1ste ronde met utrogestan, roze afscheiding

0 antwoorden en 15078681x bekeken

Aria (Gast) 24-03 om 19:59

Hallo dames,

ik zit in mijn 8ste ronde en de eerste met Utrogestan (vanwege eerdere vroege miskraam, licht bloedverlies meer dan een week voor NOD en vrij korte luteale fase). 
Alles wat ik leek te hebben geleerd over mijn lichaam in de afgelopen maanden, lijkt plots door die Utrogestan niet meer te kloppen en ik word er gek van. 
Kan iemand even meekijken?
De laatste maanden was mijn luteale fase ongeveer 12 dagen met een eisprong rond dag16-17. 
Deze cyclus had ik plots op dag 11 (9 maart) in de avond een positieve ovulatietest die ook op dag 12 (10 maart) positief bleef. Ik ben blijven doortesten en het streepje verbleekte nadien duidelijk. Zo vroeg heb ik nog nooit een positieve OV-test gehad! Geschatte ovulatiedag is dus 11 maart.
Zoals voorgeschreven door mijn gynaecoloog startte ik op 11 maart in de avond met het eerste bolletje Utrogestan (3 x1 per dag). 
18 maart had ik duidelijk gespannen en pijnlijke borsten (iets wat ik normaal nooit heb) en de volgende dag was dit weg.
Sinds 20 maart last van een opgeblazen buik en vaag pijnlijk gevoel in onderbuik.
22 maart had ik enkele mini sliertjes rood in de witte smurrie van de Utrogestan.
Gisteren, 23 maart had ik in de namiddag plots redelijk wat roze afscheiding,een beetje op mijn inlegkruisje en bij het afvegen toch echt redelijk wat. Vlak daarna kreeg ik duidelijk een menstruatieachtige krampen en dacht ik ok, einde verhaal, morgen zal wellicht mijn menstruatie doorbreken. 
Sindsdien heb ik echter niets meer van bloedverlies gehad. 
ik test al 3 dagen met gevoelige zwangerschapstesten, maar deze blijven voorlopig spierwit. Vandaag was 13 dpo en vanmorgen na het testen zakte mij de moed echt in de schoenen. Ik was van plan om te stoppen met de Utrogestan, maar toen las ik vanalle meningen en ervaringen op internet en sla weer compleet in twijfel. 
Wat denken jullie? Is alle hoop verloren en stop ik er morgen beter mee of blijf ik tot mijn normale NOD bij 28 dagen volhouden met Utrogestan? Dit zou zaterdag 27 maart zijn. Door mijn vroegere positieve ovulatietest en die roze afscheiding weet ik even totaal niet meer wat of hoe.

Alvast bedankt!

reageer