Ervaringen met vals positieve testen?

4 antwoorden en 27769906x bekeken

annies-1991 18-06 om 13:29

Hey,
Mijn vriend en ik proberen sinds enkele maanden zwanger te worden. Deze maand was ik overtijd, en de test gaf positief aan. Nu hebben we wel een heel goedkope test gedaan (kruidvat 2 voor 5 euro), en nu ben ik op internet beginnen lezen en heb ik gevonden dat die super vaak vals positief aangeeft. Ik zou een 2e test willen doen, maar zowel mijn vriend als ouders zijn niet thuis deze week, en ik wil teleurstelling niet alleen dragen mocht een 2e test toch negatief zijn. Ik ben ondertussen 10 dagen overtijd en heb nog geen enkel symptoom, behalve dat ik heel de tijd wakker word (al sonds meer dan 2 weken) met hevige pijn in mijn borsten. 14 dagen geleden heb ik wel een bloeding gehad, maar die heeft slechts 30min geduurd. Hebben jullie raad voor mij?
Alvast heel erg bedankt!

reageer

Anoniem (Gast) 18-06 om 13:50

Vals positief bestaat niet. Een vroege miskraam wel. De 2 voor 5 zijn prima testen. Gewoon nog eens testen dikke kans dat je zwanger bent. Na al een positieve test en 10 dagen oveetove

Tooby 18-06 om 13:56

Overtijd.
Positieve test.
Pijnlijke borsten.

De kans is hééééél groot dat je zwanger bent! Dus voorzichtig gefeliciteerd.

Mijn raad is, doe tóch een zwangerschapstest (kan je je vriend wellicht verrassen als hij terug is) en als je echt wilt wachten tot je vriend terug is, dan wacht je tot hij terug is, maar ik zou wel alvast (als je dat niet al deed) foliumzuur innemen en letten op wat je eet en drinkt. Dit is sowieso slim te doen voordat je zwanger wordt, maar toch.

Moedertjuh 18-06 om 17:30

Vals positief bestaat wel hoor, ik had een keer 1 positieve test en de rest, die ik tegelijk testte en de dagen daarna van dezelfde merk, waren negatief. Maar meerdere positieve testen dan ben je toch wel echt zwanger. Ik zou ook niet kunnen wachten hoor, en als het negatief is weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Maar jij bent degene die dat moet bepalen of je wel of niet test. Ik acht je kans wel groot. Succes !

Lynn 18-06 om 18:23

Ik heb eens een vals positieve test gehad: Zie hierboven.
Achteraf bleek ik pcos te hebben en dus al zo dat er geen eisprong meer was. 3 Dagen na deze test is er een echo gemaakt, ik was helemaal leeg en mijn eierstokken vol cystes. Volgens het ziekenhuis bestaat vals positief.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaringen met vals positieve testen?' in het Zwanger worden forum