Ovulatie test aflezen

11 antwoorden en 28407771x bekeken

Eli 07-05 om 21:09

Hey,
Ik ben sinds 3/5 met ovulatie testen begonnen, maar ik kan ze echt niet goed aflezen. Kan iemand me helpen?

reageer

Eli 07-05 om 21:18

Dit zijn de ovulatie testjes

Tooby 07-05 om 21:28

Welke is de controle lijn en welke de testlijn? 
Ook helpt het beter om een foto te maken van elke individuele test binnen de tijd dat je hem kan aflezen. De test kan veranderen na de afleestijd (meestal 3-5 minuten).

Hoe donkerder de test lijn, hoe dichter bij je verwachte ovulatie. Als de test lijn even donker of donkerder is dan de controle lijn, dan zit je dichtbij je ovulatie/dan is je ovulatie binnen 24-48 uur. 

Je weet niet of de lijn donkerder wordt tot het moment dat je de volgende test doet, daarom is het belangrijk om rondom je ovulatie (dus wanneer de lijn even donker of donkerder is dan de controle lijn), elke dag seks te hebben of op zijn minst om de dag. 

Een lichtere lijn dan de controle lijn is negatief en wilt zeggen dat je nog een tijdje moet tot je ovulatie of dat je ovulatie net is geweest.

Tooby 07-05 om 21:29

Als de driehoek de test lijn is dan lijkt het, hoe het er nu uitziet, dat je rond de 3e je ovulatie had. 

Eli 07-05 om 21:37

In de het rondje is de conrtole lijn, driehoekje is de test lijn.
We hebben elke dag van de 3/5 tot vandaag gemeenschap gehad, aangezien ik de testjes ni kon aflezen leek het ons de beste optie. 
Maar toch zou ik graag willen weten wanneer ik mijn ovulatie heb gehad.

Tooby 07-05 om 22:09

Je kan het niet met zekerheid weten, maar het beste is om direct na het testen, binnen de afleestijd, een foto te maken en de datum en tijd erop te vermelden.
Doe de tests liever niet met ochtend urine en doe ze rondom dezelfde tijd op de dag. Vergelijk dan de fotos, niet de testen van de vorige dagen.

Zoals ik al zei, zoals het er nu uitziet lijkt het dat je op de 3e of de 4e de ovulatie had (omdat wanneer de test het donkerste is, de ovulatie binnen de 24-48 uur zal zijn.

Je kan ook letten op andere dingen zoals je afscheiding, je temperatuur en eventuele eisprong pijn en symptomen die te maken hebben met je eisprong.

Je hoeft niet te weten exact wanneer je de eisprong hebt, ongeveer 6 dagen voor de verwachte eisprong (dus als je ziet dat de testen al steeds donkerder worden elke dag) kan je al zwanger worden, afhankelijk van hoe lang het zaad overleeft. Ná de eisprong is dit nog maar zo'n 12 uur. 

Eli 09-05 om 16:30

Bedankt voor de informatie. Temperatuur hebk geprobeert maar daar geraak ik er totaal nie wijs uit, afscheiding is hetzelfde. Daarom heb ik die testjes gebruikt.
Ik heb men maandstonden van 23/04 tot de 27/04 gehad, en normaal zou ik pas men eisprong gehad hebben de 7/05, een geluk dat ik ovulatietesten heb gebruikt.
Wanneer zou ik een zwangerschap test mogen doen denk je?

Tooby 09-05 om 19:04

Je kan sommige gevoelige testen zo'n 3 dagen voor je verwachte volgende menstruatie doen, maar ik zou wachten en als je niet ongesteld wordt wanneer dat zou moeten, dan een test doen.

Als je de 3e of de 4e je ovulatie had, dan heb je, als het ei bevrucht is en het lukt allemaal, tussen de 8e en de 13e ergens de innesteling van het ei. Doorgaans gemiddeld 5-10 dagen na de eisprong of zo'n 5 dagen voor de volgende menstruatie, bij een cyclus van 28 dagen.
Dus daarvóór testen heeft sowieso geen zin.

Eli 15-05 om 10:55

Bedankt voor de uitleg, ik waardeer dit echt!
Eind deze week testje doen, ben benieuwd. 
Momenteel heb ik toch al klachten zoals:
Misselijk
Moe
Veel meer witte afscheiding, met af en toe slijm propjes
Gespannen borsten
Hoofdpijn
Levendig dromen
Ongi krampen
Wel geen innesteling bloeding gehad of dergelijke, maar ik heb gelezen dat het niet vaak voorkomt bij vrouwen.
Hopelijk zijn het goede tekens 

Rosa (Gast) 15-05 om 11:58

Succes deze ronde! Ik zou je nog als tip willen geven andere testen te gebruiken. Ik vind die van t Kruidvat helemaal ruk, ten eerste geven ze altijd een streepje bij mij, wat best verwarrend is en ik vind ze relatief duur. Ik heb een poosje die van 2bsure gebruikt.. die kun je online bestellen en zijn goed en goedkoop. Ik had wel de normale, de extra gevoelige geven nl ook elke x een streep en die normale alleen bij een eisprong. Heel duidelijk. 

Eli 15-05 om 12:03

Bedankt Rosa voor de tip . Ik heb inderdaad al vaak gelezen online dat de ovulatie testen van kruidvat niet zo goed zijn, maar jah ik had ze toen al in huis dus moest ik ze wel gebruiken
Nu als ik zwanger ben zou ik geen ovulatie testen meer moeten doen, indien niet zwanger ga ik zeker uw raad opvolgen en andere testjes gebruiken.
Laten we hopen op een goed resultaat !

Sab 02-06 om 19:41

Dat testen bij iedereen zo verschillend is.
Doe vaak kruitvat test. Wanneer die goed is pak ik gelijk een clearbleu erbij en die geeft dan smiley aan.
En dag erna gelijk clearbleu en komt altijd uit.
Helaas nog niet raak haha

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatie test aflezen' in het Zwanger worden forum