Zeer vervelend probleem, ik maak me zorgen

18 antwoorden en 17833565x bekeken

Katrien (Gast) 17-09 om 07:38

Ik probeerde en half jaar lang zwanger te raken. Op de ovulatietesten staat dat ik een peil heb rond dag 12 ( soms 14) maar telkens krijg ik een tiental dagen later zeer zware pijnen en krampen. Enkele uren na die pijnen starten mijn regels.

Nu zijn we 3 maanden gestopt met vrijen zonder condoom en nu heb ik terug een cyclus van exact 28 dagen en totaal geen krampen meer. 

Moet ik naar de gynaecoloog gaan of is dit nog normaal?

reageer

Katrien (Gast) 17-09 om 22:41

Weet er niemand of dit normaal is? Bij de gynaecoloog kan ik pas ten allervroegste in mei 2021 langsgaan 

Shanna (Gast) 18-09 om 07:56

Hoi Katrien, ik begrijp je vraag niet echt. Je hebt een mooie cyclus maar geen krampen. Prima toch?

Anso 18-09 om 17:08

Ik denk dat de vraag is hoe het komt dat ze dat wel heeft als ze vrijt zonder bescherming. Maar daar heb ik geen idee van.. denk dat enkel een dokter je daar een antwoord op kan geven eigenlijk .

Shanna (Gast) 18-09 om 17:44

Volgens mij voelt ze juist geen krampen als ze sex heeft zonder condoom toch?

Katrien (Gast) 18-09 om 20:48

Als ik vrij zonder de pil te nemen en met condoom, heb ik een cyclus van 28 dagen en geen pijn.

Als ik vrij zonder condoom en zonder pil, dan krijg ik ongeveer 8 dagen na de ovulatie superfelle krampen en een paar uren later start mijn menstruatie dan.

Susanna 18-09 om 21:06

Ben je onlangs gestopt met de pil? 

Anoniem (Gast) 18-09 om 21:28

Ik gok zomaar dat je sinds 6 maand gestopt bent met de pil? En erna nog 3 maand met condoom en nu bezig met zwanger worden. Sinds dien voel je vanalles.

Helaas is de kans groot dat het je eigen brein is die jou dit laat voelen. Puur omdat je er mee bezig bent. Ook zou het ontpillen er wat mee te maken kunnen hebben. 

Ik heb ook krampen en rug pijn als ik ongesteld moet worden, niks geks. Wel gek voor jou omdat jij het eerst niet had. Ik zou mij niet zoveel zorgen maken.
Succes!

Katrien (Gast) 18-09 om 21:39

Ik ben eerder gestopt en heb drie maanden met condoom seks gehad. Toen had ik onmiddellijk een cyclus van 28 dagen.

Nadien zes maanden ook zonder condoom om proberen zwanger te raken, maar telkens werden de pijnen van die menstruatie zo intens dat we besloten om terug een paar maanden met condoom te vrijen en nu krijg ik mijn menstruatie terug zoals de eerste drie maanden. 

Susanna 18-09 om 21:41

Ik zou even naar de huisarts gaan als het niet bij het ontpillen hoort 

Lijn 19-09 om 13:21

Je kan altijd naar de huisarts gaan. Wellicht kan die je verder helpen. Waarom zou je pas over een jaar naar de gynaecoloog kunnen? Dat is volgens mij alleen om een fertiliteitstraject in te gaan en niet voor andere problemen. Ik kon in elk geval binnen 4 weken terecht met vragen rondom mijn cyclus. Bleek uiteindelijk pcos te zijn

Orchidea 19-09 om 15:29

Inderdaad ik zou dit even bespreken met de huisarts.

P. (Gast) 19-09 om 17:23

Gebruik je bij een langere cyclus wel ovulatietesten? Bij mij is het namelijk zo dat het lijkt alsof ik normale cyclus heb, maar na het bijhouden met ovulatietesten kwam ik erachter dat mijn eisprong pas laat in mijn cyclus is en dat ik dan binnen 9 a 10 dagen al ongesteld wordt. Een korte luteale fase heet dat, en dat is niet echt een goede basis voor een zwangerschap. Ik zou als ik jou was een afspraak maken bij de gyn en tot die tijd je eigen cyclus goed monitoren en alles opschrijven.

Wellicht op 10 dpo zo'n early zwangerschapstest doen, dan weet je of je bevrucht bent geweest of niet en of je daarom van die hevige krampen hebt gehad. 

Anoniem (Gast) 19-09 om 19:47

Lijkt mij sterk dat zij dan elke maand een eventuele vroege miskraam heeft gehad. 

Zelf denk ik meer aan het psychisch vlak.

Je geeft aan dat je pad in mei naar de gyn kan? Waarom is dat? Omdat jullie dan een jaar bezig zijn? 

Mijn advies, als je in NL woont ga naar de ha en vraag om een doorverwijzing naar de gyn. Woon je in België ga naar de gyn. 

Susanna 19-09 om 20:10

1 jaar wachten geldt indd alleen voor een eventueel traject die gaat over de bijkomende helse pijnen ik neem niet aan dat je daar ook 1 jaar mee moet wachten... 

Katrien (Gast) 19-09 om 21:46

Hier is pas een plaats voor een consultatie dan.. het is een goede gyn en door Corona is ook nog eens alles een tijdje dicht geweest waardoor we nog langer moeten wachten. Je bent nu eenmaal maar een nummertje voor hen  maar ook voor het gewone uitstrijkje moet ik altijd minstens anderhalf jaar op voorhand bellen 

Anoniem (Gast) 20-09 om 11:14

Waar woon je? Dit moet je niet pikken. Wijk desnoods uit naar een andere gyn. Er zijn meer goede gynaecologen. 1,5 jaar voor een uitstrijkje is echt schandalig. 

Susanna 20-09 om 12:08

Dat is indd niet zoals het hoort te gaan

Anoniem (Gast) 20-09 om 17:26

Bellen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zeer vervelend probleem, ik maak me zorgen ' in het Zwanger worden forum