Overgewicht en zwangerschap

9 antwoorden en 44319866x bekeken

babbel 25-07 om 15:31

Hoi dames,
 
Ik ben nu zo'n 8 maanden gestopt met de pil en helaas nog geen positieve test in handen gehad. Ik weet dat het best wat langer kan duren en dat 8 maanden niet lang is (al is elke maand er één te veel ) , maar ben wel zelf aan het bedenken waardoor het kan zijn dat het bij ons langer duurt.
En één van de punten die daarbij naar boven komt is mijn overgewicht. Ik ben 169 cm en weeg 98 kilo en ben een typische jojo-er. 2.5 jaar geleden was ik op mijn zwaartst en woog ik 125 kilo en middels een crashdieet ben ik toen 40 kilo afgevallen. Helaas zijn er dus in de laaste twee jaar weer 15 kilo bijgekomen, maar nu ben ik redelijk stabiel de afgelopen maanden qua gewicht. Ik heb op dit moment dus een BMI van rond de 35.
Op internet lees je dat overgewicht van invloed kan zijn op je vruchtbaarheid, maar ik weet dat ik iedere maand rond dag 12 een eisprong heb en ben ook gewoon regelmatig ongesteld. Nu weet ik dat PCOS een gevolg kan zijn van overgewicht, maar dat heb ik  niet lijkt mij. Kan je overgewicht ook nog andere oorzaken tot gevolg hebben waarom het zwanger worden niet lukt?

Waar ik bovendien ook benieuwd naar ben is positieve verhalen over overgewicht en zwangerschap. Wie heeft er nog meer een BMI van 30+ en is wel zwanger geworden. En hoeveel rondes heb je daar dan over gedaan?

Groetjes, Babbel

reageer

N. Coppola 25-07 om 15:46

Hallo Babbel,

Ik heb geen overgewicht, maar ik wou je gewoon veel succes wensen..

1 raad dat ik u graag wil meegeven, niet op focussen en om de 2 dagen gemeenschap hebben , daar heb je het meest kans in om zwanger te worden!

Bij mij was het bij de 5de maand gelukt , ik had er plots niet meer aan gedacht , op iets anders gefocust en vanaf dan deden wij het om de 2 dagen. Mijn gynaecoloog had het mij aangeraden

 

Carla (Gast) 25-07 om 16:52

Hoi babbel,

Ik heb zelf ook overgewicht ben 1, 63 en weeg 85 kilo.
Ik ben zelf inmiddels bevallen, heb een zoon van 6, 5 maand.
Maar mijn tip is net zoals hierboven.. om de 2 dagen gemeenschap..en geniet ervan maak er vooral geen strijd van. Ik zelf was er toen ook zo erg mee bezig steeds testen en in me gedachten dacht ik er steeds aan dat frustreerde alleen maar meer.
Ik heb het toen los gelaten en om de 2dagen gevreeën en was het ongv 2 maanden later raak.
Veel klus plezier en ik hoop van harte dat jullie gauw een positieve test hebben

Liefs carla

angelique (Gast) 25-07 om 22:14

Hoii,

Ik ben zelf 1,67 en weeg 90. Ik ben met de pil gestopt, toen ongesteld geworden en daarna niet meer. Dus bij ons was het de eerste ronde raak. Terwijl mijn man 90% kans had dat hij geen kinderen kon krijgen. Dus ik denk niet dat het overgewicht er veel mee te maken heeft.

Hoop dat het snel raak is!

Liefs,

Angelique

kaatje 25-07 om 23:12

@ Babbel,

Ik heb meer het idee dat erfelijkheid een rol speelt bij het zwanger raken (dat is een persoonlijke gedachte). Mijn moeder en mijn zusje waren ook erg snel zwanger. 
Mijn moeder had toen een normaal gewicht en mijn zusje had toen overgewicht. Zo ook ik heb veel overgewicht (BMI>40), ik moet dadelijk ook in het ziekenhuis bevallen omdat ik zoveel overgewicht heb.
Ik was binnen 3 maanden zwanger en was niet heel actief bezig. Vrienden (met normaal gewicht) van ons zijn een jaar bezig geweest en wilde bijna naar de huisarts, totdat ze zwanger was omdat ze er even niet aan dacht voor die maand. 
Ik lees wel eens dat gemiddeld genomen stelletjes 9 maanden er over doen om zwanger te raken.
Maar ik kan heel goed begrijpen dat als je zwanger wilt worden dat je er automatisch mee bezig bent. 
Wel merk ik dat ik veel mee moet dragen nu ik zwanger ben, dus handig is het wel als je wat gewicht kwijt zou raken. Bij ons bij de verloskundige kun je ook een gesprek aanvragen als je zwanger wilt raken. En misschien samen met de huisarts en diëtiste kun je proberen om wat lager in gewicht te starten. 
Al begrijp ik maar al te goed dat dit niet zomaar wil lukken. Ik besef maar al te goed dat ik (we) veel geluk hebben gehad om zo snel zwanger te raken. En gelukkig is het geen moet geworden om te moeten afvallen voordat ik zwanger kon raken.
Als je de "medische molen" in zou moeten (IVF enzo) wordt er ook vaak verlangt van je dat je afvalt. Maar ik denk dan wel eens; "als het allemaal zo makkelijk ging dat afvallen"..... dan was het me zelf al wel gelukt...
Heel veel sterkte en ik hoop dat je binnenkort ook zwanger bent.

