Leeftijd eerste menstruatie & invloed zwangerschap

3 antwoorden en 43784526x bekeken

Mammie-L 01-12 om 23:19

Hoi dames,

Ik heb op vrij jonge leeftijd mijn regels gekregen ( ik was er nl 11 ... ). En nu kwam de vraag afgelopen week in me op of dit ook invloed kan hebben op je vruchtbaarheid. Heeft er iemand de huisarts of gynae hier al eens iets over horen zeggen? We zouden hier tegen mei ergens willen starten en nu maakte ik me opeens zorgen of mijn voorraad eitjes er mss al door zit dan... :-/.
Alvast bedankt voor de replies!
X
---
Mammie-L * 31 jaar * Stiefmama van een 5-Jarig pateeke * Eerste ronde voor dikke buik voorzien voor mei 2014

reageer

kruimel 02-12 om 08:29

Hai!

"Al tijdens de zwangerschap worden bij de vrouwelijke foetus alle eicellen gemaakt voor haar hele leven. Als de foetus zo ongeveer 6 maanden oud is bevatten de eierstokken zo’n 6 tot 7 miljoen eicellen. Veel van deze eicellen sterven voor de geboorte al af, bij de geboorte heeft de vrouwelijke baby nog zo’n 2 miljoen eicellen. Tegen de tijd dat je voor het eerst ongesteld wordt heb je er “nog maar” zo’n 300.000. Toch zijn dit er meer dan voldoende. Gemiddeld  heeft een vrouw zo’n 500 cycli in haar leven, dat betekent dat er dus maar 500 eicellen echt tot rijping komen."

Dit komt gewoon van internet af hoor, niet van myn gynaecoloog maar op elke site staat ongeveer wel hetzelfde. Het kán natuurlyk wel anders zyn maar daar zou ik niet vanuit gaan dus maak je dus vooral niet ongerust!


xKruimel

Mammie-L 02-12 om 09:21

Hoi Kruimel, bedankt voor je reactie en de info! Had hier al stukhes van gelezen, maar niet het hele overzicht zoals hier. Toch wat rustiger in het kopje zo . Thx!

kruimel 02-12 om 11:06

Graag gedaan en succes

xKruimel

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Leeftijd eerste menstruatie & invloed zwangerschap' in het Zwanger worden forum