Waneer zorgen maken

3 antwoorden en 40825149x bekeken

Tayahmuh 15-01 om 15:21

Hoi,

Ik ben 24 jaar en kamp al sinds ongeveer 1,5 jaar met zeer onregelmatige cyclus. Ik ben nu al bijna 2 jaar gestopt met de pil. Dit vanwege verschillende klachten tijdens het gebruik. Ik had vaak last van stekende pijnen in mijn onderbuik, constipatie en vaker migraine. Hiervoor ben ik ook meerdere malen bij de huisarts geweest en heb ik ook al een buikecho laten maken. Alles bleek uiteindelijk in orde en het advies was om te gaan bewegen en gezond eten. Gezond eten deed ik al en nog steeds en wat het bewegen betreft maakte geen enkel verschil. Ik heb toen besloten om te stoppen met de pil en dan te zien wat er gebeurde. Na ongeveer 3 maanden merkte ik al verschil. Geen last meer van mijn darmen en ook geen stekende pijnen meer. 
In principe zijn we niet heel erg bezig met kinderen krijgen maar het is nu wel welkom.. Hierdoor ben ik steeds meer gaan letten op mijn cyclus ed. Sinds ongeveer een jaar houd ik alles bij en mijn cyclus verschilt van 30 tot 42 dagen. Meest voorkomende zijn tussen 32 en 39 dagen. 
aangezien wij nu al langer dan een jaar onbeschermd vrijen en ee nog steeds geen Zwangerschap uit is gekomen begin ik mij nu wel zorgen te maken. Gezien se klachten die ik in het verleden gehad heb.. Wanneer is het raadzaam om de huisarts te raadplegen? Ik ben nog best jong en heb ook niet echt een duidelijke kinderwens. Ik maak me gewoon zorgen of ik wel vruchtbaar ben en of er niks mis is.. Heeft iemand hier zelf ook ervaring mee of gwn wat advies?

Sorry voor het lange verhaal maar wil wel alles gezegd hebben ! Alvast bedankt!

reageer

Aloly 17-01 om 12:51

Hoi,

Ik snap je zorgen inderdaad. Na een jaar kun je om verder onderzoek vragen via de huisarts. Wat wel helpt is als je  wat informatie neemt over je cyclus, dus inderdaad de lengte, maar ook je temperatuur en evt. ovulatietesten. Dan weet je ook wanneer je eisprong is. Wie weet heb je 'gewoon' op de verkeerde momenten geklust. 
Op zich weet ik (met verstand) dat een jaar helemaal niet gek is, dus in die zin hoef je je ook niet super ongerust te maken. Maar ik snap het wel, want ik maak me nu al ongerust en wij gaan 'pas' richting ronde 8. 

succes!

Tayahmuh 18-01 om 02:01

Bedankt voor je reactie.
Ik heb inmiddels ovulatie testen besteld en ga daar iig mee beginnen. Hoe werkt dat precies met temperaturen?

Aloly 18-01 om 08:08

Elke dag moet je dan je temp meten, het liefst rectaal, voordat je opgestaan bent
Als je eisprong geweest is zie je een temperatuur stijging die weer gaat dalen als je menstruatie er aan komt
Stijging is gemiddeld met zo`n 0,2 graden, en het is goed als je net daarvoor geklust hebt

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Waneer zorgen maken' in het Zwanger worden forum