Testen?? enorme verwarring

3 antwoorden en 29005809x bekeken

Lis (Gast) 21-03 om 13:30

Goedemiddag Lieve Dames,
Ik ben Lis (37) en ben zelf moeder van 2 geweldige puberzonen (15 en 13) en momenteel met mijn huidige vriend, vader van een prachtige dochter van 7, bezig voor een kleine wonder erbij.
Maar voor mij is het voor het eerst dat ik er daadwerkelijk bewust mee bezig ben en dat mijn vriend en ik hier ook samen bewust voor kiezen. Hier komt mijn dilemma;
Gezien ik niet meer de jongste ben heb ik met ovulatietesten mijn cyclus bijgehouden na het laten verwijderen van een mirena spiraal. Mijn cyclus liep direct volgens schema (28 dagen) en de ovulatietesten gaven perfect de LH pieken aan. Alsmede, negatief 3 dgn na de ovulatie. Gezien ik al 3 (1 miskraam) zwangerschappen heb gehad, heb ik zelf het idee dat het rondom 8 maart jl. is gelukt, omdat ik me ook een beetje gekkig voel. (niet echt uit te leggen). Ik had nog een doos ovulatietesten liggen dus ik dacht ga even proberen om mijn cyclus uit te testen voor een hele maand. Rondom 13 maart begonnen met testen. Lichte streep na de controlestreep. Dit bleef een aantal dagen zo, totdat ik 18 maart jl. een bloeding kreeg, wel een echte ongesteldheid, (4 dagen voor mijn mens), ik wilde weten wat de test nu aangaf. Na 18 maart heb ik nu 4 dagen op rij een volle positieve ovulatietest. Elke dag zelfde tijdstip en beide strepen komen vol tevoorschijn alvorens de tijd om is. Maar gisteren (20-3) een zwangerschapstest gedaan en deze was negatief. Allemaal erg verwarrend!! Of ik heb zoveel eitjes die op knappen staan maar lijkt me onwaarschijnlijk.......... O de ongesteldheid heeft maar 2 dagen geduurd. Gisteravond was het over. Wie herkent dit??

reageer

Moedertjuh 21-03 om 19:35

Word ook gezellig druk dan bij jullie ! Hier ook een beetje vergelijkbaar. Ik heb een jongen van bijna 15 en een dochter van net 12 jaar. Mijn vriend heeft een dochter van 8 jaar. En nu dus zwanger van een kindje van ons samen. Eind november een vroege miskraam gehad maar de keer daarna...duurde even voor mijn eisprong kwam....weer gelijk zwanger. 
Ik ben trouwens inmiddels 39 jaar.
Ik snap je verwarring..had zelf de pil dus geen ervaring met de spiraal. Ik weet wel dat de ovulatietesten ook reageren op Hcg. Had ik deze ronde getest. Had ook nog heel veel ovutesten liggen dus testte tegelijk met de zwangerschapstesten. De ovutest werd eerder positief dan de zwangetschapstest. Maar dan zag je wel al een licht steepje op de zwangerschapstest. Ik zou gewoon nog even doortesten zoiezo met de ovutesten en bij twijfel doe af en toe een zwangerschapstest. Succes ! En het kan best snel gaan hoor ondanks je leeftijd. Ik was in ronde 3 zwanger...helaas werd dat dan de mk....en ronde 4 weer. 

Lis (Gast) 21-03 om 22:26

Hi Clautjuh,
WoW! Wat toevallig, inderdaad bij ons ook gezellig druk. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap. De mirena spiraal heb ik 10 jaar zonder problemen gedragen en in die 10 jaar ook nooit een menstruatie gehad dus dat was wel weer even wennen die ongemakken ervan..... maar cyclus al direct op schema en zelfs 3 dgn na het verwijderen ervan een eisprong. Ik voel van alles maar ik vind het inderdaad wel erg verwarrend met die ovulatietesten zeker, omdat hij nog positiever uitslaat dan tijdens de LH pieken... we hadden samen al van we wachten het gewoon af en we zien het wel over 4 wkn of dan de cyclus doorgaat.... bij de zwschappen van mijn zoons was ik ook tussendoor ongesteld geworden, eerder dan normaal en 5 wkn later kwam ik er achter dat ik over tijd was.... met als gevolg ruim 2 maanden zwanger en vrij onverwacht. Nu is het echt volledig bewust en dat maakt het wel allemaal erg zenuwachtig. In ieder geval fingers crossed en hopen dat we een klein wondertje mogen omarmen straks. 

Moedertjuh 22-03 om 15:01

Ja zo'n cyclus kan wel snel weer op gang komen...was bij mij ook. Maar toch wel wat in de war zijn. Maar op een gegeven moment moet je toch duidelijkheid krijgen. Het duurt soms alleen even. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Testen?? enorme verwarring ' in het Zwanger worden forum