Korte luteale fase

13 antwoorden en 44625865x bekeken

GJK 06-07 om 16:05

Beste dames, 

Ik had deze maand op dag 18 een positieve ovulatietest. Ik heb een regelmatige cyclus van 26 dagen. Mijn luteale fase (van ei tot ms) was dus 8 dagen, erg kort. 
Vraagje: Kan ik deze maand wel zwanger worden?
Op internet lees je de meest uiteenlopende verhalen van zwanger tot medische molen door dit probleem. Hebben jullie hier misschien ervaring mee? 
Mijn NOD is maandag as. Duurt niet lang meer, vandaag dat de welbekende twijfel weer eens is toegeslagen.. 

Alvast bedankt. 
Groetjes GJK.

reageer

GJK 07-07 om 14:35

Bedankt voor je reactie. Ik snap dat de een sneller zwanger is dan de ander. Ik ben gewoon een beetje (boel) ongeduldig.. Ik heb geen idee of er iets mis is met mij of met mijn man. Daar gaan we vooralsnog niet vanuit.
Ik ben nu 6 maanden gestopt met de Nuvaring.
Ik vroeg me gewoon af of ik deze maand nog ergens op kan rekenen met deze korte luteale fase. Of het in theorie wel mogelijk is. Tsja, het blijft afwachten!

babbel 10-07 om 13:34

Hoi GJK,

Erg herkenbare vraag. Ik ben sinds december gestopt met de pil en heb hele korte cyclussen gehad. De kortste 22 dagen, de langste 26 dagen. Na het gebruik van ovulatietesten kwam ik erachter dat ik ook een vrij korte luteale fase heb, namelijk van 10 dagen. Maar omdat mijn eisprong elke maand verschilt, verschilt dus ook mijn cyclusduur, echter bleef mijn luteale fase 10 dagen. Wellicht dat dit bij jou ook het geval is, dat je eisprong deze maand later is, waardoor je wellicht deze cyclus een langere cyclus hebt en je luteale fase dus wel langer dan 8 dagen is. Of heb je voorgaande cyclussen ook al met ovulatietests gewerkt?  
Ik ben zelf nog niet zwanger, dus kan niet uit eigen ervaring vertellen of een korte luteale fase betekend dat je minder kans hebt deze cyclus op een zwangerschap. Ik heb echter ook genoeg verhalen op internet gelezen van vrouwen die met een korte luteale fase ook gewoon zwanger zijn geworden. Dus het kan zeker.
Of dat voor jou deze cyclus ook het geval is, blijft helaas afwachten....

Groetjes, Babbel

babbel 10-07 om 13:37

Zie trouwens net dat je vraag van afgelopen zaterdag was en dat je NOD dus afgelopen maandag was....
Als het goed is weet je inmiddels dus meer of je korte luteale fase wel of niet van invloed is geweest

GJK 10-07 om 14:29

Hai babbel,

Bedankt voor jouw reactie. Na het uitblijven van mijn ms is dat mijn nieuwe theorie. Dan zou mijn NOD dus vandaag moeten. Ik ben (nog) niet ongesteld. Ik heb wel sterk het gevoel dat ik het moet worden, voornamelijk door de krampjes. Ik moet wel zeggen dat ik dat gevoel al vanaf zondag heb. Beetje vaag.
Ik heb (ongeduldig als ik ben) dinsdag een test gedaan. Helaas, niet zwanger. Dus nu weer afwachten. Als ik niet ongesteld word wil ik tot vrijdag wachten met testen.

Hoe lang ben jij al bezig, Babbel?
Dit is mijn derde ronde. De tweede met ovulatietest.

babbel 11-07 om 09:20

Hoi GJK,

Lees net in een ander forum dat je MS zich heeft aangediend. Wat een teleurstelling is dat toch elke keer weer he  
Gelukkig is je luteale fase toch langer gebleken dan je had gedacht, nu iets van 10/11 dagen toch? Goed om gaandeweg meer inzicht te krijgen in je cyclus.
Bij mij kwam ik er ook door ovulatietesten achter dat mijn luteale fase vrij kort was. En toen ik dat eenmaal doorhad kon ik het ook door andere symptonen merken (o.a. vruchtbaar slijm). Ik ben eind november gestopt met de pil en nu dus zo'n 8 maanden bezig. Had wel in mijn achterhoofd gehouden dat dat natuurlijk zo kon zijn, maar niet gehoopt, dus de teleurstelling en twijfel wordt elke maand wel groter.
Maar dan nog he, het blijft altijd een 'gok', we kunnen het helaas niet plannen. Mocht het de komende maanden ook niet lukken, dan wordt de stap naar de HA wel steeds kleiner, want wil dan gewoon echt graag weten of het lichamelijk allemaal in orde is.
Ben inmiddels weer opnieuw begonnen met ovulatietesten en temperatuur ook om zo wat meer inzicht in mijn lichaam te krijgen, maar blijf het vrij moeilijk vinden. Slik sinds 2 maanden een homeopatisch middel, Shatavari, wat je cyclus hersteld (had vroeger voordat ik met de pil (weer) begon wel gewoon een reguliere cyclus). En heb nu de afgelopen 2 maanden een luteale fase van 14/15 dagen, dus het middel doet wel iets... Nu dus hopen dat het snel raak is

