heel veel sterkte in ieder geval 

Joy 24-03 om 19:27

Ik heb echt een goede ervaring met pillen (Mk op 8wk). Ging supervlot en je kan thuis blijven, in je eigen omgeving. Ik zou sowieso daarvoor opteren. De keuze is aan jou  

Puck 24-03 om 20:57

Ik heb vorig jaar voor de keuze gestaan. Ik wilde er zo snel mogelijk vanaf, voor mijn gevoel, maar ook omdat ik wat ouder ben en ik nog tijd wilde hebben voor een nieuwe poging. 
Ik was van plan voor een curettage te gaan, maar heb op advies toch voor pillen gekozen. Daarmee was de kans op schade aan de baarmoeder kleiner. En je mag direct erna weer zwanger worden. Ik zag enorm op tegen de pillen, maar het is ne 100% meegevalken. Helaas 3 maanden later voor hetzelfde dilemma gestaan en opnieuw snel effect met de pillen. Voor zover je er tevreden mee kunt zijn, was ik dat. 

Ik weet niet wat de reden is dat je geen pillen zou willrn. Als je dat gevorl sterk blijft houden, kies dan inderdaad voor een curettage. Doe voorsl waar je je goed bij voelt naar omstandigheden. Heel veel sterkte gewenst 

kirstnn 25-03 om 19:45

Ik heb 'n ma gehad en een spontane mk. Bij de ma gekozen voor curretage want ik wilde net als jij die pillen niet, puur omdat ik er meteen vanaf wilde zijn liep er al weken mee en d'r zat toch geen beweging in dusja. Curretage is ook meegevallen! Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt dat is het belangrijkste 

Ab91 25-03 om 19:53

Dag dames, 
Dankjewel voor de antwoorden. In overleg met de gynaecoloog toch gekozen voor cytotec.
Als er nu (coronacrisis) een ziekenhuisopname vermeden kan worden, dan liever vermijden.
Dus morgenochtend de eerste reeks inbrengen. Toch best wat stress.

Puck 25-03 om 20:32

Veel sterkte. Ik hoop dat het je mee gaat vallen. 

Anoniem (Gast) 27-03 om 21:58

Na een curettage mag je ook direct weer zwanger worden hoor. 

Hoe is het to? 

Ab91 30-03 om 08:50

Nu in de wachtzaal om te zien of alles schoon is.
Ik vrees van niet, maar we zien wel 

stéfanie 30-03 om 14:37

Hopelijk heb je ondertussen bevestiging gekregen, ikzelf heb ik juli gekozen voor een curettage omdat ik voor mezelf niet de klik kon maken om die pillen te moeten gebruiken, ik mocht ook lezen om bogen weekje te wachten maar dat kon ik dan ik kweet niet aan omdat ik dus al  meer dan 2 weken met een dood vruchtje rond liep voor het ongedekt werd op 13w. Na de curettage heb ik een maand heel erg hevige bloedingen gehad. Maar eind augustus al terug zwanger geraakt. Dus was erg vruchtbaar toen. Ik hoop dat alles voor jou ook zo “vlot” zal verlopen en je snel terug zwanger mag geraken van een gezond kindje. Ik ben inmiddels 33 weken zwanger en geloof me ik had het nooit durven verwachten dat het zo snel kon gaan. Ik deel dit met je zodat je er een beetje “positieve” moed uit kan halen.

 Veel sterkte !! 
Liefs Stefanie 

Ab91 02-05 om 08:56

Hey sorry, ben een tijdje afwezig geweest. Wat tijd voor onszelf genomen.
Ghoh de pillen waren best heftig! Enorm veel pijn gehad, maar met goede pijnstillers en een kersenpitkussen ging dat wel iets beter. Vooral de eerste dag heel erg afgezien. 
Nu wachten op de eerste maandstonden en dan nog een keertje op controle. 
Hoe is dat bij jou verlopen dan?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachten of curettage?' in het Zwanger worden forum