roos 27-07 om 12:11

Hallo babbel,

Ik heb zelf ook een bmi van bijna 35 en heb al een gezonde dochter rondlopen van vier jaar. Dit was na ronde twee raak... Bij mij heeft men overgewicht dus geen negatieve invloed gehad.
Wij proberen nu voor een tweede kleintje, zit deze maand ook in ronde twee...ben benieuwd.
Ik zou me geen zorgen maken over je overgewicht, er zijn zoveel volslanke dames die probleemloos zwanger geraken.

Gewoon lekker relax en je niet proberen te focussen en inderdaad om de twee dagen een lekkere vrijpartij en dat komt gauw in orde.

Groetjes x

wens1985 27-07 om 12:44

Hai Babbel,

Ik denk ook niet dat je het zo strak moet bekijken als in: ik heb overgewicht dus ik wordt minder snel zwanger. Het is gewoon de kans, het gemiddelde. Je kunt dus ook gewoon heel veel geluk hebben. Ik ben zelf ook te dik, 1.68 bij 81 kilo. Ik ben gaan lijnen, er zijn nu 5 kilo's af.
Voor mij speelt ook nog het volgende mee: je hebt minder kans op zwangerschap maar ook meer kans op een miskraam. Wij hebben in december een miskraam gehad, na 12 weken zwangerschap. Daar heb ik een enorme klap van gehad en ik wilde de kans op een volgende miskraam graag verkleinen. De eerste maand na mijn dieet was ik zwanger. Daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden. Helaas heb ik vorige week een tweede miskraam gehad.
Ik ben nu weer iets aangekomen omdat ik een emotie-eter ben, maar ik ga zeker weer lijnen. Gedeeltelijk omdat ik denk dat mensen die gezond zijn, lekker in hun vel zitten (emotioneel en lichamelijk, welk gewicht dan ook) sneller zwanger worden, gedeeltelijk omdat ik denk dat het dan misschien tijdens de zwangerschap makkelijker is en gedeeltelijk omdat ik het fijn vind om gezond te leven.

Ik lees het nu terug en ik vrees dat ik een beetje prekerig over kom. Maar wat ik eigenlijk bedoel, het is slechts kansberekening. Als je je goed voelt bij je gewicht en je eet gezond, dan kun je inderdaad pech hebben, maar je kunt ook bij de gelukkigen horen! Ik wil je heel veel succes wensen! Groet, Wens

babbel 27-07 om 13:42

Bedankt voor de reacties! Fijn te lezen dat er ook dames met een hoge BMI zwanger zijn geraakt. Vervelend te lezen dat het bij Wens 2 keer mis is gegaan. Lijkt me heel heftig om mee te maken, sterkte met het verwerken ervan!
Helaas is het altijd moeilijk gissen wat de reden is dat het soms wat langer duurt. Wellicht dat mijn gewicht hier wel in meespeelt, maar kan me inderdaad niet voorstellen dat dat de 'hoofdoorzaak' kan zijn. Maar probeer wel gewoon op mijn gewicht te letten en wil ook echt wel weer afvallen. Vooral omdat ik me met 15 kilo minder ook lekkerder in mijn vel voelde zitten, waarvan jullie ook aangaven dat dat belangrijk is bij een kinderwens. En in mijn achterhoofd speelt ook mee dat mochten we ooit de medische molen ingaan, mijn BMI dan wel een rol zal gaan spelen. Of ik het daar nou mee eens ben of
niet.... Helaas lukt het momenteel niet zo goed met het mooie weer, ijsjes en de BBQ's ;-) Maar ik ga het weer oppakken en proberen de extra kilo's te laten
verdwijnen. En hopelijk heb ik dan spoedig een positieve test in handen :-)

anneke (Gast) 27-07 om 22:15

ik heb een bmi van 40 en ben dit jaar bevallen van een dochtertje van 54cm en 3kg400 heb wel 1 keer clomid genomen en was direct raak nu is mijn dochter 5 maanden en een lange smalle die heel actief is

Tatti 13-04 om 18:27

Fijn dat dit thema ook aangehaald wordt! Ik zat namelijk net met dezelfde vraag als jij Babbel. 
Nu ik de reacties hierop lees voel ik me ook een pak geruster, ik ben nl ook veel te zwaar en we proberen ook al 8maanden voor ons eerste kindje. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Overgewicht en zwangerschap' in het Zwanger worden forum