Onregelmatige cyclus, wat nu?

4 antwoorden en 39895304x bekeken

anoniem89 (Gast) 01-06 om 10:58

Goedemorgen!

Ik ben in juli vorig jaar gestopt met de pil, in eerste instantie om te ontpillen en de natuur zijn beloop te laten gaan. Nu hebben mijn vriend en ik het afgelopen jaar niet actief geprobeerd om zwanger te raken maar ook geen voorbehoedsmiddelen gebruikt dus gewoon gekeken wat er zou gebeuren.

Nu heb ik sinds het stoppen met de pil een zeer onregelmatige cyclus(40-100-32-44-24-35) en deze hou ik bij via een app om er toch een beetje inzicht in te krijgen, hieruit komt een gemiddelde van 30 dagen. Op dit moment zit ik op dag 43 van de cyclus en heb al een test gedaan, deze was negatief.

In januari ben ik bij de huisarts geweest vanwege de onregelmatigheid en die gaf aan zolang we nog niet actief probeerde ik moest genieten van de lange cyclus. Zelf hou ik niet van onwetendheid en wil graag een beetje weten waar ik aan toe ben. 

Hoe kan ik het beste inzicht krijgen in mijn cyclus? Ik wil wel gebruik maken van ovulatietesten en temperatuurmethode maar heb geen idee wanneer mijn menstruatie gaat komen. Moet ik tot die tijd wachten?
Ik hoop dat iemand wat tips heeft!

Alvast bedankt

reageer

hoopvol 03-06 om 12:43

hoi hoi,

Frustrerend allemaal hé.. Ik heb zelf ook een erg onregelmatige cyclus en ben al bijna een jaar lang serieus bezig.. ik zit vaan tussen de 29 en 53 dagen.
Ten eerste: als je inderdaad nog niet serieus aan het proberen bent, geniet dan inderdaad nog maar even van die lange cyclussen en blijf alles bijhouden in de app. Dat doe ik zelf ook en het helpt wel om vast wat inzicht te krijgen voor als je wel serieus wil gaan proberen. 
Verder, mocht je er wel serieus werk van willen gaan maken (dat meen ik een beetje te lezen) begin dan met alleen ovulatie testen. Temperaturen kan altijd nog. Doe 10 á 14 dagen na je menstruatie de eerste test. Test tegen het middaguur, 12:00 of 13:00 ofzo. Doe de test niet met ochtend urine, hierdoor kan je een vertekend beeld krijgen!
Heb je zo een beetje antwoord? Succes ermee!

Groetjes hoopvol

Anne 15-08 om 22:41

Ik ben ook onregelmatige ongesteld, tussen de 29 en 35 dagen en 1 x uitschieter naar 39 dagen
Ik ga op advies van huisarts starten met ovulatie testen omdat wij nu voor een eerste kindje willen gaan!
Ik ben nu ongesteld en 10 dagen na m'n laatste ongi dag ga ik met ovulatie testen beginnen
Spannend allemaal

miszmars 03-09 om 10:39

Ook ik ben enorm onregelmatig ongesteld. Heb afgelopen maand heel veel ovulatietesten geprobeerd maar door de onregelmatigheid toch verkeerde dagen getest. Na lang zoeken op internet heb ik gevonden dat efamol pmp van de tuinen zou kunnen helpen. Zit volgens mij teunisbloemolie in wat helpt je cyclus te reguleren. Gelijk mee begonnen. Ik weet niet of het toeval is, maar deze keer voor het eerst mijn ovulatie getest op dag 21. Wat betekend dat ik veel eerder mijn menstruatie zal hebben dan ooit. Misschien helpt dit bij jullie ook om je cyclus te verbeteren. Het kan toeval zijn maar ik ben blij tot nu toe haha

Cutiex 18-10 om 02:27

hoi, ik ken het... ik ben februari 2015 gestopt met de pil, en sins 13 juli geen menstruatie meer gehad. ovulatie testen wat niet duidelijk is...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onregelmatige cyclus, wat nu?' in het Zwanger worden forum