Vraag ovulatietest

6 antwoorden en 28029017x bekeken

Isa (Gast) 07-06 om 09:38

Hallo allemaal,
Ik lees al een tijdje mee op dit forum en hoop dat jullie mij misschien verder kunnen helpen.. 
In februari ben ik gestopt met de pil. Mijn vriend en ik hadden besloten om eerst een paar maanden te 'ontpillen' en er vanaf deze maand voor te gaan! Nu was ik helemaal niet van plan om gelijk ovulatietesten te gaan gebruiken , maar ik was toch wel erg nieuwsgierig of ik op deze manier meer inzicht in mijn vruchtbare dagen zou krijgen en heb er toch maar een paar besteld. 
Nu heb ik sinds ik gestopt ben met de pil elke keer een regelmatige cyclus van 28 dagen gehad tot vorige maand. Toen begon mijn menstruatie pas na 32 dagen. Omdat ik de ovulatietesten pas laat heb besteld heb ik afgelopen maandag (dag 14 van mijn cyclus) de eerste test gedaan. Ik kreeg een duidelijk zichtbare teststreep maar hij was wel net iets lichter dan de controlestreep. Dinsdag (dag 15) weer een streep maar nog iets lichter dan dan dinsdag. Woensdag (dag 16) bleef de teststreep helemaal wit. En vandaag (dag 17) heb ik weer net zo'n duidelijke streep als afgelopen maandag ( heel iets lichter dan de controlestreep). 
Nu vraag ik me af of ik mijn eisprong hoogstwaarschijnlijk al heb gehad of dat het mogelijk is dat ik deze nog ga krijgen ondanks de witte teststreep van gisteren. 
Alles is nog vrij nieuw voor me dus ik hoop dat jullie me misschien iets verder kunnen helpen
Liefs Isa

reageer

Maartje (Gast) 07-06 om 09:52

hoi Isa, 
Dat duidt vaak op een zwangerschap. Ik had dat ook en toen bleek ik dus al zwanger te zijn.
Liefs Maartje 

Isa (Gast) 07-06 om 10:13

Bedankt voor je reactie Maartje. Zou wel heel snel zijn maar je weet maar nooit natuurlijk  
Dit is mijn test van vandaag. Zouden jullie deze als positief beschouwen? 

Isa (Gast) 07-06 om 10:17

wendela19 07-06 om 10:46

Hoi Isa,

De test op de foto is negatief, op deze teststaafjes had ik ook altijd wel een streep, zowel voor als na eisprong, pas 1 of 2 dagen voor mijn menstruatie werden ze echt heel licht en op de dag van de eisprong altijd heel erg donker.

Isa (Gast) 07-06 om 11:09

Bedankt Wendela! Dus het zou kunnen dat mijn eisprong voor de 14e al is geweest maar ook dat het nog moet komen? 

wendela19 07-06 om 11:30

Klopt, dit is beide mogelijk, ik zou gewoon nog even doortesten, een paar dagen. Worden ze lichter dan zou ik er vanuit gaan dat je je piek hebt gehad op dag 13, wat heel netjes is met een cyclus van 28 dagen.

Volgens mij heb ik op mijn profiel een foto staan van 2 maanden geleden, hier zie je mijn testjes echt oplopen tot een piek, de laatste 2 testjes beschouwde ik als positief toen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vraag ovulatietest' in het Zwanger worden forum