Clearblue ovulatietesten

3 antwoorden en 34859832x bekeken

lillyyy 02-12 om 20:48

Hey allemaal!
Deze maand voor het eerst bezig met de ovulatietesten. We hebben die van clearblue met dubbele hormoonindicator aangeschaft.
Op dag 9 beginnen testen. 
1ste dag een cirkel --> lage vruchtbaarheid
De volgende 9 dagen--> hoge vruchtbaarheid 
Dag 9 savonds _--> piekvruchtbaarheid 
5 dagen na piekvruchtbaarheid terug hoge vruchtbaarheid?

Heb nog een test gedaan omdat ik witverlies heb en lage rugpijn en steekjes in men buik. 
Normaal moest mijn eisprong al geweest zijn hoe kan het dan dat ik nu terug hoge vruchtbaarheid heb? Iemand ervaring mee?
Alvast bedankt!

reageer

sneeuwvlokje 03-12 om 00:15

hey Lillyyy, 
de 'hoge vruchtbaarheid' geeft aan dat je oestrogeen-gehalte gestegen is. In de eerste helft van je cyclus geeft een oestrogeen-stijging aan dat je LH-piek en je ei er zit aan tekomen. (Dit is wat je gemerkt hebt: eerst een aantal dagen hoge vruchtbaarheid en daarna de piek). 
Maar eens je je piek hebt gehad (en je eisprong), mag je eigenlijk stoppen met testen. Het kan zijn dat na je eisprong je oestrogeen-gehalte opnieuw stijgt (waardoor je test opnieuw een hoge vruchtbaarheid zal aangeven), maar dit heeft dan niets meer te maken met een nieuwe eisprong. Zo heb ik het althans begrepen. 

lillyyy 03-12 om 00:52

Hey sneeuwvlokje bedankt voor je reactie. Ging ook niet meer testen maar door de buik en rugpijn en witte afscheiding die ik ook had bij men eisprong wou ik toch testen vond het zo raar..

*Lotus* 03-12 om 05:16

Wat ik heb begrepen is dat als je ei niet gesprongen is dat die t later in de cyclus nog is probeert... Dus het kan beide kanten op..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Clearblue ovulatietesten' in het Zwanger worden forum