Wat zijn jullie symptomen en ervaringen?

5 antwoorden en 39053226x bekeken

KimberleyNatascha 10-09 om 22:49

Hi allemaal,

ik ben 3 maanden geleden met de pil gestopt vanwege hormonale klachten, niet perse om zwanger te raken. 3 maanden lang hebben mijn man en ik het veilig gedaan, maar tijdens onze vakantie vorige week waren we in een spontane bui en wilde het overlaten aan het universum.

Mijn eerste dag van laatste ongesteldheid was 23 augustus (ik was ongeveer 5 dagen ongesteld). Wij hebben onveilig seks gehad op 30 augustus (niet in mij geëjaculeerd) en 5 september (wel in mijn geëjaculeerd). Ik hield me nooit bezig met mijn cyclus, eisprong en ik wist nooit wanneer ik nou het meest vruchtbaar was. Ik heb later onderzoek gedaan en kwam erachter dat tussen 3 september en 7 september mijn vruchtbaarheidsgehalte het hoogst was. 
6 september had ik ineens heftige ongesteldheid symptomen. Heftige krampen in mijn eierstokken en ik voelde me gewoon anders. Sinds 3 dagen nu heb ik hele gevoelige tepels (heb ik normaal nooit). Ik heb normaal gesproken nooit last gehad (of misschien nooit opgemerkt) van de eisprong.

Nu hoop ik natuurlijk dat ik zwanger ben en ergens voelt het ook zo (ondanks ik nooit zwanger ben geweest). Maar ik mijn moeder zegt dat het het beste is om te wachten met testen tot ik eigenlijk mijn ongesteldheid verwacht. Wat zijn jullie ideeën en ervaringen hiermee? Hoe snel hebben jullie een test gedaan na de ovulatie? Ik denk dat vandaag op 4 dagen na ovulatie zit.

Ik wacht graag op jullie berichten!!

reageer

:-) 11-09 om 11:22

Hey Kimberley,

4 dagen na ovulatie is er geen sprake van innesteling, dus wat je voelt is iets wat je graag wilt voelen. 
10 dagen na ovulatie zou je met een vroege test kunnen testen.
Zelf zou ik voor 12 dagen gaan, dit zou ik niet doen als ik niks bijzonders waarneem.

Succes meid!

KimberleyNatascha 11-09 om 12:57

Dus de innesteling gebeurd ongeveer 2 weken na de ovulatie? Ik was ongeduldig en heb net een test gedaan. Maar helaas negatief. We zullen inderdaad geduld moeten opbrengen.

:-) 11-09 om 15:16

Nee, wel eerder, maar hcg aanmaak nog niet.
Dus hooguit 10/12 dagen na ovulatie. Kan je dan iets zien. 14 dagen later ben je meestal of ongesteld of zwanger 
Succes met wachten.

KimberleyNatascha 11-09 om 16:04

Ok, ja ik heb me nooit in deze dingen verdiept tot nu toe, omdat we nooit bewust ermee bezig waren. En sommige websites bieden andere informatie dan andere. Maar inderdaad, ik zal geduld moeten opbrengen. Als ik het goed schat, zit ik vandaag op dag 5 na ovulatie, dus zal het volgende week nog eens proberen.
Stiekem hoop ik dat iemand zegt dat ze na 3 dagen na ovulatie al positief testte, haha! Dat geeft wat meer hoop. De zwangerschapstesten zijn hier 89 cent, dus het liefst probeer ik het elke dag wel, haha!

:-) 11-09 om 16:36

Ja snap ik!
3 dagen na ovulatie kan niet, nooit niet.
Je ei legt nog een reis af naar de baarmoeder voor hij innestelt als hij bevrucht is.
Lees anders is wat op google over na de ovulatie..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat zijn jullie symptomen en ervaringen?' in het Zwanger worden forum