vol met vragen

10 antwoorden en 45114403x bekeken

Len (Gast) 05-04 om 14:22

Hallo ik ben een meisje van 20 jaar. Ik slik al 5 jaar mijn pil en het ging altijd goed. Maar op een paar maanden na gaat het minder. Ik heb meer stress doordat ik een zware periode achter de rug heb gehad. Ik heb nu 8 maanden een relatie met mijn vriend maar de afgelopen maanden ongeveer 4 ben ik elke keer wel 1 vergeten. Voornamelijk in de tweede week dus dat was niet zo groot probleem. Maar deze maand ben ik er 3 vergeten. De allereerste pil was ik vergeten en pas in de avond opgemerkt helemaal niet ingenomen. Toen de zondag en maandag van fr beginnende tweede week. En afgelopen zaterdag na het uitgaan niet ingenomen maar deze in de ochtend om half 12 ingenomen. Ik zit nu in mijn derde week. Vanavond is mijn laatste pil en woensdag moet ik ongesteld worden. Echter heb ik nu wel wat last can me borsten. Niet zo heel erg maar voel het soms wel. En ik heb meer last van mijn onderbuik. Een heel raar gevoel alsof.ik al ongesteld moet worden wat niet kan. Dus ik vroeg me af of jullie hier wat mee.konden. Iets weten.

reageer

Len (Gast) 06-04 om 17:41

Ik zou het fijn vinden als jullie wat erop te zeggen hebben.

Anoniem (Gast) 06-04 om 20:50

Ik werk als apothekers-assistente en ben persoonlijk van mening dat je niet "door de pil heen" zwanger kunt raken. Wanneer je de pil correct gebruikt is de kans op een zwangerschap 0,01%. Das heel weinig :-) In jouw geval is de pil niet juist gebruikt....toch blijft de kans op een zwangerschap nog ieniemienie klein. ik zal proberen het een beetje uit te leggen; het is niet zo dat 1 tablet je voor 1 dag beschermt tegen zwangerschap, die 21 pillen werken samen om je een maand te beschermen tegen zwangerschap. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je eisprong geblokkeerd wordt, het zorgt er ook voor dat spermacellen moeilijker in de baarmoeder terecht komen EN zorgt ervoor dat bij een eventuele bevruchting het baarmoederslijmvlies minder geschikt is voor innesteling. Dus zelfs 1 of twee dagen de pil vergeten zou je voldoende moeten beschermen.
Ik zeg niet dat je niet zwanger kunt zijn, maar dat de kans toch nog erg klein is.

Heb ik je een beetje kunnen helpen?

Poesh 06-04 om 20:59

Het kan ook zijn dat je nu die klachten hebt uit schrik of angst of stress omdat je denkt zwanger te zijn..
Natuurlijk als je regelmatig pillen vergeet is het misschien aangewezen om een anders anti conceptie middel te gebruiken, vb spiraal, voor 5 jaar of de prikpil elke 3  maand een spuitje.. Of als je voornamelijk de eerste pil vergeet een pil van 28 dagen, die neem je dan gewoon door.

Mijn raad, wacht nu rustig af, ik heb het ook eens gedacht maar was vals alarm . Wordt je donderdag nog niet ongesteld bent dan kan je testje doen, het kan zijn dat je nu een dagje later ongesteld word als normaal door de stress, dit was bij mij toen ook het geval... Alhoewel ik nog steeds denk dat ik toen een miskraam gehad heb... Ook door reactie van gyneacoloog op mijn verhaal.
En praat daarna eens met je huisarts of gyneacoloog over een andere oplossing dan de pil

anoniempje (Gast) 01-01 om 19:24

Hallo.

Kan je nog zwanger geraken tussen de eisprongperiode en de innestelingperiode ???.mijn vriend en ik  hebben namelijk onverwachts gisteren nacht geklust.


Zelf zouden we het heel fijn vinden 

Grtjs anoniempje.

Nannie ❤ 11-01 om 20:43

Hallo,


Wat ik mij nu afvraag is wanneer nu mijn ovulatie is. Ik heb na de mk 4 dagen echt doorgaans gevloeid en daarna een dag helemaal niet, en weer daarna minimaal lichte tot geen vloeiingen. Kan ik dan gewoon die vier dagen aanhouden als berekening van menstruatie tot ovulatie?

Nannie ❤ 12-01 om 14:36

Bedankt voor je verhaal! Wat naar dat het voor een tweede keer weer is misgegaan. Ik hoop voor jullie dat je weer snel zwanger mag worden ook. Maar lijkt mij wel steeds moeilijker om die stap weer te zetten nadat het een paar keer is gaat...  Hoe is dat voor jou?

Nou ik heb  de testjes van de action, daar heb je ook een doosje vol en kost amper wat.

Nannie ❤ 12-01 om 16:16

Ja voor je gevoel gebeurt het meestal bij anderen, maar bij jezelf, nee. 

Het is wel even schikken als het dan toch ook ineens bij jou kan misgaan. Ik heb al een gezonde dochter van 7,5 en bij haar heb ik echt een super zwangerschap gehad, dus dat het nu mis ging was wel even extra schikken, maar aan de andere kant een teken voor mij dat mijn lichaam, na veel gedoe met mijn cyclus toch nog kan werken en mijn hoop op een tweede kindje toch nog werkelijkheid kan worden. Ik ben nu 32, dus hoop in ieder geval dit jaar nog :-) 

Wie weet kunnen we elkaar gelijktijdig feliciteren binnenkort haha, lets hope!

Gerry 02-03 om 17:05

hallo
ik ben 33 jaar en al moeder van een zoon van bijna 11
graag zouden mijn vriend en ik nog een kindje willen maar is dit nu moeilijker omdat ik al over de dertig ben?
ik hoop er meer mensen mij er mee kunnen helpen of dit uit maakt of niet
groetjes gerry

Je kunt reageren op dit onderwerp 'vol met vragen' in het Zwanger worden forum