Kan ik zwanger zijn?

9 antwoorden en 31096905x bekeken

LiZe 24-10 om 19:55

Beste allemaal,
Mijn man en ik zijn niet bezig om zwanger te worden. Mocht het wel zo zijn dan is het altijd welkom natuurlijk.
Op medische redenen gebruik ik geen anticonceptie. 
Nu is het zo dat ik drie dagen overtijd ben wat nog nooit is gebeurt, ik ben nooit overtijd geweest. Ik heb op de tweede dag een test gedaan en vandaag op dag drie weer en beiden negatief. Ik krijg allemaal kleine puistjes in mijn gezicht en moet wel heel veel plassen vandaag. De borsten zijn iets groter en m’n darmen zijn van slag maar verder heb ik geen symptomen. 
Is het mogelijk dat ik toch zwanger kan zijn?

reageer

Ann (Gast) 24-10 om 19:59

ik weet niet wat je medische redenen zijn maar zolang je niet onvruchtbaar bent is die kans er altijd.. ikzelf testte ook pas 4-5 dagen na mijn nod positief. Misschien een bloedtestje laten doen? 
Succes! 

LiZe 24-10 om 20:08

Dank voor je antwoord:-)
Ik heb een ziekte waarbij ik geen anticonceptie mag gebruiken, ik word daar veel zieker van. Zonder anticonceptie voel ik mij veel beter. Ook condooms zijn geen optie maar dat is weer een ander verhaal. Ik weet dat de kans op zwangerschap altijd bestaat en in dat geval hebben we besloten dat het altijd welkom is. 
En om precies te zijn is dat het probleem ook niet. Ik vraag mij meer af of je negatief kan testen en toch zwanger kan zijn. Dankzij jouw antwoord weet ik dus dat dat wel degelijk kan. Heb jij eerder voor de vier dagen ook negatief getest of helemaal niet getest!?

Groetjes 

noortje28 24-10 om 20:25

dat kan, ik zou ook voor een bloedtestje gaan..

Ann (Gast) 25-10 om 11:06

Ja ik ben beginnen testen een 3tal dagen voor mijn nod. Eerst was het negatief, toen ik overtijd was toch nog eens getest en die leek ook eerst negatief pas na 2 uur zag ik een heeeeeel licht lijntje (dacht aan een indrooglijntje aangezien het niet binnen de afleestijd was). Uiteindelijk een bloedtest laten doen 

Anoniem (Gast) 25-10 om 13:08

Waarom gaat iedereen zo snel over naar een bloedtest. dat zijn echt onnodige zorgvragen (en zorgkosten)
in de bijsluiter van zowat elke zwangersschapstest staat: "als je twijfels hebt of je uitslag van de test onjuist negatief is, test dan 4 (of meer) dagen later nog een keer".
als je test negatief is, is het negatief. 

of denkt iedereen bij die 0,05% te horen die negatief test en toch zwanger is? 

Ann (Gast) 25-10 om 14:41

Nee hoor. Als je positief test is het positief. Als je negatief test kan het altijd onjuist zijn. Zelf heb ik een bloedtest laten doen omda ik bij de eerste zwangerschap ruim voor nod positief teste en nu na nod negatief. Uiteindelijk wel heel licht streepje maar het liep maar niet op. Als het zo onnodig zou zijn geweest zou de huisarts het ook niet gedaan hebben  bovendien ken ik genoeg mensen die zwanger zijn en toch negatief bleven testen 

noortje28 25-10 om 21:59

Precies wat Ann zegt, een bloedtest kan meerdere redenen hebben. bij mij wordt er ook zeker niet moeilijk gedaan als ik om een bloedtest vraag om wat voor redenen dan ook. dit heeft te maken met miskramen en een afwijking aan mijn baarmoeder. dus onnodige zorgkosten?! ik betaal ervoor dus maak er zeker gebruik van als ik twijfel aan mijn gezondheid 

Anoniem (Gast) 18-12 om 10:08

@ Lize, ben je zwanger? 

# nieuwsgierig

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kan ik zwanger zijn?' in het Zwanger worden forum