Zwanger worden tijdens borstvoeding

8 antwoorden en 16923972x bekeken

stéfanie 26-11 om 14:23

Dag allemaal 

Ik heb een zoontje van 6 maanden die nog borstvoeding krijgt live in de nacht en afgekolfd in de dag. Ik ben wat neerslachtig omdat ik afgelopen week bij de huisarts een positieve test gedaan had en daarna bleek dat die vals positief was en dan ook te horen gekregen heb dat ik nog geen cyclus heb door de borstvoeding zover ze konden zien in mijn bloed 
Nu hoop ik hier positieve verhalen te krijgen van mama’s die zwanger geworden zijn toen ze nog borstvoeding gaven aan hun baby en hoelang het heeft geduurd voor jullie terug ongesteld werden/zwanger werden. 

Groetjes 
Stefanie

reageer

MamaN 26-11 om 23:00

Hi Stefanie,

Toen mijn oudste 6 weken was ben ik aan de pil gegaan. Eerst aan de borstvoedingspil die ervoor zorgde dat ik me continue zwanger voelde dus toen maar aan de normale pil. Ik hield me aan de stopweek en was dus iedere 4 weken “ongesteld. Toen hij 12 maanden was gestopt met de pil en direct zwanger. Ik heb hem tot mijn tweede geboren werd zelfs nog borstvoeding gegeven en ben toen dus pas gestopt. Vooral namate ze wat bij gaan eten wat jouw kleintje nu dus ook kan gaan doen geef je minder frequent borstvoeding dus kan je gewoon weer vruchtbaar zijn hoor. Natuurlijk werkt het niet bij iedereen zo maar bij mij was het dus niet dat ik door de borstvoeding niet vruchtbaar was.

Hopelijk heb je er wat aan.

Liefss

stéfanie 27-11 om 14:43

Dank je wel voor je berichtje! Hij krijgt al groentenpap van 4,5m en dan fruit erbij van 5maanden. Dus al een tijdje minder voedingen. Hij vraagt nog 2 nachtvoedingen en las dat net die ervoor kunnen zorgen dat je cyclus niet terug op gang komt.
Nou vroeg ik mij af, zou de pil ervoor kunnen zorgen dat ik wel een cyclus krijg? 

Groetjes 

Babytje4 27-11 om 14:46

Hey meid ik gaf bv tot oktober ben bevallen in november vorige jaar en had geen cyclus nu nog is hij pas in orde maar nog niet zoals voor mijn zwangerschap ik vind dat je moeilijk een normale cyclus heb als je lang bv geef ik heb bijna 1jaar gegeven en de laatste maanden nam hij 2 soms 3 keer aan de borst.  Nu zijn we aan ronde 5 voor baby 4. Bij mijn zoontje raak eerste ronde. 

stéfanie 27-11 om 19:54

Babytje4 dank je wel, fijn dat je je verhaal met me deelt!

Heb me voorgenomen tot 9 maanden te geven maar dan te kijken of ik zal afbouwen of niet. Het is geven en nemen maar het “wringt” toch ergens dat je keuzes moet maken. Die positieve test heeft daar ook echt niet veel goeds aan gedaan.. was zo blij.. maar ja. Wilde gewoon zo graag mijn kindjes “kort” na elkaar krijgen. Vele vinden dat ik overdrijf maar goed dat is ieders mening. 

MamaN 27-11 om 21:46

Mijne vroeg ook nog nachtvoedingen, die ben ik pas gaan afbouwen toen ik 3 maanden zwanger was van de tweede. Ik heb geen idee of de pil ervoor zorgt dat je weer een cyclus krijgt. Het zou in principe ervoor moeten zorgen dat je die juist niet krijgt. Maar gevoelsmatig kwam het bij mij door de pil juist wel weer op orde. Ieder lichaam is helaas ook weer anders om het makkelijk te maken  

stéfanie 28-11 om 20:17

Oke bedankt!

nala (Gast) 28-11 om 21:47

Ik werd 3/4 maanden na de bevalling ongesteld, terwijl ik voor de zwangerschap van mijn dochter geen enkele cyclus eigen heb gehad ivm PCOS. Ik gaf fulltime borstvoeding (ook nog nachtvoedingen). 
Na 3 maanden bleek ik opnieuw zwanger, helaas was dit een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en hebben ze het vruchtje met mijn eileider moeten verwijderen.. hierna geen cyclussen meer gehad totdat ik in eind september weer zwanger was! Helaas opnieuw weer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.. 

stéfanie 01-12 om 16:01

Bedankt voor je verhaal! Veel sterkte! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden tijdens borstvoeding' in het Zwanger worden forum