Negatieve sensitest?

4 antwoorden en 34131986x bekeken

Ellen89 (Gast) 12-02 om 08:57

Hallo.
16 januari was de eerste dag van mijn laatste menstruatie. 30/01 had ik een positieve ovulatietest, enkele dagen later was die (uiteraard) weer negatief. Op zondag 5 februari had ik kort een beetje bloedverlies. Ik merkte dit op tijdens het plassen, het zat nadien ook op het toiletpapier en daar is het dan ook bij gebleven.... Ik dacht: jeuj! Innesteling! Het was te vroeg om te testen, maar ik had wel gehoord dat ovulatietesten ook positief kunnen zijn als je zwanger bent... Ovulatietesten op 8/02 en 10/02 waren positief!! Deze ochtend een sensitest gedaan en tot mijn grote teleurstelling negatief.... Hoe kan dit???? Ik word zot

reageer

Anoniem (Gast) 12-02 om 10:41

Een ovulatietest is geen betrouwbare zwangerschapstest. Er zijn verschillende redenen waarom je sensitest negatief is.
Reden 1 te vroeg getest, je lichaam heeft nog niet genoeg hormonen kunnen maken daarom kun je het beste testen na je nod dag. Alle negatieve testen ervoor zeggen niet zoveel.
Reden 2 je bent wellicht heel kort zwanger geweest maar het is in een heel vroeg stadium mis gegaan. De hormonen zijn weer afgenomen en daarom meet je test niets. Je zult je menstruatie dan wat later krijgen als verwacht.
Reden 3 je bent niet zwanger geweest, er zijn dus ook geen hormonen om te meten en je wordt gewoon ongesteld. Mogelijk is je ei iets later gesprongen waardoor je menstruatie iets later is of hij komt gewoon wanneer je hem ongeveer verwacht. 

Conclusie probeer jezelf niet gek te maken en wacht gewoon op je nod voor je gaat testen. 

galgo_mom 13-02 om 09:10

Mijn ovulatietesten liepen ook terug op een week na ovulatie, 2 dagen voor NOD positieve zwtest  (action) in handen. Het kan dus, maar een ovulatietest is natuurlijk geen zwtest!

Nikki (Gast) 18-06 om 15:44

Hebben jullie ervaring met de sensitest zwangerschap test? 

Wensje2 18-06 om 16:30

Hoi Nikki
Ik gebruik altijd testen van sensitest,de ovulatietesten en de zwangerschapstesten, ik ben zeer tevreden

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Negatieve sensitest?' in het Zwanger worden forum