Onzeker

2 antwoorden en 35467651x bekeken

kk 04-10 om 13:58

Hallo,

Ik ben hier nieuw en ik heb echt nood aan mensen die mij begrijpen.  Ik zal even mijn verhaal kort samenvatten. Ik ben 24 jaar (binnenkort 25)mijn vriend is er 26.  Ik heb al heel lang een kinderwens maar de wens naar een kind is nog meer gestegen naarmate  heel mijn omgeving begon zwanger te worden. Toen mijn beste vriendin zwanger werd kreeg ik  ook de drang naar een kind. Ik loop al 2 jaar met een serieuze kinderwens. Nu heb ik heel lang moeten 'zagen' tegen mijn vriend om te gaan voor een kind. Hij zag dit totaal niet zitten omdat hij zich nog te jong voelde, hij zag die verantwoordelijkheid om voor een kind te zorgen helemaal niet zitten. Ik heb dus altijd verder de  pil genomen omdat ik mijn vriend echt niet wou voorliegen. Nu zat ik aan mijn laatste stripje in maart 2016.  Ik wist echt niet wat ik moest doen uiteindelijk heb ik hem kunnen overtuigen om voor een kind te gaan. Ik was echt door het dolle heen eindelijk na al die tijd gaan we voor een kind. Nu 7 maanden later nog steeds niet zwanger.  Ik weet dat de dokters het een jaar geven om zwanger te worden maar elke maand als ik mijn maandstonden krijg is dit een emotionele domper. Nu enkele jaren geleden lag ik in het ziekenhuis voor een nierbekken ontsteking. Daar hebben ze gezien op foto's dat ik cyste's op mijn eierstokken had. Nu voelde ik me daar zeer ongerust over. Ik werk als verpleegkundige in een ziekenhuis dus toevallig zag ik mijn gynaecoloog en die heeft dan een echo genomen. Ze zag een follikel zitten van 17 mm en zei me dat ik binnenkort mijn eisprong zou hebben. Nu heb ik elke dag een ovulatietest gedaan en ik heb nog steeds geen positieve test gehad. Mijn cyclus is normaal 26 tot 28 dagen dus ik zou echt al een positieve test moeten gehad hebben. Nu ben ik zo onzeker. Ik ben bang dat ik toch geen eisprong gehad heb of dat ik  niet juist getest heb. Wanneer kun je het best een ovulatietest doen? ik gebruik de digitale van clearblue. 

Dankjewel om dit te lezen ik hoop op snel een reactie van iemand van jullie

reageer

Anoniem (Gast) 04-10 om 14:37

het is moeilijk om je gerust te stellen, eigenlijk kan alleen een zwangerschap je gerust stellen. Als je de instructies bij de ovulatietest netjes opgevolgd hebt dan kun je er weinig fout aan doen. Neem aan dat je in tegenstelling tot een zwangerschapstest ook geen ochtendurine gebruikt hebt maar urine van later op de dag. ik heb zelf gewoon de dipsticks van zwanger & kids gebruikt, goedkoop en makkelijk in gebruik, in een potje plassen, stick erin dippen en wachten op de uitslag. Ik deed mijn testen tegen de avond voor het slapen gaan, zoveel mogelijk rond dezelfde tijd. 
Als je erg ongerust bent over die cystes waarom overleg je dan niet even met je gynaecoloog in hoeverre het invloed heeft gezien die toch ook bij je werk rondloopt. Misschien stelt dat je gerust, en zoals je zelf zegt 7 maanden is nog niet heel lang proberen maar als je zwanger wilt worden is iedere maand niet zwanger een teveel. succes in iedergeval

kk 09-10 om 17:25

ik heb die tests altijd smorgens gedaan. Nu woensdag zou ik normaal mijn maandstonden krijgen en ik heb nog steeds geen positieve ovulatietest ik versta er echt niets van. Ik werk echt onregelmatige uren dus ik kan onmogelijk altijd op hetzelfde tijdstip een ovulatietest uitvoeren.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzeker' in het Zwanger worden forum