Ontpillen?

2 antwoorden en 38932666x bekeken

Luutje 25-09 om 11:28

Dag iedereen,

Ik ben nieuw hier en had graag met jullie wat ervaringen gedeelt, en uiteraard ook tips opdoen.

Ik ben met de pil gestopt op 5 september, van 9 t.e.m. 14 september heb ik mijn normale menstruatie gehad.
Sinds 20 september heb ik echter redelijk wat bruinverlies, het lijkt alsof ik mijn regels heb maar net iets minder heftig en niet bloedrood. Toch hebben we op 22 september een poging gedaan om te vrije, echter zit ik 'down under' potdicht, er is met geen mogelijkheid een vinger in te krijgen zonder pijn te hebben. Dit heb ik toen ik de pil nog gewoon nam (ca. 11 jaar) nooit meegemaakt.

Is dit een ontpillingsverschijnsel of probeert mijn lichaam me zo duidelijk te maken zelf niet klaar te zijn voor een zwangerschap,...?

Sinds dien hebben we wel niet meer geprobeert, wil even bekijken hoelang het bruinverlies nog aanhoudt.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groetjes Inge

reageer

Pixielove 27-09 om 18:05

Hoi Inge, 

Hebben jullie tussendoor nog seks gehad?

Ik ben 3 sept gestopt met de pil, aangezien ik hem al die tijd door slikte (vanwege PMS) weet ik mijn NOD niet. Ik kreeg 4 dagen na het stoppen wat lichte afscheiding maar niet echt een bloeding.
11 sept zijn we intiem geweest.

Ik voel me ook mega gevoelig van onderen, zowel mijn darmen als baarmoeder.
Ik denk niet dat het een teken is dat je lichaam niet klaar is voor een zwangerschap maar meer dat je lichaam moet wennen aan haar eigen cyclus, de pil zorgt namelijk voor een nep-cyclus. Dus je lichaam is nu een beetje in de war

Luutje 28-09 om 17:03

Hey Pixielove,

Nee ondertussen geen pogingen meer gedaan, sinds gisteren is mijn bruinverlies/bloeding gestopt dus willen nu terug gaan proberen.
Ondertussen zijn mijn tepels wel pijnlijk gevoelig geworden, bij de minste aanraking doet het pijn. Allé ja, pijn, het is onaangenaam gevoelig.

Normaal, als ik de pil nog nam, zou ik volgende week (week 41) mijn menstruatie moeten krijgen. Benieuwd wat er volgende week gaat gebeuren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ontpillen?' in het Zwanger worden forum