Ervaring provera?? Proberen zwanger te worden

4 antwoorden en 41546990x bekeken

Josien 06-11 om 14:04

Hoi Allemaal,

Ik ben nieuw hier. Ben Josien, 27 jaar en nu ruim een jaar met de pil gestopt. Word erg onregelmatig ongesteld, ben sinds ik gestopt ben vorige jaar 4 keer ongesteld geweest en heel licht. Daarbij zit er geen regelmaat in, paar keer ruim 3 maanden en toen opeens na 3 weken weer. Ben nu paar weken terug naar de gyneacoloog geweest. Hier een echo gemaakt en bloed geprikt. Hormonen blijken in orde en heb ook gewoon eitjes. Mijn lichaam werkt alleen niet en ze weten nog niet waarom. Ik ga nu starten met een provera kuur om de boel te resetten. Heeft iemand hier ervarin mee? Heb sinds ik gestopt ben met de pil best wel last van hormonen en wisselingen daardoor (niet dat er regelmaat in is dus erg irritant). Ben benieuwd naar de ervaringen van provera voor dit probleemm, lees wel veel over mensen die het gebruiken bij heel heftige ongesteldheid of overgangsklachten.

Groetjes Josien

reageer

kruimel 06-11 om 15:34

Hai Josien

Ik heb een jaar lang Provera geslikt, tussen mislukte vruchtbaarheidsbehandelingen door. Ik werd helemaal niet ongesteld na het stoppen met de pil, en mijn baarmoeder moest telkens 'schoon' zijn voor ik behandeld werd, vandaar de provera.

Uit jou verhaal begrijp ik dat je 1x een kuur krijgt in de hoop dat het daarna uit jezelf beter gaat?

Xkruimel

Josien 06-11 om 16:00

Hoi Kruimel,

Ja klopt ik krijg het 10 dagen om te resetten. De bedoeling is dat ik na die 10 dagen een bloeding krijg en ze hopen dat daar vandaan mijn menstruatie weer reguleert. Als ik na 4 tot 5 weken na die bloeding niet op nieuw ongesteld word moet ik weer een afspraak maken in het ziekenhuis en gaan ze verder kijken. In eerste instantie dacht ze PCO maar mijn hormonen zijn gewoon goed. 

X

kruimel 06-11 om 16:36

Oke! Dan hoop ik voor je dat het je cyclus reset!
Mij werkte het helaas niet zo, kwam door pco...
Balen dat ze niet weten waar die onregelmatigheid vandaan komt. Hopelijk lost de provera het voor je op!

Xkruimel

Anoniem (Gast) 06-02 om 18:51

hi ben rachelle,
ben nu ook pas begonnen met Provera al voor de 3de keer moeten innenem,Heb ook problemen met onregelmatige menstruatie en heb ook PCOS,Vandaag was alweer mijn laste provera tablet zie nog geen bloeding.....En voel me ech rot geen pijn maar misselijkheid en slaperig
Maar heb dit probleem al voor 5 jaaar en vandaar dat ik ook niet zwanger kan raken Maar door de Provera van de 1ste kuur en de 2de kuur kreeg ik netjes mijn Menstruatie.Laten we hopen dat er ook een kleintje komt.
Groetjess...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaring provera?? Proberen zwanger te worden ' in het Zwanger worden forum