babbel 15-07 om 09:15

Hoi GJK,

Vervelend is zo'n teleurstelling dan idd he, zeker als je al twee dagen overtijd bent. Dan komt het toch als een klap aan. En wat je zegt, je weet dat je het goed hebt gedaan en toch lukt het dan niet. Is zo frustrerend.
Heb inmiddels wel geleerd dat een zwangerschap dus iets is wat je niet kan plannen helaas. En aangezien ik van mezelf een planner bent, vind ik dat wel heel lastig.....
En als dan idd ook nog iedereen om je heen in 1 maand zwanger is, dan kan ik me voorstellen dat die vragen je helemaal gaan bezig houden. En natuurlijk weten we ook dat er gemiddeld een jaar voor staat en je per keer maar 20% kans hebt op een bevruchting etc, maar toch als je er eenmaal mee bezig bent dan wil je maar één ding, een positieve test!
Hier ga ik nu ronde 10 in, maar das dus mede veroorzaakt door mijn korte cyclussen in het begin. Daarnaast heb ik veelal in het begin naast mijn vruchtbare dagen gezeten achteraf gezien... Maar toch hebben we ook genoeg maanden gehad dat we alles wel goed gedaan hadden, dus de twijfel gaat toch steeds meer toeslaan. Maar we wachten gewoon weer af en gaan door met ovulatietesten en temperaturen om zo meer inzicht in mijn lichaam te krijgen.
Mijn vruchtbare dagen verwacht ik komend weekend, alleen krijgt mijn vriend vandaag een kaakoperatie. En de nasleep daarvan schijnt vrij pijnlijk te zijn, dus ik verwacht niet dat het deze cyclus wat gaat worden....
Wanneer verwacht jij jouw vruchtbare dagen?

Muus86 28-04 om 12:09

He GJK,
Ik zie dat je inmiddels in verwachting bent. Gefeliciteerd. Mijn luthale fase is zo'n 9 a 10 dagen.. maak me hier ook wel wat zorgen om na 'alles wat je leest'. Hoe lang heb jij er uiteindelijk over gedaan om in verwachting te raken. Hier nu in de 4e ronde (wel een ronde overgeslagen) en in afwachting van mijn ei...

GJK 28-04 om 15:05

Hai Muus,

Mijn luteale fase was rond de 10 dagen. Ik ben de eerste keer in de 4e maand zwanger geraakt. Helaas is deze zwangerschap in een MK geëindigd. De tweede keer was ik in de derde maand zwanger. Ik was al met al best snel zwanger dus. Achteraf was mijn korte luteale fase niet zo erg. Mijn tijd op het 'wachtbankje' was altijd kort. Het schijnt dat een luteale fase van 9 à 10 dagen niet erg is. Succes met het wachten en klussen. Ik hoop dat deze ronde een goede voor je wordt!!

Xx GJK

GJK 28-04 om 15:05

Hai Muus,

Mijn luteale fase was rond de 10 dagen. Ik ben de eerste keer in de 4e maand zwanger geraakt. Helaas is deze zwangerschap in een MK geëindigd. De tweede keer was ik in de derde maand zwanger. Ik was al met al best snel zwanger dus. Achteraf was mijn korte luteale fase niet zo erg. Mijn tijd op het 'wachtbankje' was altijd kort. Het schijnt dat een luteale fase van 9 à 10 dagen niet erg is. Succes met het wachten en klussen. Ik hoop dat deze ronde een goede voor je wordt!!

Xx GJK

Muus86 28-04 om 15:47

Bedankt voor je reactie. Wat vervelend van je mk! Maar fijn dat je zo snel weer zwanger geraakt bent. Dat stelt me wel een beetje gerust. Het is waar dat de tijd op het wachtbankje minder lang is.. dat scheelt natuurlijk wel! Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe!
Liefs Muus

GJK 28-04 om 18:52

Bedankt Muus! Ik hoop dat het voor jou ook snel mag lukken. Xx

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Korte luteale fase' in het Zwanger worden forum