Ongesteld

1 antwoord en 34090791x bekeken

Anoniem (Gast) 15-02 om 07:17

Hee , ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben al een week overtijd. Ik ben echt heel bang dat ik zwanger ben... heb een test gedaan maar die was negatief kan iemand me helpen ?? Want ik ben echt heel bang

reageer

Anoniem (Gast) 15-02 om 18:29

Je huisarts kan je helpen en heeft ook zwijgplicht dus je ouders hoeven er niet achter te komen. 

Persoonlijk vind ik dat een meisje van jouw leeftijd nog wel erg jong is om sex te hebben, had er persoonlijk nog wel een paar jaar mee gewacht. maar daar heb je niets aan. 
Enkele vraagjes: slik je de pil? Zo ja ben je hem niet vergeten? Als je hem altijd netjes slikt dan is de kans dat je zwanger bent minimaal. 
Slik je geen pil: Komt je menstruatie al regelmatig of verschilt het wel eens een aantal dagen? Zeker als je nog niet zo lang menstrueert is het de eerste tijd nogal onregelmatig, dat is normaal en hoeft indien je voorbehoedsmiddelen gebruikt dan niet te betekenen dat je zwanger bent. Je eisprong komt dan gewoon nog niet op een vaste dag in de maand dus de onttrekkingsbloeding is dan ook later.
Heb je een condoom gebruikt tijdens het vrijen? Is niet alleen belangrijk om een zwangerschap tegen te gaan maar ook zodat je geen SOA oploopt.

Eigenlijk zou je ook met je ouders moeten gaan praten die kunnen je ook helpen, maar als je dat niet durft ga dan naar je huisarts.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ongesteld' in het Zwanger worden forum