Eerste cyclus

8 antwoorden en 26890513x bekeken

Charina 15-09 om 19:55

Hoi allemaal, 

even voorstellen; ik ben Charina, 25 jaar, juf en op het moment in mijn eerste cyclus. 
8 augustus heb ik mijn laatste pil genomen na deze zo'n 10 jaar geslikt te hebben. 4 dagen later kreeg ik netjes mijn menstruatie. Ik begreep dat je pas kunt tellen vanaf het moment dat je eigenlijk weer de pil zou moeten nemen. 
Vandaag zit ik op dag 31 en ik heb nog geen menstruatie gehad. Voordat ik aan de pil ging, had ik een regelmatige cyclus van 29 dagen. Voor de zekerheid heb ik daarom gisterenochtend een zwangerschapstest gedaan, maar deze was negatief. 
Ik voel me vreemd; dagelijks voel ik een soort gerommel in mijn onderbuik, steekjes, jeukende borsten en rugpijn. Ik vraag me af of dit door ontpillen komt of dat ik misschien toch al (heel snel) zwanger ben. Ik weet ook niet goed wat ik moet doen; nog een paar dagen wachten en dan weer testen of misschien nog een paar weken wachten en dan naar de huisarts? Het is allemaal zo spannend nu en dat maakt het natuurlijk niet makkelijker om te wachten tot je eventueel ongesteld wordt.
Hebben jullie advies? Alvast bedankt!

reageer

Tooby 15-09 om 21:12

Ontpillen heeft vaak lang nodig. Het kan echt maanden duren voordat je cyclus een beetje op gang is. De symptomen die je noemt kunnen door je hormonen zijn (gewoon door het stoppen van de pil of door een aankomende menstruatie).
Ik zou bij cyclusdag 50 zonder menstruatie naar de huisarts gaan en kijken wat die zegt. Het is vaak 'gewoon' afwachten.

Anne 15-09 om 21:47

Iets andere situatie, hier 2 maanden aan de pil geweest na vorige zwangerschap. Kreeg mijn eisprong pas op het moment dat ik al ongesteld moest worden (wat ik weet omdat het raak is ) cyclus kan dus zeker wat afwijken na de pil. Ik zou het even afwachten, eventueel 2 keer in de week testen voor je eigen gevoel? En duurt het echt lang kun je altijd advies inwinnen bij de huisarts. Cyclus moet zich een beetje herstellen weer denk ik

Anne 15-09 om 21:48

Hopelijk snel een goede cyclus en op weg naar een wondertje!

Minty88 23-09 om 15:15

Hier ook zoiets. 26 augustus gestopt. Ong geworden. Nu 28 dagen later zou ik weer ong gaan worden.
Maar sinds 3 dagen ook dat rommelende gevoel in mijn buik, trekken en krampen maar niet pijnlijk.. 
Omdat dit mijn “eerste” pil-loze cyclus na 15 jaar is heb ik geen idee hoe lang mijn cyclus is en wanneer de eisprong was. Mijn gevoel zegt dat ik zwanger ben (wel erg snel) maar er hebben meerdere mensen me ervoor gewaarschuwd dat ik dat elke maand zo zou voelen.
what’s happenings in there?
Ik durf nog niet eens aan testen te denken, hier verheug ik me al 15 jaar op.. zo spannend!
Groetjes

Steffidw 25-09 om 23:25

Hey iedereen, 
Wij doen voor een 2de kindje, kwestie ik niet weet hoelang mijn cyclussen duren vroeg ik me af, vanaf wanneer ben ik overtijd? 
Ik heb mijn laatste ms gekregen op 25/8 , en testte positief op de ovulatietest op 18/9. Vanaf wanneer kan ik een zwangerschapstest doen? 
Vele groetjes!

Anne 26-09 om 06:09

Geen idee, nooit met ovulatie testen gewerkt. Maar neem aan als je een deze dagen je eisprong hebt (hij springt dag ofzo na de positieve ovulatie test toch?) Je over ruim twee weken positief moet testen. Je cyclus hangt ook af of je van de pil gekomen bent en hoe je vroeger je cyclus had? Ik was tot ik aan de pil ging heel stipt, dus ga er van uit dat als mijn cyclus eenmaal weer op gang is ook weer 28 dagen telt, kon er vroeger de klok op gelijk zetten.

Minty88 26-09 om 13:38

Hee Steffi,
14 dagen na je eisprong word je ongesteld. Dus als je weet dat je eisprong 18/9 was zul je 2 oktober je menstruatie verwachten en daarna dus overtijd zijn! 
Vanaf de eerste dag van je (verwachte) menstruatie test je normaal gesproken.
Succes!

Charina 03-10 om 17:11

Hoi allemaal,

Wat leuk om zoveel reacties te lezen en te weten dat er veel van jullie in hetzelfde schuitje zitten als ik. 

Inmiddels duurt mijn cyclus 50 dagen en nog geen menstruatie te bekennen. Ik ben bij de huisarts geweest, maar ze adviseerde me te wachten en terug te komen als ok na 4 maanden nog geen menstruatie gehad heb. 
Ik voel me raar; in mijn onderbuik gebeurt vanalles, al heb ik geen idee wat. Sinds een week verlies ik behoorlijk veel wittige afscheiding en voel ik me moe.
Elke zaterdag doe ik voor de zekerheid een test, maar tot op heden nog geen positief resultaat.... 

Ik hoop dat het met jullie goed gaat en dat jullie inmiddels al positief nieuws hebben. Voor mij is het nog even duimen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste cyclus ' in het Zwanger worden forum